Σάββατο 29 Οκτωβρίου 2011
Πέμπτη 27 Οκτωβρίου 2011
Η μακαρονάδα του Νικήτα
Μια συνταγή δημοσιευμένη στο Real Taste & Style από τον διαδικτυακό Μάγο-Νικήτα Σούλο.
Ευχαριστώ τον φίλο Νικήτα που μου επέτρεψε να αναδημοσιεύσω την συνταγή του.
Ας δούμε τα υλικά..
Τετάρτη 26 Οκτωβρίου 2011
Μοσχάρι κοκκινιστό με μηλίτη
Δανειζόμενη πληροφορίες από το www.livepedia.gr σας δίνω λίγες πληροφορίες για τον μηλίτη και μία συνταγή.
Κυριακή 23 Οκτωβρίου 2011
Πέμπτη 20 Οκτωβρίου 2011
Δευτέρα 17 Οκτωβρίου 2011
Σάββατο 15 Οκτωβρίου 2011
Τρίτη 11 Οκτωβρίου 2011
Κυριακή 9 Οκτωβρίου 2011
Σάββατο 8 Οκτωβρίου 2011
Τετάρτη 5 Οκτωβρίου 2011
Τετάρτη 28 Σεπτεμβρίου 2011
Δευτέρα 26 Σεπτεμβρίου 2011
Σάββατο 24 Σεπτεμβρίου 2011
Τετάρτη 21 Σεπτεμβρίου 2011
Σάββατο 17 Σεπτεμβρίου 2011
Δευτέρα 12 Σεπτεμβρίου 2011
Τετάρτη 7 Σεπτεμβρίου 2011
Δευτέρα 5 Σεπτεμβρίου 2011
Παρασκευή 2 Σεπτεμβρίου 2011
Δροσερή πολύχρωμη σαλάτα
Δροσερή και πολύχρωμη !
Αρωματική και νόστιμη!
Απλή και γρήγορη!
Μια σαλάτα άξια να σταθεί και στο πιο επίσημο τραπέζι.Η πρόταση αυτή έρχεται εξ ολοκλήρου από την φίλη μου την αγαπημένη και αμπλοκάριστη Ιωάννα!
Ιωάννα μου σε ευχαριστώ!
Σάββατο 27 Αυγούστου 2011
Τετάρτη 24 Αυγούστου 2011
Αλουμινόχαρτο και η "καλή" του πλευρά
Πολλοί έχουν αναρωτηθεί στην καθημερινότητά τους για το αν υπάρχει κάποιο "πρέπει" ως προς τον τρόπο αποθήκευσης των τροφίμων ειδικά όταν πρόκειται για τύλιγμα με αλουμινόχαρτο. Άλλοι, πάλι, έχουν την δική τους θεωρία για την επιλογή τους ή το χρησιμοποιούν βάσει ομορφιάς του τελικού "πακέτου", σαν να επρόκειτο για ένα "δώρο". Το αλουμινόχαρτο έχει μία "καλή" γυαλιστερή πλευρά και μία "θαμπή" ματ. Υπάρχει λόγος να διαλέξουμε μία από αυτές ώστε να έρθει σε επαφή με το προς αποθήκευση τρόφιμο;
Τρίτη 23 Αυγούστου 2011
Πέμπτη 18 Αυγούστου 2011
Δευτέρα 15 Αυγούστου 2011
Παγωτό Κανέλα
Σήμερα που γιορτάζω είπα να σας κεράσω κάτι ξεχωριστό.
Βέβαια άλλο ήταν να κεράσω και άλλο κερνάω.
Το ψυγείο μου δέχθηκε επίθεση από τον ανδρικό πληθυσμό και δυστυχώς μου ήταν αδύνατον να φωτογραφίσω.
Έτσι περιορίστηκα στο παγωτό που έφτιαξα χθες με την Καρυδόπιτα πετυχημένη που έφτιαξα σήμερα.
Το παγωτό είναι με γεύση κανέλα....
Σάββατο 13 Αυγούστου 2011
Πιπερόπιτα "de l'amitié"
Αυτή την πίτα την είχα στα υπόψιν μέρες.
Της μοίρα μου το γραφτό ήταν να την γευτώ από τα χέρια της ίδιας της Δημιουργού
Μας άρεσε πολύ!Μα πολύ!
Έτσι χωρίς δισταγμό την έφτιαξα με την πρώτη ευκαιρία.
Πέμπτη 11 Αυγούστου 2011
Δευτέρα 8 Αυγούστου 2011
Παντζάρι γλυκό του κουταλιού
Έρωτας με την πρώτη ματιά.
Το είδα για πρώτη φορά στο .TanteKiki και είχαν περάσει 5 μήνες σχεδόν.
Μετά ήρθε η Μάνα του ..λόχου και με κατατρόπωσε.Η αλήθεια είναι ότι είχα προμηθευτεί παντζάρια 4-5 φορές και πάντα κατέληγαν σαλάτα.
Χθες λοιπόν πήρα αρκετά παντζάρια ώστε να μπορέσω να ζήσω τον έρωτα μου.Γλυκό του κουταλιού παντζάρι.
Σάββατο 6 Αυγούστου 2011
Τετάρτη 3 Αυγούστου 2011
Δευτέρα 1 Αυγούστου 2011
Σάββατο 30 Ιουλίου 2011
Τρίτη 26 Ιουλίου 2011
Δευτέρα 25 Ιουλίου 2011
Πέμπτη 21 Ιουλίου 2011
Ιμάμ και "ταμάμ"
Αυτό το φαγητό είναι κάτι σαν στιφάδο για μένα.Από αυτά που μου λένε όσοι το έχουν δοκιμάσει από τα δικά μου "ζερβόχερα" είναι ότι καλύτερο έχουν φάει.Ανήκει λοιπόν στα φαγητά τα παραδοσιακά,τα μαμαδίσια ,που ξεπέρασα την δασκαλομάνα μου.Την λόξα με τα λίγα υλικά την ξέρουν οι οικείοι μου και πολλοί φίλοι.
Τρίτη 19 Ιουλίου 2011
Μπριάμ το "άτακτο"
Άκρως καλοκαιρινό!Τρώγεται κρύο και ζεστό.
Τα υλικά γνωστά στην διαδικασία τα χαλάω λίγο αλλά μας αρέσει!
Σάββατο 16 Ιουλίου 2011
Τετάρτη 13 Ιουλίου 2011
Σπιτικό παγωτό
Το καλοκαίρι είναι στα μέσα του και το παγωτό στις δόξες του τις μεγάλες.
Γενικότερα έχω έναν προβληματισμό στο πως διατηρούνται τα παγωτά.Όχι από τις εταιρίες αλλά από τους πωλητές καταστηματάρχες. Άσε που έχω την λόξα να φτιάχνω τα πράγματα μόνη μου.
Οι απόψεις γι αυτό το παγωτό ήταν διφορούμενες.Οι μικρότεροι το λάτρεψαν.Οι μεγαλύτεροι θέλανε να είναι όπως του εμπορίου. Εγώ πάλι νομίζω ότι έχει πλούσια γεύση βανίλιας ,γάλακτος και φράουλας.Δεν έχετε παρά να το δοκιμάσετε.
Δευτέρα 11 Ιουλίου 2011
Ψωμί της "Λημνίας Γης"
Την αγάπη μου για την Λήμνο την ξέρουν πολλοί.
Έζησα αρκετά χρόνια εκεί.Πέραν του ότι την θεωρώ μαγευτική,έχω να δηλώσω ευθαρσώς βεβαίως.. βεβαίως πως τα προϊόντα της Λημνίας Γης είναι εξαιρετικά.
Πρόσφατα σε γνωστή αλυσίδα σούπερ μάρκετ βρήκα αλεύρι από την Λήμνο.Πρώτη μου σκέψη το ψωμί.Το άρωμα του και η γεύση του δικαίωσαν την επιλογή μου.
Σάββατο 9 Ιουλίου 2011
Φρουτοσαλάτα δροσερή
Δύο είναι οι λόγοι που αντέχω το καλοκαίρι.Ο ένας είναι η θάλασσα και ο άλλος τα φρούτα και τα λαχανικά.
Σήμερα αγόρασα υπέροχα αρωματικά φρούτα.Όταν ήρθε η ώρα να τα "δροσίσω" στο ψυγείο,μου ήρθε η ιδέα για μια διαφορετική παρουσίαση .Όχι πρωτότυπη μα ούτε και καθημερινή.
Πέμπτη 7 Ιουλίου 2011
Κολοκυθάκια γεμιστά αυγολέμονο
Είπαμε καλοκαίρι πολλά λαχανικά,μπαξέδες και αρωματικά.Η ντομάτα κυριαρχεί αλλά ένα λεμονάτο όπως τα κολοκυθάκια τα γεμιστά με αυγολέμονο είναι ότι πρέπει.
Ο μπαξές αποδοτικός μέχρι στιγμής.Έτσι λοιπόν μου προέκυψαν κολοκύθια XXL.
Τα μαζέψαμε και τα πρώτα έγιναν αυτό το καταπληκτικό φαγητό.
Ας δούμε τώρα τα υλικά
Δευτέρα 4 Ιουλίου 2011
Στραπατσάδα του "έταιρου"
Μέρες τώρα δεν έχω καθόλου την διάθεση να κάνω ανάρτηση.Η απογοήτευση μου για τα γεγονότα χτύπησε κόκκινο.Όχι πως δεν μαγείρευα...αλλά πως να κάνεις ανάρτηση με φαγητά όταν γίνονται όλα αυτά γύρω σου.Τέλος πάντων ...όπως λέω συνήθως "η ζωή συνεχίζετε" και συνεχίζω και εγώ με νέα ανάρτηση.
Καλοκαίρι γαρ και τα λαδερά δίνουν και κλέβουν την παράσταση.Μέσα λοιπόν στα λαχανικά του καλοκαιριού την πρώτη θέση στην καρδία μου έχει η ντομάτα.
Στα χέρια μου έφτασε μια μεγάλη ποσότητα από ντομάτες εκτός από να τις αποθηκεύσω για να έχω φρέσκια τον χειμώνα η πιο νόστιμη αρχικά λύση ήταν μια στραπατσάδα.
Τα υλικά δεν είναι όπως έμαθε να την φτιάχνω από την μαμά μου,αλλά επιλογή του "εταιρου μου ήμισυ"
Τετάρτη 22 Ιουνίου 2011
Κυριακή 19 Ιουνίου 2011
Κεφτεδάκια τα "εκδρομικά"
Φτιάχνοντας αυτά τα κεφτεδέκια πέρασαν από το μυαλό μου εικόνες του παρελθόντος.
Την μαμά να ξυπνάει πρωί πρωί και να τηγανίζει τα κεφτεδάκια γιατί θα πηγαίναμε εκδρομή.
Εμείς να ξυπνάμε από τις μυρωδιές...Έτσι ονόμασα τα κεφτεδάκια αυτά εκδρομικά.Αυτό φυσικά δεν σημαίνει ότι δεν μπορούμε να φάμε και άλλες ώρες.
Δευτέρα 13 Ιουνίου 2011
Μάφινς με σοκολάτα και κεράσι
Έψαχνα διακαώς να βρω μια συνταγή για μάφινς ξεχωριστά....
Η αναζήτηση δεν κράτησε πολύ γιατί έπεσα πάνω στα muffins με σταγόνες σοκολάτας
Τα υλικά τα είχα εκτός από τις σταγόνες.Η ιδέα με το κεράσι μου άρεσε πολύ.
Προσάρμοσα λίγο τα υλικά και το αποτέλεσμα με δικαίωσε.
Υλικά
250 γρ φρέσκο βούτυρο(από αυτό που μοσχοβολά)
2 κούπες ζάχαρη
3 αυγά
500 γρ αλεύρι
1 φακελάκι μπέικιν πάουντερ
150 γρ νιφάδες σοκολάτας
1 κούπα γάλα
150 γρ φουντούκια χοντροκομμένα
1 κουτ.σούπας αμαρέτο η μπέιλις
30-40 κεράσια από γλυκό του κουταλιού
Οδηγίες
Κυριακή 12 Ιουνίου 2011
Κόλυβα
Κατά το φετινό ημερολόγιο σήμερα έχουμε Πεντηκοστή.Χτες ήταν ψυχοσάββατο και συνάμα έκλεισε ένας χρόνος από τότε που "χάσαμε " ένα αγαπημένο πρόσωπο.
Τα κόλυβα του μνημοσύνου τα έφτιαξα εγώ.
Ας δούμε τα υλικά
Υλικά
1 κιλό στάρι
150 γρ καρύδια
200 γρ σουσάμι
350 γρ αμύγδαλα
400 γρ φουντούκια
250 γρ.σταφίδες
2-3 βανίλιες
2-3 ρόδια
μισό ματσάκι μαιτανό ψιλοκομμένο
2,5 κουταλιές της σούπας κανέλα
1,5 κουταλάκι γλυκού γαρύφαλλο
1-2 κούπες φρυγανιά τριμμένη
Για την διακόσμηση
500 γρ άχνη
κουφετάκια ασημένια
Οδηγίες
Η διαδικασία ξεκινάει από την προηγούμενη μέρα.Καθαρίζουμε και πλένουμε το στάρι.
Σε μια κατσαρόλα το βάζουμε να βράσει με νερό και 1-2 κουτ.γλυκού αλάτι για ένα τέταρτο από την στιγμή του βρασμού.Σουρώνουμε σε στραγγιστήρι και ξεπλένουμε το στάρι.Ρίχουμε ξανά στην κατσαρόλα προσθέτοντας αρκετό νερό και το βάζουμε να ξαναβράσει.Μόλις πάρει βράση σβήνουμε την φωτιά και αφήνουμε για μια ώρα την κατσαρόλα μας σκεπασμένη.Αν είναι χειμώνας μπορούμε να βάλουμε την κατσαρόλα μέσα σε μια κουβέρτα.
Όταν το στάρι φουσκώσει το σουρώνουμε και το ξεπλένουμε.Σε μια μεγάλη επιφάνεια βάζουμε ένα σεντόνι η ένα τραπεζομάντηλο μετά χαρτί κουζίνας και απλώνουμε πάνω το στάρι .
Σκεπάζουμε με το χαρτί κουζίνας και το υπόλοιπο μέρος από το σεντόνι και το αφήνουμε να στεγνώσει για 2-4 ώρες.(εξαρτάται από τις καιρικές συνθήκες)
Έχουμε χοντροκόψει τους ξηρούς καρπούς και σε ένα ταψί με λαδόκολλα τους απλώνουμε (εκτός από το καρύδι) Ψήνουμε τους ξηρούς καρπούς για 30-40 λεπτά στον φούρνο στους 100 βαθμούς.Το ίδιο κάνουμε και με το σουσάμι.
Σε βαθύ μπολ βάζουμε το σουσάμι ,τις σταφίδες,τους ξηρούς καρπούς όλους και ρίχνουμε την κανέλα,το γαρύφαλλο και την βανίλια.Ανακατεύουμε και τα αφήνουμε καλά σκεπασμένα μέχρι να τα χρησιμοποιήσουμε.
Όταν στεγνώσει το στάρι το βάζουμε σε σκεύος που κλείνει αεροστεγώς και τα βάζουμε στο ψυγείο.
Φροντίστε 2-3 ώρες πριν το μνημόσυνο να αναμίξετε όλα τα υλικά σας.
Βάζετε σε βαθιά λεκάνη το στάρι ,τους αρωματισμένους ξηρούς καρπούς, το ρόδι,1 κούπα φρυγανιά,και τον ψιλοκομμένο μαιτανό.Ανακατέψτε καλά.Το σκεύος που θα χρησιμοποιήσετε για να μεταφέρετε τα κόλυβα ,βάλτε από κάτω λαδόκολλα και δαντέλα χάρτινη αν έχετε.
Ρίξτε όλα τα ανακατεμένα υλικά μέσα.ρίξτε από πάνω άλλη μια κούπα φρυγανιά με τέτοια τρόπο ώστε να καλύψει την επιφάνεια.Στην συνέχεια με την βοήθεια λεπτής σίτας ρίχνω την άχνη μέχρι να καλυφθεί όλη η επιφάνεια.Με την βοήθεια μιας λαδόκολλας στρώνω την άχνη και ξανά πασπαλίζω όπου χρειάζεται .(επαναλαμβάνοντας την διαδικασία με την λαδόκολλα)
Τώρα ήρθε η ώρα της διακόσμησης με τα ασημένια κουφέτα..Εκεί επιστρατεύστε την φαντασία και το ταλέντο σας (εγώ είμαι γνωστή ζεβροχέρα και έτσι έκανα λίγα πράγματα)
Έτοιμος λοιπόν ο δίσκος με τα κόλυβα στην μνήμη όσων αγαπήσαμε και έχουν φύγει από την ζωή.
Εγγραφή σε:
Αναρτήσεις (Atom)