Σάββατο 29 Οκτωβρίου 2011

Μηλόπιτα με επικάλυψη μαρμελάδας


Μια νοστιμότατη και εύκολη μηλόπιτα.
Μια συνταγή της γειτόνισσας μου Ελένης.
Καλή μου φίλη και γειτόνισσα σε ευχαριστώ!
Ας δούμε όμως τα υλικά...

Πέμπτη 27 Οκτωβρίου 2011

Η μακαρονάδα του Νικήτα


Μια συνταγή δημοσιευμένη στο   Real Taste & Style από τον διαδικτυακό Μάγο-Νικήτα Σούλο.
Ευχαριστώ τον φίλο Νικήτα που μου επέτρεψε να αναδημοσιεύσω την συνταγή του.
Ας δούμε τα υλικά..

Τετάρτη 26 Οκτωβρίου 2011

Μοσχάρι κοκκινιστό με μηλίτη


Πρόσφατα έπεσε στα χέρια μου ένα μπουκάλι με  μηλίτη.Σήμερα που ήθελε η οικογένεια κοκκινιστό τον χρησιμοποίησα και δεν το μετάνοιωσα.
Δανειζόμενη πληροφορίες από το www.livepedia.gr σας δίνω λίγες πληροφορίες για τον μηλίτη και μία συνταγή.

Κυριακή 23 Οκτωβρίου 2011

Κέικ αμυγδάλου


Αφράτο και αρωματικό!
Γρήγορο και εύκολο.
Ένας έλεγχος στα ντουλάπια σας για τα υλικά και το σκαρώνετε στο πι και φι.

Πέμπτη 20 Οκτωβρίου 2011

Dessert de Haute Couture



Αυτό το συγκεκριμένο γλυκό το είχα βάλει στο μάτι από τον Φεβρουάριο.
Πάντα όμως έβγαινε κάτι άλλο στην μέση.Λίγο τα εποχιακά,λίγο οι υποχρεώσεις μου και όλο αναβολές ήμουν.Ήρθε η ώρα όμως και έγινε....

Δευτέρα 17 Οκτωβρίου 2011

Ένας χρόνος ....μετά



Σκεφτόμουν πολύ καιρό τώρα ότι πλησιάζει ο καιρός που αυτός εδώ ο χώρος κλείνει τον πρώτο του χρόνο.


Εκτός από το κέρασμα που είθισται να γίνεται και ανοίγω παρένθεση, θα φάω ξύλο αν δεν κεράσω, κλείνω παρένθεση, θα καταθέσω ότι είδα, άκουσα και γνώρισα ένα χρόνο σαν blogger.

Σάββατο 15 Οκτωβρίου 2011

Φτερούγες φθινοπωρινές με σπαγγέτι


Απόψε φθινοπώριασε που λέει και το τραγούδι.Προσαρμόζουμε λοιπόν τα πιάτα μας με υλικά του φθινοπώρου.Αυτή η συνταγή εκτός από την οικογένεια σας θα την λατρέψει και κάθε "έκτακτος" καλεσμένος.Εύκολο, γρήγορο,χορταστικό  και απολαυστικό....

Τρίτη 11 Οκτωβρίου 2011

Κυριακή 9 Οκτωβρίου 2011

Ψωμάκια "γεμιστά"



Μια νόστιμη και υγιεινή πρόταση για πρωινό η κολατσιό.Στο σχολείο η στην δουλειά.
Κόπος ελάχιστος,απόλαυση στον μέγιστό βαθμό και επιτέλους θα ξέρουμε τι τρώνε τα παιδιά μας στο σχολείο.

Σάββατο 8 Οκτωβρίου 2011

Τζατζίκι το "φλογοβόλο"


Θυμάστε μια ταινία με το Βέγγο που έλεγε: Σκόρδο το ελληνικό,σκόρδο το φλογοβόλο.
Μιμούμενη τον Βέγγο βάφτισα το τζατζίκι φλογοβόλο.

Τετάρτη 5 Οκτωβρίου 2011

Φρικασέ με κολοκύθια


Το λατρεμένο μου φαγητό.
Η νοστιμιά του αξεπέραστη αφού τα υλικά του είναι όλα βιολογικά.
Το ότι έχω μπαξέ το ξέρετε...τουλάχιστον όσοι επισκέπτεστε συχνά το blog αυτό....

Τετάρτη 28 Σεπτεμβρίου 2011

Ράβδοι μελιτζάνας



Δεν έχω φάει πιο νόστιμο ορεκτικό τα τελευταία χρόνια!
Μοιάζει σαν ράβδους χρυσού και έτσι προήλθε και η ονομασία...


Δευτέρα 26 Σεπτεμβρίου 2011

Σάββατο 24 Σεπτεμβρίου 2011

Τετάρτη 21 Σεπτεμβρίου 2011

Πιπεριές Φλωρίνης τουρσί


Οι τακτικοί επισκέπτες ξέρετε για τον μπαξέ μου.
Πριν 1 με 1.5 μήνα είχα διαφωνίες ομηρικές με το έταιρον μου ήμισυ για τις πιπεριές φλωρίνης.
Για την ακρίβεια πότε κοκκινίζουν...

Δευτέρα 12 Σεπτεμβρίου 2011

Φασολάκια λαδερά


Σεπτέμβρης μεν αλλά η ζέστη καλά κρατεί.
Στις συνταγές που δημοσιεύω δεν μπορούν να λείπουν και τα παραδοσιακά πιάτα.
Να λοιπόν τα φασολάκια τα λαδερά με λίγες προσθήκες....

Τετάρτη 7 Σεπτεμβρίου 2011

Λιαστές ντομάτες


Όπως κάθε cook blogger που σέβεται τον εαυτό του και τους αναγνώστες του,έτσι και εγώ προσπαθώ να σέβομαι τους αναγνώστες αλλά και αυτά που πρεσβεύω.Έτσι  φτιάχνω πράγματα μόνη μου χωρίς συντηρητικά,Α,Β,Γ,Δ,"Ε" κτλ.

Δευτέρα 5 Σεπτεμβρίου 2011

Τούρτα παγωτό de parfum


Μια τούρτα παγωτό με αξεπέραστο άρωμα και "θεϊκή" γεύση.
Αυτό δεν το λέω μόνο εγώ ,το είπαν και όσοι την γεύτηκαν αφού έγινε για τα γενέθλια ενός αγαπημένου μας προσώπου.Και αφού δεν έτυχε αλλά πέτυχε....

Παρασκευή 2 Σεπτεμβρίου 2011

Δροσερή πολύχρωμη σαλάτα


 Δροσερή και πολύχρωμη !
Αρωματική και νόστιμη!
Απλή και γρήγορη!
Μια σαλάτα άξια να σταθεί και στο πιο επίσημο τραπέζι.Η πρόταση αυτή έρχεται εξ ολοκλήρου από την φίλη μου την αγαπημένη και  αμπλοκάριστη  Ιωάννα!
Ιωάννα μου σε ευχαριστώ!

Σάββατο 27 Αυγούστου 2011

Φτερούγες κοτόπουλου "απογειωμένες"



Φτερούγες κοτόπουλου με απογειωμένη γεύση!
Εύκολη ,γρήγορη  και εκπληκτικά νόστιμη συνταγή.
Οι φτερούγες συνήθως γινόντουσαν  στα κάρβουνα.Ο ψήστης μου σήμερα όμως......

Τετάρτη 24 Αυγούστου 2011

Αλουμινόχαρτο και η "καλή" του πλευρά




Πολλοί έχουν αναρωτηθεί στην καθημερινότητά τους για το αν υπάρχει κάποιο "πρέπει" ως προς τον τρόπο αποθήκευσης των τροφίμων ειδικά όταν πρόκειται για τύλιγμα με αλουμινόχαρτο. Άλλοι, πάλι, έχουν την δική τους θεωρία για την επιλογή τους ή το χρησιμοποιούν βάσει ομορφιάς του τελικού "πακέτου", σαν να επρόκειτο για ένα "δώρο". Το αλουμινόχαρτο έχει μία "καλή" γυαλιστερή πλευρά και μία "θαμπή" ματ. Υπάρχει λόγος να διαλέξουμε μία από αυτές ώστε να έρθει σε επαφή με το προς αποθήκευση τρόφιμο;

Τρίτη 23 Αυγούστου 2011

Μελιτζάνες με κρέας


Όσοι το δοκιμάζουν το εκτιμούν.Όσοι το ξέρουν απλά το λατρεύουν.
Εγώ φέτος έχω το προνόμιο να έχω δικά μου λαχανικά.Βιολογικά.
Εκεί η γεύση απογειώνεται.

Πέμπτη 18 Αυγούστου 2011

Κεφτέδες με "ζουμί"



Πολλές από τις συνταγές αυτού του χώρου προέρχονται από τις μνήμες που έχω από την μαμά μου.
Όταν ήμασταν μικρά εγώ και ο αδελφός μου είχαμε διαφωνίες περί φαγητού,δυστυχώς για την μαμά μας.


Δευτέρα 15 Αυγούστου 2011

Παγωτό Κανέλα


Σήμερα που γιορτάζω είπα να σας κεράσω κάτι ξεχωριστό.
Βέβαια άλλο ήταν να κεράσω και άλλο κερνάω.
Το ψυγείο μου δέχθηκε επίθεση από τον ανδρικό πληθυσμό και δυστυχώς μου ήταν αδύνατον  να φωτογραφίσω.
Έτσι περιορίστηκα στο παγωτό που έφτιαξα χθες με την  Καρυδόπιτα πετυχημένη  που έφτιαξα σήμερα.
Το παγωτό είναι με γεύση κανέλα....

Σάββατο 13 Αυγούστου 2011

Πιπερόπιτα "de l'amitié"


Αυτή την πίτα την είχα στα υπόψιν μέρες.
Της μοίρα μου το γραφτό ήταν να την γευτώ από τα χέρια της ίδιας της Δημιουργού
Μας άρεσε πολύ!Μα πολύ!
Έτσι χωρίς δισταγμό την έφτιαξα με την πρώτη ευκαιρία.

Πέμπτη 11 Αυγούστου 2011

Μεζές από πιπεριές






Φέτος μπορεί να μην πήγαμε διακοπές αλλά απολαμβάνουμε φρέσκα και βιολογικά λαχανικά από τον μικρό μας μπαξέ.

Είναι στο φόρτε του αυτές τις μέρες.Πόσα να αποθηκεύσεις και πόσα να φας.Μια εκδοχή μαγειρέματος

Δευτέρα 8 Αυγούστου 2011

Παντζάρι γλυκό του κουταλιού


Έρωτας με την πρώτη ματιά.
Το είδα για πρώτη φορά στο .TanteKiki και είχαν περάσει 5 μήνες σχεδόν.
Μετά ήρθε η Μάνα του ..λόχου και με κατατρόπωσε.Η αλήθεια είναι ότι είχα προμηθευτεί παντζάρια 4-5  φορές και πάντα κατέληγαν σαλάτα.
Χθες λοιπόν πήρα αρκετά παντζάρια ώστε να μπορέσω να ζήσω τον έρωτα μου.Γλυκό του κουταλιού παντζάρι.

Σάββατο 6 Αυγούστου 2011

Γρανίτα πεπόνι


Θησαυρός τα καλοκαιρινά φρούτα.Μπορείς να τα γευτείς στην φυσική τους κατάσταση ,σαν τάρτα,μαρμελάδα ,γλυκό του κουταλιού ,παγωτό και γρανίτες.

Πολλά τα φρούτα μαζευτήκαν στο ψυγείο και πόσο να φας.Για μια γρανίτα κανείς όμως δεν λέει όχι...

Τετάρτη 3 Αυγούστου 2011

Μπεσαμέλ "sournois"


Υποσχέθηκα ότι μετά από τον "βασιλιά του καλοκαιριού" τον μουσακά θα αναρτήσω και την πλήρη συνταγή για την μπεσαμέλ sournois.
Την ονόμασα πονηρή γιατί είναι.Γλυτώνεις χρόνο μαγειρέματος και αρκετό άγχος.

Δευτέρα 1 Αυγούστου 2011

Μουσακάς "διπολικός"



Θα μπορούσε να χαρακτηριστεί ως ο βασιλιάς του καλοκαιριού.Ο μουσακάς συνδυάζει τα λαχανικά του καλοκαιριού μαζί με το κρέας.Ο δικός μου ξεφεύγει λίγο από την πιο γνωστή  εκδοχή.
Εγώ λατρεύω τις μελιτζάνες,αλλά κάποιο άλλο μέλος της οικογένειας τα κολοκύθια.Έτσι αυτός ο μουσακάς ...

Σάββατο 30 Ιουλίου 2011

Σοκολατάκια " la mer"




 Δροσερά,αρωματικά,καλοκαιρινά σοκολατάκια .
Εύκολα και γρήγορα.Έτοιμα να γίνουν και ένα πολύτιμο δώρο αφού θα είναι φτιαγμένο με τα χεράκια σας.

Τρίτη 26 Ιουλίου 2011

Σολωμός με γουώστερ σως


Ο σολωμός είναι ένα ψάρι που μπήκε τα τελευταία χρόνια στις κουζίνες μας.
Τουλάχιστον εγώ δεν θυμάμαι την μαμά να έχει μαγειρέψει ποτέ.
Πριν αρκετά χρόνια στην πρώτη μου επαφή με τον σολωμό φλερτάραμε ασυστόλως. Ήταν ένα πιάτο με ζυμαρικά. Έκτοτε ψητό και μάλιστα στα κάρβουνα.

Δευτέρα 25 Ιουλίου 2011

Λαζάνια "summer time"


Δροσερό,ανάλαφρο και καλοκαιρίνο πιάτο ζυμαρικών.
Εντάξει η γη γυρίζει και η πενικιλλίνη βρέθηκε.Απλά βρήκα ένα τρόπο ώστε ο μικρός να τρώει όλα τα λαχανικά ευχάριστα και χωρίς "ναρκαλιευτικές διαθέσεις".

Πέμπτη 21 Ιουλίου 2011

Ιμάμ και "ταμάμ"


Αυτό το φαγητό είναι κάτι σαν στιφάδο για μένα.Από αυτά που μου λένε όσοι το έχουν δοκιμάσει από τα δικά μου "ζερβόχερα" είναι ότι καλύτερο έχουν φάει.Ανήκει λοιπόν στα φαγητά τα παραδοσιακά,τα μαμαδίσια ,που ξεπέρασα την δασκαλομάνα μου.Την λόξα με τα λίγα υλικά την ξέρουν οι οικείοι μου και πολλοί φίλοι.

Τρίτη 19 Ιουλίου 2011

Μπριάμ το "άτακτο"


Άκρως καλοκαιρινό!Τρώγεται κρύο και ζεστό.
Τα υλικά γνωστά στην διαδικασία τα χαλάω λίγο αλλά μας αρέσει!

Σάββατο 16 Ιουλίου 2011

Γαύρος ο "τσιτσιριστός"


Ο γαύρος είναι το αγαπημένο μου ψάρι.Μου αρέσουν όλες οι εκδοχές μαγειρέματος του.Αυτό όμως που με ξετρελαίνει είναι όταν "τσιτσιρίζεται" μέσα στο τηγάνι.Η συνταγή αυτή είναι μεν γαύρος τηγανιτός αλλά με μια άλλη είδους προετοιμασία.

Τετάρτη 13 Ιουλίου 2011

Σπιτικό παγωτό


Το καλοκαίρι είναι στα μέσα του και το παγωτό στις δόξες του τις μεγάλες.
Γενικότερα έχω έναν προβληματισμό στο πως διατηρούνται τα παγωτά.Όχι από τις εταιρίες αλλά από τους πωλητές καταστηματάρχες. Άσε που έχω την λόξα  να φτιάχνω τα πράγματα μόνη μου.
Οι απόψεις γι αυτό το παγωτό ήταν διφορούμενες.Οι μικρότεροι το λάτρεψαν.Οι μεγαλύτεροι θέλανε να είναι όπως του εμπορίου. Εγώ πάλι νομίζω ότι έχει πλούσια γεύση βανίλιας ,γάλακτος και φράουλας.Δεν έχετε παρά να το δοκιμάσετε.

Δευτέρα 11 Ιουλίου 2011

Ψωμί της "Λημνίας Γης"


Την αγάπη μου για την Λήμνο την ξέρουν πολλοί.
Έζησα αρκετά χρόνια εκεί.Πέραν του ότι την θεωρώ μαγευτική,έχω να δηλώσω ευθαρσώς βεβαίως.. βεβαίως  πως τα προϊόντα της Λημνίας Γης είναι εξαιρετικά.
Πρόσφατα σε γνωστή αλυσίδα σούπερ μάρκετ βρήκα αλεύρι από την Λήμνο.Πρώτη μου σκέψη  το ψωμί.Το άρωμα του και η γεύση του δικαίωσαν την επιλογή μου.

Σάββατο 9 Ιουλίου 2011

Φρουτοσαλάτα δροσερή


Δύο είναι οι λόγοι που αντέχω το καλοκαίρι.Ο ένας είναι η θάλασσα και ο άλλος τα  φρούτα και τα λαχανικά.
Σήμερα αγόρασα υπέροχα αρωματικά φρούτα.Όταν ήρθε η ώρα να τα "δροσίσω" στο ψυγείο,μου ήρθε η ιδέα για μια διαφορετική παρουσίαση .Όχι πρωτότυπη μα ούτε και καθημερινή.

Πέμπτη 7 Ιουλίου 2011

Κολοκυθάκια γεμιστά αυγολέμονο


  
Είπαμε καλοκαίρι πολλά λαχανικά,μπαξέδες και αρωματικά.Η ντομάτα κυριαρχεί αλλά ένα λεμονάτο όπως τα κολοκυθάκια τα γεμιστά με αυγολέμονο είναι ότι πρέπει.
Ο μπαξές αποδοτικός μέχρι στιγμής.Έτσι λοιπόν μου προέκυψαν κολοκύθια XXL.
Τα μαζέψαμε και τα πρώτα έγιναν αυτό το καταπληκτικό φαγητό.
Ας δούμε τώρα τα υλικά

Δευτέρα 4 Ιουλίου 2011

Στραπατσάδα του "έταιρου"



Μέρες τώρα δεν έχω καθόλου την διάθεση να κάνω ανάρτηση.Η απογοήτευση μου για τα γεγονότα χτύπησε κόκκινο.Όχι πως δεν μαγείρευα...αλλά πως να κάνεις ανάρτηση με φαγητά όταν γίνονται όλα αυτά γύρω σου.Τέλος πάντων ...όπως λέω συνήθως "η ζωή συνεχίζετε" και συνεχίζω και εγώ με νέα ανάρτηση.
Καλοκαίρι γαρ και τα λαδερά δίνουν και κλέβουν την παράσταση.Μέσα λοιπόν στα λαχανικά του καλοκαιριού την πρώτη θέση στην καρδία μου έχει η ντομάτα.
Στα χέρια μου έφτασε μια μεγάλη ποσότητα από ντομάτες εκτός από να τις αποθηκεύσω για να έχω φρέσκια τον χειμώνα η πιο νόστιμη αρχικά λύση ήταν μια στραπατσάδα.
Τα υλικά δεν είναι όπως έμαθε να την φτιάχνω από την μαμά μου,αλλά επιλογή του "εταιρου μου ήμισυ"

Τετάρτη 22 Ιουνίου 2011

Σπετζοφάι παραδοσιακό



Καλοκαιράκι,ήλιος θάλασσα,παρέες και μπυρίτσες.
Ένας διαχρονικός,γρήγορος και απολαυστικός μεζές για ξαφνικούς επισκέπτες και όχι μόνο.
Το Σπετζοφάι χαρακτηρίζεται και Πηλειορίτικο  αφού στο Πήλιο λένε Σπέντζα την πιπεριά.
Ας δούμε τα  υλικά.

Κυριακή 19 Ιουνίου 2011

Κεφτεδάκια τα "εκδρομικά"



Φτιάχνοντας αυτά τα κεφτεδέκια πέρασαν από το μυαλό μου εικόνες του παρελθόντος.
Την μαμά να ξυπνάει πρωί πρωί και να τηγανίζει τα κεφτεδάκια γιατί θα πηγαίναμε εκδρομή.
Εμείς να ξυπνάμε από τις μυρωδιές...Έτσι ονόμασα τα κεφτεδάκια αυτά εκδρομικά.Αυτό φυσικά δεν σημαίνει ότι δεν μπορούμε να φάμε και άλλες ώρες.

Δευτέρα 13 Ιουνίου 2011

Μάφινς με σοκολάτα και κεράσι


Έψαχνα διακαώς να βρω μια συνταγή για μάφινς  ξεχωριστά....
Η αναζήτηση δεν κράτησε πολύ γιατί έπεσα πάνω στα muffins με σταγόνες σοκολάτας
Τα υλικά τα είχα εκτός από τις σταγόνες.Η ιδέα με το κεράσι μου άρεσε πολύ.
Προσάρμοσα λίγο τα υλικά και το αποτέλεσμα με δικαίωσε.

Υλικά
250 γρ φρέσκο βούτυρο(από αυτό που μοσχοβολά)
2 κούπες ζάχαρη
3 αυγά
500 γρ αλεύρι
1 φακελάκι μπέικιν πάουντερ
150 γρ νιφάδες σοκολάτας
1 κούπα γάλα
150 γρ φουντούκια χοντροκομμένα
1 κουτ.σούπας αμαρέτο η μπέιλις
30-40 κεράσια από γλυκό του κουταλιού

Οδηγίες

Κυριακή 12 Ιουνίου 2011

Κόλυβα



Κατά το φετινό ημερολόγιο σήμερα έχουμε Πεντηκοστή.Χτες ήταν ψυχοσάββατο και συνάμα έκλεισε ένας χρόνος από τότε που "χάσαμε " ένα αγαπημένο πρόσωπο.
Τα κόλυβα του μνημοσύνου τα έφτιαξα εγώ.
Ας δούμε τα υλικά

Υλικά
1 κιλό στάρι
150 γρ καρύδια
200 γρ σουσάμι
350 γρ αμύγδαλα
400 γρ φουντούκια
250 γρ.σταφίδες
2-3 βανίλιες
2-3 ρόδια
μισό ματσάκι μαιτανό ψιλοκομμένο
2,5 κουταλιές της σούπας κανέλα
1,5 κουταλάκι γλυκού γαρύφαλλο
1-2 κούπες φρυγανιά τριμμένη

Για την διακόσμηση
500 γρ άχνη
κουφετάκια ασημένια

Οδηγίες
Η διαδικασία ξεκινάει από την προηγούμενη μέρα.Καθαρίζουμε και πλένουμε το στάρι.
Σε μια κατσαρόλα  το βάζουμε να βράσει με νερό και 1-2 κουτ.γλυκού αλάτι για ένα τέταρτο από την στιγμή του βρασμού.Σουρώνουμε σε στραγγιστήρι και ξεπλένουμε το στάρι.Ρίχουμε ξανά στην κατσαρόλα προσθέτοντας αρκετό νερό και το βάζουμε να ξαναβράσει.Μόλις πάρει βράση σβήνουμε την φωτιά και αφήνουμε για μια ώρα την κατσαρόλα μας σκεπασμένη.Αν είναι χειμώνας μπορούμε να βάλουμε την κατσαρόλα μέσα σε μια κουβέρτα.
Όταν το στάρι φουσκώσει το σουρώνουμε και το ξεπλένουμε.Σε μια μεγάλη επιφάνεια βάζουμε ένα σεντόνι η ένα τραπεζομάντηλο μετά χαρτί κουζίνας και απλώνουμε πάνω το στάρι .

Σκεπάζουμε με το χαρτί κουζίνας και το υπόλοιπο μέρος από το σεντόνι και το αφήνουμε να στεγνώσει για 2-4 ώρες.(εξαρτάται από τις καιρικές συνθήκες)
Έχουμε χοντροκόψει τους ξηρούς καρπούς και σε ένα ταψί με λαδόκολλα τους απλώνουμε (εκτός από το καρύδι) Ψήνουμε τους ξηρούς καρπούς για 30-40 λεπτά στον φούρνο στους 100 βαθμούς.Το ίδιο κάνουμε και με το σουσάμι.
Σε βαθύ μπολ βάζουμε το σουσάμι ,τις σταφίδες,τους ξηρούς καρπούς όλους  και ρίχνουμε την κανέλα,το γαρύφαλλο και την βανίλια.Ανακατεύουμε και τα αφήνουμε καλά σκεπασμένα μέχρι να τα χρησιμοποιήσουμε.

Όταν στεγνώσει το στάρι το βάζουμε σε σκεύος που κλείνει αεροστεγώς και τα βάζουμε στο ψυγείο.
Φροντίστε 2-3 ώρες πριν το μνημόσυνο να αναμίξετε όλα τα υλικά σας.
Βάζετε σε βαθιά λεκάνη το στάρι ,τους αρωματισμένους ξηρούς καρπούς, το ρόδι,1 κούπα φρυγανιά,και τον ψιλοκομμένο μαιτανό.Ανακατέψτε καλά.Το σκεύος που θα χρησιμοποιήσετε για να μεταφέρετε τα κόλυβα ,βάλτε από κάτω λαδόκολλα και δαντέλα χάρτινη  αν έχετε.

Ρίξτε όλα τα ανακατεμένα υλικά μέσα.ρίξτε από πάνω άλλη μια κούπα φρυγανιά με τέτοια τρόπο ώστε να καλύψει την επιφάνεια.Στην συνέχεια με την βοήθεια λεπτής σίτας  ρίχνω την άχνη μέχρι να καλυφθεί όλη η επιφάνεια.Με την βοήθεια μιας λαδόκολλας στρώνω την άχνη και ξανά πασπαλίζω όπου χρειάζεται .(επαναλαμβάνοντας  την διαδικασία με την λαδόκολλα)

Τώρα ήρθε η ώρα της διακόσμησης με τα ασημένια κουφέτα..Εκεί επιστρατεύστε την φαντασία και το ταλέντο σας (εγώ είμαι γνωστή ζεβροχέρα και έτσι έκανα λίγα πράγματα)

Έτοιμος λοιπόν ο δίσκος με τα κόλυβα στην μνήμη όσων αγαπήσαμε και έχουν φύγει από την ζωή.