Πέμπτη 7 Ιουλίου 2011
Κολοκυθάκια γεμιστά αυγολέμονο
Είπαμε καλοκαίρι πολλά λαχανικά,μπαξέδες και αρωματικά.Η ντομάτα κυριαρχεί αλλά ένα λεμονάτο όπως τα κολοκυθάκια τα γεμιστά με αυγολέμονο είναι ότι πρέπει.
Ο μπαξές αποδοτικός μέχρι στιγμής.Έτσι λοιπόν μου προέκυψαν κολοκύθια XXL.
Τα μαζέψαμε και τα πρώτα έγιναν αυτό το καταπληκτικό φαγητό.
Ας δούμε τώρα τα υλικά
Υλικά
1,5 κιλό περίπου κολοκύθια (μεγαλούτσικα)
750.γρ κιμάς μοσχαρίσιος
2-3 φλυτζανάκια του καφέ ρύζι
2-3 κρεμμύδια ξερά(πολτοποιημένα)
1 αυγό
ελαιόλαδο(1 ποτήρι του κρασιού περίπου)
αλάτι ,πιπέρι,άνιθος η μάραθος
Για το αυγολέμονο
2 αυγά
χυμό από 2 λεμόνια
Οδηγίες
Πλένουμε τα κολοκύθια και αφαιρούμε τα κοτσάνια.Κόβουμε από κάθε κολοκύθι μια λεπτή φέτα ώστε να την χρησιμοποιήσουμε για καπάκι.Με την βοήθεια ειδικού εργαλείου αδειάζουμε το κολοκύθι.
Σε βαθύ μπολ ανακατεύουμε τα υπόλοιπα υλικά,εκτός από το ελαιόλαδο. και φτιάχνουμε μια ζύμη.Γεμίζουμε τα κολοκύθια με την ζύμη,όχι μέχρι επάνω.Βάζουμε το καπάκι σε κάθε κολοκύθι και τα ξαπλώνουμε σε βαθιά κατσαρόλα.
Προσθέτουμε το λάδι και νερό μέχρι να τα σκεπάσει.Ψήνουμε σε μέτρια φωτιά για 1 ώρα περίπου και ως ότου πιει το ζουμί του.Χρόνος βρασμού σε χύτρα 7 λεπτά συν τον χρόνο για να μείνει με το λάδι το φαγητό.
Αφήνουμε το φαγητό περίπου μισή ώρα να "κάτσει "ο βρασμός του.
Σε multi ρίχνουμε τα ασπράδια από τα αυγά.Χτυπάμε για 20 δευτερόλεπτα.Προσθέτουμε τους κρόκους και επαναλαμβάνουμε σε ίδιο χρόνο.Το ίδιο και με τον χυμό λεμονιού.Τέλος προσθέτουμε και ζουμάκι από το φαγητό μας στον μισό χρόνο,10 δευτερόλεπτα.
Περιχύνουμε με τον αυγολέμονο το φαγητό και το αφήνουμε 5 λεπτά να το απορροφήσει .
Σερβίρουμε και καλή μας όρεξη!
Μικρά tips
Αν θέλουμε μπορούμε να κρατήσουμε και να πολτοποιήσουμε την ψίχα από τα κολοκύθια και να την βάλουμε μέσα στην ζύμη μας.
Στο αυγολέμονο δεν έχω χρησιμοποιήσει κόρν φλάουρ.Το multi το κάνει απλά πολύ πηχτό.Καλή επιτυχία!
Εγγραφή σε:
Σχόλια ανάρτησης (Atom)
ανυπομονώ να έρθει το Σαββατοκύριακο για να δοκιμάσω την πρόταση σου!
ΑπάντησηΔιαγραφήΛαχταριστό λαχταριστό μέσα στο καλοκαίρι...μιαμ
Θάλασσα μου το δοκιμάσεις.Σπάσει η κοκκινίλα που έχουν τα καλοκαιρινά πιάτα.Καλή συνέχεια..
ΑπάντησηΔιαγραφήπάλι έφτιαξες ένα απο τα αγαπημένα μου φαγητά και πεινάω νυχτιάτικο και κοντεύει να μου φύγει η μασέλα στην οθόνη!
ΑπάντησηΔιαγραφήΜΠΡΑΒΟ ΚΑΙ ΠΑΛΙ!
Πολύ καλή πρόταση για ένα τόσο νόστιμο φαγητό της κουζίνας μας!
ΑπάντησηΔιαγραφήΕίναι, ίσως, κι ο νοστιμότερος τρόπος να ανεχτώ τα κολοκύθια...
Για την παρουσίαση τι να πω;
Αίσθηση ρεαλισμού; Και ακόμα παραπάνω!
Φιλιά σας πολλά
act αν είναι να πληρώνω οδοντίατρο να το κόψω βρε παιδί μου το σπορ....χαχαχαχχα
ΑπάντησηΔιαγραφήΖαμπία μου και εγώ έτσι τα ανέχομαι τα κολοκύθια.Κάποτε είχα ακούσει κάποιον να λέει "έφαγε πολλά κολοκύθια και κουφάθηκε"Οπότε τα ανακατεύω με ισχυρά υλικά ώστε να αποφύγω την κώφωση.Ρεαλισμός;Ε ναι ειδικά όταν τα τρώμε...χαχαχαχχααχ