Ο σολωμός είναι ένα ψάρι που μπήκε τα τελευταία χρόνια στις κουζίνες μας.
Τουλάχιστον εγώ δεν θυμάμαι την μαμά να έχει μαγειρέψει ποτέ.
Πριν αρκετά χρόνια στην πρώτη μου επαφή με τον σολωμό φλερτάραμε ασυστόλως. Ήταν ένα πιάτο με ζυμαρικά. Έκτοτε ψητό και μάλιστα στα κάρβουνα.
Τυχαία βρήκα ένα πολύ καλό κομμάτι σολωμού φρέσκου και είπα να το φτιάξω και κάπως αλλιώς.
Το δε αποτέλεσμα γευστικό και ζουμερό.
Υλικά
Φρέσκος σολωμός 500-600 γρ
αλάτι
1-2 κλωναράκια δεντρολίβανο
1/2 κούπα γουωστερ σως
ελαιόλαδο
ξύσμα λεμονιού
χυμό ενός λεμονιού
1 σκελίδα σκόρδο πολτοποιημένη
Οδηγίες
Πλένουμε το κομμάτι σολωμού και το αλατίζουμε.Σε ένα πυρέξ βάζουμε το ψάρι και τα υπόλοιπα υλικά.Το αφήνουμε στο ψυγείο για μισή ώρα.
Γυρνάμε το ψάρι και το βάζουμε στον φούρνο να ψηθεί για άλλη μισή ώρα περίπου στους 200 βαθμούς.Είναι 2 μερίδες.
Σερβίρουμε ζεστό με Ρύζι η Πουρέ καρότου
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου