Δροσερά,αρωματικά,καλοκαιρινά σοκολατάκια .
Εύκολα και γρήγορα.Έτοιμα να γίνουν και ένα πολύτιμο δώρο αφού θα είναι φτιαγμένο με τα χεράκια σας.
Υλικά
200 γρ κουβερτούρα
200γρ κουβερτούρα γάλακτος
1 κουταλιά της σούπας βούτυρο
1 κουταλιά μέλι
Για την γέμιση
1 κούπα ινδική καρύδα
1/2 κουτί ζαχαρούχο γάλα(περίπου)
1 βανίλια
1 πρέζα αλάτι
Οδηγίες
Ξεκινάμε την διαδικασία φτιάχνοντας πρώτα την γέμιση.
Σε ένα μπολ ρίχνουμε την ινδική καρύδα,το ζαχαρούχο,την βανίλια και το ελάχιστο αλάτι και ανακατεύουμε ώσπου να γίνει ένα πηκτό μίγμα.
Το βάζουμε στο ψυγείο για 1-2 ώρες να σφίξει.
Σε μπέν μαρί λιώνουμε την κουβερτούρα μαζί με το βούτυρο και το μέλι.
Όταν ρευστοποιηθεί ρίχνουμε μέχρι την μέση σε κάθε φορμάκι κουβερτούρα.
Αφήνουμε να πήξει και βάζουμε σε κάθε ένα φορμάκι μια μικρή ποσότητα από την γέμιση μας.Συμπληρώνουμε με λιωμένη κουβερτούρα και τα αφήνουμε στο ψυγείο για 1-2 ώρες μέχρι να σφίξουν.
Ξεφορμάρουμε και είναι έτοιμα προς βρώση.
Μικρά tips
Χρησιμοποίησα παγοκύστες σε σχήμα κοχυλιού.
Αν η κουβερτούρα "κόψει " μην προσπαθήσετε να την σώσετε.Φτιάξτε μια σοκολατόπιτα η ένα κέικ σοκολάτας.Αρχίστε από την αρχή.Εγώ το έπαθα χρησιμοποιώντας μια κουβερτούρα που αγόρασα χύμα και προφανώς όχι καλή ποιότητος.
Τέλος λόγω καλοκαιριού και αυξημένης θερμοκρασίας διατηρήστε τα σοκολατάκια σας στο ψυγείο σε καλά κλειστό δοχείο.
Καλή επιτυχία!
Λαχταριστά τα σοκολατάκια σου!!!Παίρνω ενα-δυό μέχρι να φτιάξω κι εγώ, με εβαλες σε πειρασμό!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΟυάου!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΕγραψες!! Υπέροχος σοκολατοπειρασμός!
Θα τα φτιάξω κι εγώ η τεπέλα μιας και φαίνονται πανεύκολα!
Καλό Σαββατοκύριακο!!!
Μα ο τίτλος για τα κοχυλένια σου σοκολατάκια δεν θα μπορούσε να είναι πιο ευρηματικός!;
ΑπάντησηΔιαγραφήLa mer!
Και η γεύση τους, απλά θεϊκή!
Το ίδιο πιστεύω και εγώ Μάρα μου.
Σε αυτούς που εκτιμάς, χαρίζεις κάτι πολύτιμο, κάτι που το φτιάχνεις εσύ η ίδια, με αγάπη και φροντίδα, όπως σοκολατάκια ή μοσχομυριστό, μοναδικό, καρβέλι ψωμί!
Και όχι αγοραστά πράγματα...
Φιλί
Riri και Ελενα να τα φτιάξετε είναι όντως πολύ "καρυδένια"
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλή σας επιτυχία!
Ζαμπία μου δεν ξέρω αν μπορεί να χαρακτηριστεί ευρηματικός ο τίτλος, αλλά νομίζω ότι έχουν καλή γεύση.Γίνονται όντως πολύτιμα όταν φτιάχνονται με αγάπη.Φιλιά "la mer"
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλημέρα και καλό μήνα!
ΑπάντησηΔιαγραφήΥπέροχα και πολύ λαχταριστά τα σοκολατάκια σου! Ο συνδυασμός σοκολάτας-καρύδας είναι σούπερ!
Τέλεια ιδέα για βρώσιμο δωράκι!
Είναι αυτά που δοκίμαζε η άλλη γλυκειά κυρία στην αυλή της!
ΑπάντησηΔιαγραφήΠω-πω τι μου κάνετε και οι δυό σας με τις δημιουργίες σας. 6 κιλά έχασα με κόπο και βάσανα (στα μηχανήματα) και το βάλετε σκοπό να με κάνετε να τα ξαναπάρω!
Εξαιρετικά αγαπητή Μάρα και φαίνονται και διαβάζονται.
Καλημέρα και καλό μήνα Ερμιόνη!Και σούπερ και ντούπερ μπορώ να πώ...χαχαχχαχαα
ΑπάντησηΔιαγραφήΠηνελόπη ζηλεύεις;Καλά,καλά θα σου στείλω ένα μόνο να δοκιμάσεις,και άσε τα μηχανήματα μετά να κάνουνε την δουλεία τους.
φιλιά σας....
mara τα σοκολατακια σου πρεπει να ειναι θεεικα!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήθα τα φτιαξω λιαν συντομως μια που ερχονται και
χριστουγεννα!!