Οι τακτικοί επισκέπτες ξέρετε για τον μπαξέ μου.
Πριν 1 με 1.5 μήνα είχα διαφωνίες ομηρικές με το έταιρον μου ήμισυ για τις πιπεριές φλωρίνης.
Για την ακρίβεια πότε κοκκινίζουν...
Τις μάζευε πράσινες και εγώ επέμενα ότι η συγκομιδή τους γίνεται όταν κοκκινίζουν.
Το θέμα λύθηκε φυσικά και με δύο τρόπους .Ο ένας είναι το διαδίκτυο ,ο άλλος,άνθρωποι που έχουν μεγαλύτερη εμπειρία.Έτσι λοιπόν έκανα την συγκομιδή που ήθελα για τα τουρσιά της χρονιάς.
Ας δούμε τα υλικά
Υλικά
2-2,5 κιλά πιπεριές φλωρίνης
7 κούπες νερό
2,5 κούπες ξύδι
2-3 κουτ.σούπας αλάτι κατά προτίμηση χοντρό
προαιρετικά σπόρους κόλιανδρο
Οδηγίες
Πλένουμε και κόβουμε από πάνω τις πιπεριές και αφαιρούμε τους σπόρους.
Σε μια βαθιά κατσαρόλα βάζουμε το νερό με το αλάτι να βράσουν.Μόλις λιώσει το αλάτι βάζουμε τις πιπεριές να ζεματιστούν.
Όταν αρχίσει να φουσκώνει η φλούδα τους της βγάζουμε σε γυάλινο μπολ και τις σκεπάζουμε καλά με διάφανη μεμβράνη.
Ρίχνουμε το ξύδι στο νερό να πάρει μια βράση....μια.
Αφήνουμε και το νερό αλλά και τις πιπεριές να κρυώσουν.
Όταν οι πιπεριές κρυώσουν σκεπασμένες με την μεμβράνη ξεφλουδίζονται πολύ εύκολα.
Στην συνέχεια τοποθετούμε σε αποστειρωμένα βάζα τις πιπεριές,κόλιανδρο σε σπόρους εάν θέλουμε και το υγρό μας . Το τουρσί που θα συνοδεύει τα όσπρια η το ουζάκι μας είναι έτοιμο.
Φυλάξτε το σε σκοτεινό και δροσερό μέρος.
Μικρά tips
Μπορεί την διαδικασία να την επαναλάβετε για μικρές πράσινες πιπεριές χωρίς να κόψετε τα κοτσάνια και να τις ξεφλουδίσετε.
Καλή επιτυχία!
Γειά σου βρε Μαράκι μου με τα ωραία σου!!! Μ'αρέσεις...μ'αρέσεις πολύ γιατί οι αναρτήσεις σου έχουν τις περισσότερες φορές σαν βάση την κλασσική ελληνική παραδοσιακή κουζίνα που πολύ την σνομπάρουν!!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΚράτα ένα βαζάκι απο τις πιπεριές σου, όταν θα σου φέρω εγώ τσίπουρο να το ανοίξουμε...
Φιλιά έμορφη μου!!!!
μπραβο μαρακι τελειες οι συνταγες σου ελληνικη κουζινα θα σε βαλω 10 πιρουνακια να φερω και φασολαδα παρεα με τη γιαννα με ουζακι!!!!!!!!!!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΦέρε εσύ καρντιά μου πρωτοτσούκαλο και όσα βάζα θες...Φιλιά σου!!!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΣτέλλα ...έλα κρατάω τουρσί μπρεε...χαχαχαχα
Αλίμονο μου αν δεν εξυμνούσα την Ελληνική κουζίνα θα ήμουν επιεικώς α-πα-ρά-δε-κτη.Καλά είναι και τα υπόλοιπα αλλά μου αρέσει να παινεύω το σπίτι μου-Ελληνικά κουζίνα.Οι ξένοι που την δοκιμάζουν και την υιοθετούν είναι πιο έξυπνοι;Φιλιά σου μπρεεεε
Καλά που τις έβαλες για να πάρω και να φτιάξω! Φέτος μόνο αυτές λέω να φτιάξω, κανένα άλλο τουρσάκι!
ΑπάντησηΔιαγραφήΕφη
Οτι πρέπει το τουρσί Μάρα μου, συγχαρητήρια, εγώ τις φαντάζομαι σε ποικιλία συνοδεία φίνας τσικουδιάς στο Θησείο.. Ααααχ Βααχ!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλησπέρα!
Δεν ξέρεις πόσο μου αρέσουν! Μπορώ να τρώω κάθε μέρα!
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαι του χρόνου!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΜου αρέσουν πολύ
Γειά σου Μάρα μου... τέλειες οι πιπερίτσες. Να είσαι καλά και του χρόνου!!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΕχω και εγώ απο τον μπαξε μου στο εξοχικό μικρές πρασινες πιπερίτσες, θα δοκιμάσω να τις φτιάξω.
ΑπάντησηΔιαγραφήκαλο απόγευμα