Φτιάχνοντας αυτά τα κεφτεδέκια πέρασαν από το μυαλό μου εικόνες του παρελθόντος.
Την μαμά να ξυπνάει πρωί πρωί και να τηγανίζει τα κεφτεδάκια γιατί θα πηγαίναμε εκδρομή.
Εμείς να ξυπνάμε από τις μυρωδιές...Έτσι ονόμασα τα κεφτεδάκια αυτά εκδρομικά.Αυτό φυσικά δεν σημαίνει ότι δεν μπορούμε να φάμε και άλλες ώρες.
Ας δούμε τα υλικά όμως σε μία τόσο παραδοσιακή συνταγή.
Υλικά
1 κιλό κιμάς μοσχαρίσιος
ψωμί μπαγιάτικο 4-5 φέτες(μουλιασμένο και έπειτα καλά στημένο)
αλάτι ,πιπέρι
μισό ματσάκι μαϊντανό
δυόσμο κατά βούληση
1-2 κρεμμύδια
2 σκελίδες σκόρδο
1 αυγό
λίγο ελαιόλαδο αν ο κιμάς είναι τελείως άπαχος
Για το τηγάνισμα
Καλαμποκέλαιο
αλεύρι
Οδηγίες
Σε μια λεκανίτσα βάζουμε μέσα τον κιμά,τα κρεμμύδια που έχουμε πολτοποιήσει μαζί με το σκόρδο στο μούλτι,τον ψιλοκομμένο μαϊντανό και όλα τα υπόλοιπα υλικά.Ζυμώνουμε ώστε να γίνει μια ομοιογενή ζύμη.Σκεπάζουμε με μεμβράνη την λεκανίτσα και την βάζουμε στο ψυγείο για 1-2 ώρες.
Έπειτα βγάζουμε την ζύμη από το ψυγείο και πλάθουμε τα κεφτεδάκια στο μέγεθος καρυδιού.Τα αλευρώνουμε και τα τηγανίζουμε .
Μικρά tips
Η μαμά μου δεν τα αλεύρωνε αλλά κρατούσαν περισσότερο λάδι.Και εγώ πολλές φορές όταν θέλω δεν τα αλευρώνω και τα ρίχνω μέσα σε σάλτσα που έχω ετοιμάσει.
Αν η ζύμη μας είναι πολύ αραιή και δεν πλάθονται ωραία χρειάζεται να προσθέσουμε λίγη φρυγανιά τριμμένη.
Καλή όρεξη και καλή επιτυχία!
Κεφτεδάκια έχω πάαααααρα πολύ καιρό να φτιάξω και τα ζηλεύω αφάνταστα. Πρέπει να τα προγραμματίσω σύντομα.
ΑπάντησηΔιαγραφήΑυτές οι κοινές αναμνήσεις (συλλογική μνήμη, λες και πηγαίναμε όλοι μαζί ταυτόχρονα!) έχουν πολύ πλάκα...Άσε τον κεφτεδοπετροπόλεμο που κάναμε με όσα περίσσευαν, στο τέλος της εκδρομής!
Αααααχ αυτά σου τα κεφτεδομπαλάκια μου θύμισαν τη γιαγιά μου που τα ετοίμαζε για να παίρνω μαζί μου στις σχολικές εκδρομές. Και δεν περίσσευαν ποτέ!!Νάσαι καλά Μάρα μου!
ΑπάντησηΔιαγραφήΤα κεφτεδάκια εκτός από εκδρομή μου θυμίζουν και παιδικά πάρτυ. Έχει δίκιο η kitchen stories, συλλογική μνήμη!!!
ΑπάντησηΔιαγραφή