Φτερούγες κοτόπουλου με απογειωμένη γεύση!
Εύκολη ,γρήγορη και εκπληκτικά νόστιμη συνταγή.
Οι φτερούγες συνήθως γινόντουσαν στα κάρβουνα.Ο ψήστης μου σήμερα όμως......
είχε ρεπό. Η λύση ήρθε άμεσα αλλά με αμφιβολία.
Θα τους αρέσει η θα έχουν άδοξο τέλος.Ο τολμών νικά...και φυσικά νίκησα!
Υλικά
800-1000 γρ φτερούγες κοτόπουλου
2 κουτ.σούπας μουστάρδα
1 κουτ.σούπας μέλι
από λίγο πάπρικα γλυκιά,μπούκοβο,αλάτι
10 σπόροι κύμινο
10 σπόροι κόλιανδρο
2 σκελίδες σκόρδο κομμένες στην μέση
1 κουτ.σούπας βαλσάμικο
1 κουτ.σούπας γουώστερ σος
1-2 αστεροειδής γλυκάνισο
1 ποτήρι του κρασιού νερό
1 ποτήρι του κρασιού ελαιόλαδο
Οδηγίες
Πλένουμε καλά τις φτερούγες και τις αφήνουμε σε σουρωτήρι να στραγγίζουν.
Σε ένα μικρό μπολ βάζουμε όλα τα υλικά εκτός του νερού και ανακατεύουμε.
Βάζουμε σε ένα πυρέξ τις φτερούγες και το μείγμα και αφήνουμε να μαριναριστούν στο ψυγείο για 30-60 λεπτά.
Όπως είναι μετά προσθέτουμε και το νερό.Ψήνουμε στους 220-240 βαθμούς για30-40 λεπτά.
Μόλις πάρουν οι φτερούγες χρυσοκαστανό χρώμα είναι έτοιμες .
Σερβίρονται ζεστές με πατάτες τηγανιτές
Μάρα γειά σου! Καιρό είχα να γλύψω δάχτυλα.. Με τα κοτοπουλάκια σου θα το ευχαριστηθώ!
ΑπάντησηΔιαγραφήΦιλιά πολλά!
Μάρα μου καλησπέρα! Φαίνονται υπέροχα τα κοτοπουλάκια... για γλυκάνισο δεν είχα ξανακούσει και μόλις τώρα προσπαθώ να φανταστώ τη γεύση τους...πάντως είναι λαχταριστά!
ΑπάντησηΔιαγραφήEri γεια σου!Χαίρομαι που είμαι η αιτία για μια τέτοια απόλαυση!Καλό σου βράδυ!
ΑπάντησηΔιαγραφήΚική μου είναι πράγματι λαχταριστά.Ξέρεις υπάρχουν συνταγές που έχω φτιάξει και δεν μου άρεσαν οπότε δεν τις δημοσιεύω.Θα ήταν ηλίθιο από μέρους μου να κάνω το αντίθετο.Θα χάσω την εμπιστοσύνη όσων διαβάζουν τις συνταγές που δημοσιεύω.
Τέλος να σου πω ότι γλυκάνισο έχω ξαναβάλει στην συνταγή:
http://marascookrevolution.blogspot.com/2011/03/blog-post_21.html
Σου εύχομαι καλό βράδυ!
Οι φτερούγες σου Μάρα μου όντως απογειωμένες αλλά προτειμώ το Σάββατο να απογειωθώ απο Ελ.Βενιζέλος για που???ΛΗΜΝΟΟΟΟ
ΑπάντησηΔιαγραφήΑφού θα είναι για Λήμνο άσε τις φτερούγες...χαχαχχαχα
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλά να περάσεις Βησαρία μου!
Πολύ ωραία σκέψη Μάρα μου, ειδικά άμα δεν έχεις "διαθέσιμο" ψήστη!
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαι τα μυρωδικά σου όλα ταιριαστά, θα το αποπειραθώ αλλά μάλλον μόνον με μπουτάκια.
Ψήθηκα τρελά! Ιδίως εγώ που λατρεύω μυρωδικά και μπαχαρικά και βαλσάμικα και μέλια!
ΑπάντησηΔιαγραφήPenelope είναι θέμα μεγάλο ο ψήστης.
ΑπάντησηΔιαγραφήΑν κάνεις μπουτάκια κόψτα λίογο να ποτίσουν με την μαρινάδα! Φιλιά σου και όταν είναι να τα φτιάξξεις κάλεσε με...χαχχααχαχα
Donkey and the carrot...όλα αυτά που είπες συνέθεσαν την "απογείωση"
Καλά να είστε...φιλιαααααααααα
ΕΠΕΣΤΡΕΨΑ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΑΡΚΕΤΟ ΚΑΙΡΟ ΚΑΙ ΠΕΡΝΑΩ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΚΑΛΟΥΣ ΦΙΛΟΥΣ-ΦΙΛΕΣ ΝΑ ΜΑΘΩ ΝΕΑ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΝΑ ΕΥΧΗΘΩ Ο ΝΕΟΣ ΜΗΝΑΣ ΠΟΥ ΕΡΧΕΤΑΙ ΝΑ ΜΑΣ ΒΡΕΙ ΟΛΟΥΣ ΚΑΛΑ ΣΤΗ ΜΠΛΟΚΟΓΕΙΤΟΝΙΑ!!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλώς τον "Θείο "μου...Καλό μήνα και να είσαι πάντα καλά!
ΑπάντησηΔιαγραφήTέλεια.
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλό μήνα
ΑπάντησηΔιαγραφήΤρελαίνομαι για φτερούγες όπως κι αν είναι μαγειρεμένες...
ΑπάντησηΔιαγραφήΜπράβο Μάρα μου, τέλεια συνταγή!!!
Αχ τι χάνω που δεν μένουμε κοντά.....
Καλό μήνα!!!!
Δεν υπαρχει........πες οτι το δοκιμασα κιολας!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήθα την κανω γιατι με ξετρελενει το μελι στο κρεας!!!φιλια πολλα Χ2 Μαρα και καλη σου μερα!!
Aliki Καλώς όρισες!Ευχαριστώ!
ΑπάντησηΔιαγραφήΜανουσίνα έστω και καθυστερημένα Καλό μας μήνα!
Νατάσα μου τι να σου κάνω...μόνο μια μετακόμιση θα μας σώσει....φιλιάααααααααααα
Handmade X2 φιλιά μελένια!