Πέμπτη, 27 Οκτωβρίου 2011

Η μακαρονάδα του Νικήτα


Μια συνταγή δημοσιευμένη στο   Real Taste & Style από τον διαδικτυακό Μάγο-Νικήτα Σούλο.
Ευχαριστώ τον φίλο Νικήτα που μου επέτρεψε να αναδημοσιεύσω την συνταγή του.
Ας δούμε τα υλικά..



Υλικά
½ κιλό κιμά
1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
2 φλιτζάνια παρμεζάνα τριμμένη
½  φλιτζάνι λάδι
1 ξύλο κανέλας
1 κ.σ. πελτέ
4 κ.σ.  βούτυρο
1 κουτί ντοματοχυμός ή ντοματάκια
αποφλοιωμένα
½ φλιτζάνι κρασί
½ ματσάκι μαϊντανό
1 πακέτο μακαρόνια (ό,τι προτιμάτε)
αλάτι, πιπέρι


Οδηγίες
• Σε κατσαρόλα ζεσταίνουμε το λάδι και τσιγαρίζουμε το
κρεμμύδι και το σκόρδο. Προσθέτουμε τον κιμά και τσιγαρί-
ζουμε ανακατεύοντας με πιρούνι για να μη σβολιάσει.
• Αλατοπιπερώνουμε, προσθέτουμε το ξύλο κανέλας, σβή-
νουμε με το κρασί. Ψιλοκόβουμε τον μαϊντανό και τον προ-
σθέτουμε και ρίχνουμε τον χυμό ντομάτας ή τα ψιλοκομμέ-
να ντοματάκια και τον πελτέ και ανακατεύουμε.
• Βράζουμε τον κιμά μέχρι να απορροφηθούν όλα τα υγρά
και να μείνει με τη σάλτσα του. Αφαιρούμε την κανέλα.
• Στο μεταξύ, σε άλλη κατσαρόλα βάζουμε νερό με λίγο
αλάτι να βράσει και ρίχνουμε τα μακαρόνια. Τα βράζουμε
σύμφωνα με τις οδηγίες του πακέτου. Τα βγάζουμε από την
κατσαρόλα και τα στραγγίζουμε.
• Στην κατσαρόλα βάζουμε το βούτυρο να λιώσει μαζί με
λίγο αλάτι. Τσιγαρίζουμε τα μακαρόνια, τα αποσύρουμε
από τη φωτιά και τα σκεπάζουμε.
• Σερβίρουμε με τριμμένη παρμεζάνα.

Καλή επιτυχία!

14 σχόλια:

  1. Η μαγειρικη ειναι μερακι και οχι καθηκον βαζεις το μερακι σου και δημιουργεις !!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Mάγε-Νικήτα σε ευχαριστώ που μου εμπιστεύτηκες το "μεράκι" σου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ο κιμάς με την κανέλα πάνε αγκαζέ σχεδόν...παντού!!
    καλό μεσημέρι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Αθάνατη μακαρονάδα με κιμά! Χρησιμοποιώ περισσότερα μπαχαρικούλια πέρα από κανέλα και καίω με ελαιόλαδο! Καλό τριήμερο Μάρα!
    Εφη

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. μμμμμ αγαπώ τα μακαρόνια!Μπράβο!!Καλή συνέχεια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Όπως το είπες summertime blues ...Αγκαζέ...Καλό βράδυ!!
    Εφη και Βάσω μήπως είστε επηρεασμένες από το ΟΧΙ την 28η οκτ;χαχαχχαχαχα Καλά να περάσετε κυρίες μου!
    Ελένη μου γλυκεία και εμείς αγαπάμε τα μακαρόνια ...φιλιααααααααααααα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Μου ανοίγεις την όρεξη με όλα αυτά τα καλούδια!Είμαι η μόνη που δεν βάζω κανέλα στον κιμά΄;καλή συνέχεια !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Τέεεελεια!!! Μου έφτιαξες τη μέρα Μάρα! Καταπληκτική ιδέα.Σήμερα θα φάμε τη μακαρονάδα του Νικήτα....Καλημέρες!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Καλημέρα Μαίρη μου..με το όμορφο ζουζούνι.Δεν είναι δα και μέγα αμαρτία να μην βάζεις κανέλα.Πάντως να ξέρεις το ξύλο τις κανέλας έχει πιο διακριτικό άρωμα από την σκόνη της.

    Μαζί...KaPa..χαίρομαι,χαίρομαι,χαίρομαι που σήμερα θα πάει καλά η μέρα εξαιτίας μου.Φιλιάαααα σας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Ποτέ δεν λέω όχι σε μια νόστιμη μακαρονάδα!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Ξέρω... δεν περίσσεψε τίποτε....
    Δεν τολμώ να προτείνω τσιγγανικη μακαρονάδα,
    ειναι παραξενα πικάντικη!!!


    Καλή Όρεξη για ότι "μαγειρεύει" το Αυριο...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Πω!! Πω!! Κι εμείς εδώ είμαστε πολύ μακαρονάδες και τα μακαρόνια με κιμά είναι από τα αγαπημένα μου αλλά δέν τα φτιάχνω συχνά γιατί όποτε τα έφτιαξα ο κιμάς δέν ήταν πολύ καλός!!!!! Αύριο όμως λέω να μαγειρέψω κι εγώ τη μακαρονάδα του Μαγου Νικήτα και εύχομαι να μου πετύχει!!!
    Καλό σ/κ Μάρα!!! Φιλιά πολλά!! Καληνύχτα!!! :ο))

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Φανταστική η μακαρονάδα του Νικήτα,μπράβο Μάρα!!! καλό ΣΚ

    ΑπάντησηΔιαγραφή