Σάββατο 8 Οκτωβρίου 2011

Τζατζίκι το "φλογοβόλο"


Θυμάστε μια ταινία με το Βέγγο που έλεγε: Σκόρδο το ελληνικό,σκόρδο το φλογοβόλο.
Μιμούμενη τον Βέγγο βάφτισα το τζατζίκι φλογοβόλο.

Η αλήθεια είναι ότι το κάνω δυνατό.Δεν είναι για χόρταση και φυσικά είναι ένα τέλειο ορεκτικό-συνοδευτικό. Συνδυάζετε υπέροχα με τις Ράβδους μελιτζάνας .
Πάμε να δούμε τα φλογοβόλα(χαχαχαχ) υλικά

Υλικά
500γρ. γιαούρτι στραγγιστό και με όλα τα λιπαρά
5-6 σκελίδες σκόρδο ελληνικό(μεγαλούτσικες)
1 μέτριο αγγούρι(βιολογικό)
μερικές σταγόνες ξύδι
αλάτι
1 κουτ.γλυκού δυόσμο ξερό
ελαιόλαδο

Οδηγίες
Πλένουμε καλά το αγγούρι.Τρίβουμε στον τρίφτη με την φλούδα μέχρι να φτάσουμε στο κέντρο που είναι τα σπόρια.Αυτό το κομμάτι δεν το χρειαζόμαστε.
Στα μικρά μαχαίρια του τρίφτη τρίβουμε το σκόρδο.
Στο αγγούρι ρίχνουμε λίγο αλάτι και αφήνουμε 2-3 λεπτά να αφήσει τα νερά του.Στραγγίζουμε καλά.
Την ίδια στιγμή ρίχνουμε στο σκόρδο μερικές σταγόνες ξύδι για να το βοηθήσουμε να αφήσει την "φλόγα" του.


Σε βαθύ μπολ ρίχνουμε το στραγγισμένο αγγούρι ,το σκόρδο,δυόσμο μια ιδέα ελαιόλαδο και το γιαούρτι.Ανακατεύουμε και ελέγχουμε αν θέλει αλάτι.Προσθέτουμε ανάλογα.
Το τζατζίκι μας είναι έτοιμο για σερβίρισμα σε 3-5 λεπτά.

Μικρά tips
Μην φοβηθείτε το αλάτι βάλτε (όχι πολύ) μέχρι να πετύχετε την γεύση που είναι επιθυμητή  .
Το ελαιόλαδο προσφέρει μια "γλύκα".Το ξύδι βοηθάει στην άμεση απελευθέρωση της γεύσης και του αρώματος του σκόρδου.Έτσι έχετε τζατζίκι εξπρές.
Καλή επιτυχία!

7 σχόλια:

  1. Αγαπημένο τζατζίκι το οποίο θα φαγωθεί και τώρα το μεσημέρι..Φιλιά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Και βέβαια θα συνοδεύσει τις ράβδους μελιτζάνας που έχουν μπεί στο πρόγραμμα για αύριο Κυριακή μεσημέρι που έχει τσιπουρο-κρασο-μπυροκατάνυξη με φίλους!!!!!! Το τζατζίκι σου Μαράκι θα έχει πρώτη θέση στο τραπέζι!!!
    Φιλί φιλαράκι μου

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Αγαπημένο τζατζίκι με λαχανικά ψητά!! Είναι τέλειο Μάρα μου!!! Φιλιά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Νόμιζα από τον τίτλο πως θα έχει μέσα μπούκοβο ή κάποιο καυτερό μπαχαρικό. :)
    Δεν πειράζει, κι εμένα έτσι μου αρέσει το τζατζίκι, να "ακούγεται" το σκόρδο! Και με δυόσμο ωραίο θα γίνεται, πιο αρωματικό!
    Βλέπω τις μελιτζανοράβδους να παίρνουν φωτιά! :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Με μερικές φέτες ξεροψημένο σπιτικό ψωμί και τις ράβδους μελιτζάνας... Τι άλλο θέλει κανεις? (Μμμμ τσιπουράκι!)
    Ο τίτλος "τζατζίκι το φλογοβόλο" Μάρα μου, με κάνει και ακόμα γελάω:))))))

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Αν και δεν μαρεσει πολυ το τζατζικι, επειδη ολοι γυρω μου το αγαπουν, το κανω συχνα... με μπολικο σκορδακι γινεται αναρπαστο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή