Δευτέρα 25 Ιουλίου 2011

Λαζάνια "summer time"


Δροσερό,ανάλαφρο και καλοκαιρίνο πιάτο ζυμαρικών.
Εντάξει η γη γυρίζει και η πενικιλλίνη βρέθηκε.Απλά βρήκα ένα τρόπο ώστε ο μικρός να τρώει όλα τα λαχανικά ευχάριστα και χωρίς "ναρκαλιευτικές διαθέσεις".

Υλικά
1 κολοκύθι μικρό multoποιημένο
1 μελιτζάνα χωρίς την φλούδα (το αυτό)
1 κρεμμύδι χοντροκομμένο
3 πιπεριές κομμένες
1 σκελίδα σκόρδο πολτοποιημένη
4-5 ντομάτες σε κύβους
4-5 φύλλα φρέσκο (πλατύ )βασιλικό
ελαιόλαδο
αλάτι,πιπέρι

Οδηγίες
Τα λαχανικά του καλοκαιριού είναι ένα θησαυρός.Μπορείς να κάνεις ένα σωρό νόστιμα  πιάτα.
Οι μικρότεροι της οικογένειας όμως συνήθως έχουν αντίρρηση.
Είναι η δεύτερη φορά που ξεγελάω έτσι τον μικρό.Η διαδικασία όλη κρατάει περίπου μισή ώρα.
Ξεκινάμε να κόψουμε τα λαχανικά μας.
Σε μια κατσαρόλα μικρή βάζουμε το ελαιόλαδο και μόλις ζεσταθεί ρίχνουμε το κολοκύθι,την μελιτζάνα,το κρεμμύδι και το σκόρδο.Σοτάρουμε σε μέτρια φωτιά για 3-4 λεπτά.Μόλις αρχίσουν να "στάζουν μέλι" προσθέτουμε την ντομάτα και το αλατοπίπερο.Αφήνουμε να βράσουν για 10 λεπτά περίπου.Ταυτόχρονα ετοιμάζουμε και τα λαζάνια.
Μόλις η σάλτσα μας αρχίσει να διαμαρτύρεται είναι έτοιμη.
Σερβίρονται ζεστά με τριμμένο τυρί της αρεσκείας μας.

Μικρά tips
Προτιμήστε τα ζυμαρικά σας να είναι al dente είναι ευκολόπεπτα.Μην βάλετε από την αρχή αλάτι στο βράσιμο,είναι προτιμότερο στο τέλος γιατί θα χρειαστεί λιγότερη ποσότητα.
Τέλος μην ρίχνετε νερό μόλις σουρώνετε τα ζυμαρικά σας ,απλά στραγγίστε τα ,η σάλτσα με την  οποία τα συνοδεύεται   δένει καλύτερα.


7 σχόλια:

  1. Ήρθα πρώτηηηηηηηη??? Διπλή μερίδα παρακαλώ...

    Καλή εβδομάδα φιλενάδα!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Έτοιμη η διπλή....χαχχαχαχ Καλή εβδομάδα Χρύσα μου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Γυρίζει η γη???????????Από πότε????????χαχαχαχαχα!!!
    Μια χαρά φαγάκι είναι!!

    Εφη

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Υπάρχει πιο νόστιμο πράγμα από φρέσκα λαχανικά στον καιρό τους; Πάνω σε μια μακαρονάδα ακόμα καλύτερα!
    Μάγδα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Τι μου θύμισες!
    Με σπαγγέτι με σάλτσα λαχανικών, προσπαθούσα κι εγώ πριν χρόνια να ξεγελάσω τον κανακάρη μου τον δύσκολο.
    Αυτό το σκασμένο όμως δεν έτρωγε ούτε το σπαγγέτι, οπότε τα λαχανικά ήταν καταδικασμένα από χέρι.
    Και είναι τόσο όμορφο φαγάκι!
    Καλό απόγευμα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Είδες Εφη μου...και εγώ πρόσφατα το έμαθα...χαχαχχαχα
    Φέτος Μάγδα και Ελενα χαίρομαι περισσότερο τα λαχανικά αφού έχω μπαξεδάκι με είναι πεντανόστιμα και φυσικά βιολογικά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Από τις πιο νόστιμες σάλτσες του καλοκαιριού!
    Κάτι παρόμοιο έκανα χθες αλλά με πλατιά λαζάνια και μετά φούρνισμα. Έτσι υπάρχει φαγητό και για σήμερα :-)))

    ΑπάντησηΔιαγραφή