Σάββατο 27 Αυγούστου 2011

Φτερούγες κοτόπουλου "απογειωμένες"



Φτερούγες κοτόπουλου με απογειωμένη γεύση!
Εύκολη ,γρήγορη  και εκπληκτικά νόστιμη συνταγή.
Οι φτερούγες συνήθως γινόντουσαν  στα κάρβουνα.Ο ψήστης μου σήμερα όμως......
είχε ρεπό. Η λύση ήρθε άμεσα αλλά με αμφιβολία.
Θα τους αρέσει η θα έχουν άδοξο τέλος.Ο τολμών νικά...και φυσικά νίκησα!

Υλικά
800-1000 γρ φτερούγες κοτόπουλου
2 κουτ.σούπας μουστάρδα
1 κουτ.σούπας μέλι
από λίγο πάπρικα γλυκιά,μπούκοβο,αλάτι
10 σπόροι κύμινο
10 σπόροι κόλιανδρο
2 σκελίδες σκόρδο κομμένες στην μέση
1 κουτ.σούπας βαλσάμικο
1 κουτ.σούπας γουώστερ σος
1-2 αστεροειδής γλυκάνισο
1 ποτήρι του κρασιού νερό
1 ποτήρι του κρασιού ελαιόλαδο

Οδηγίες
Πλένουμε καλά τις φτερούγες και τις αφήνουμε σε σουρωτήρι να στραγγίζουν.
Σε ένα μικρό μπολ βάζουμε όλα τα υλικά εκτός του νερού και ανακατεύουμε.

Βάζουμε σε ένα πυρέξ τις φτερούγες και το μείγμα και αφήνουμε να μαριναριστούν στο ψυγείο για 30-60 λεπτά.

Όπως είναι μετά προσθέτουμε και το νερό.Ψήνουμε στους 220-240 βαθμούς για30-40 λεπτά.
Μόλις πάρουν οι φτερούγες χρυσοκαστανό χρώμα είναι έτοιμες .
Σερβίρονται ζεστές με πατάτες τηγανιτές

15 σχόλια:

  1. Μάρα γειά σου! Καιρό είχα να γλύψω δάχτυλα.. Με τα κοτοπουλάκια σου θα το ευχαριστηθώ!
    Φιλιά πολλά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Μάρα μου καλησπέρα! Φαίνονται υπέροχα τα κοτοπουλάκια... για γλυκάνισο δεν είχα ξανακούσει και μόλις τώρα προσπαθώ να φανταστώ τη γεύση τους...πάντως είναι λαχταριστά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Eri γεια σου!Χαίρομαι που είμαι η αιτία για μια τέτοια απόλαυση!Καλό σου βράδυ!

    Κική μου είναι πράγματι λαχταριστά.Ξέρεις υπάρχουν συνταγές που έχω φτιάξει και δεν μου άρεσαν οπότε δεν τις δημοσιεύω.Θα ήταν ηλίθιο από μέρους μου να κάνω το αντίθετο.Θα χάσω την εμπιστοσύνη όσων διαβάζουν τις συνταγές που δημοσιεύω.
    Τέλος να σου πω ότι γλυκάνισο έχω ξαναβάλει στην συνταγή:
    http://marascookrevolution.blogspot.com/2011/03/blog-post_21.html
    Σου εύχομαι καλό βράδυ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Οι φτερούγες σου Μάρα μου όντως απογειωμένες αλλά προτειμώ το Σάββατο να απογειωθώ απο Ελ.Βενιζέλος για που???ΛΗΜΝΟΟΟΟ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Αφού θα είναι για Λήμνο άσε τις φτερούγες...χαχαχχαχα
    Καλά να περάσεις Βησαρία μου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Πολύ ωραία σκέψη Μάρα μου, ειδικά άμα δεν έχεις "διαθέσιμο" ψήστη!
    Και τα μυρωδικά σου όλα ταιριαστά, θα το αποπειραθώ αλλά μάλλον μόνον με μπουτάκια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Ψήθηκα τρελά! Ιδίως εγώ που λατρεύω μυρωδικά και μπαχαρικά και βαλσάμικα και μέλια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Penelope είναι θέμα μεγάλο ο ψήστης.
    Αν κάνεις μπουτάκια κόψτα λίογο να ποτίσουν με την μαρινάδα! Φιλιά σου και όταν είναι να τα φτιάξξεις κάλεσε με...χαχχααχαχα

    Donkey and the carrot...όλα αυτά που είπες συνέθεσαν την "απογείωση"
    Καλά να είστε...φιλιαααααααααα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. ΕΠΕΣΤΡΕΨΑ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΑΡΚΕΤΟ ΚΑΙΡΟ ΚΑΙ ΠΕΡΝΑΩ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΚΑΛΟΥΣ ΦΙΛΟΥΣ-ΦΙΛΕΣ ΝΑ ΜΑΘΩ ΝΕΑ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΝΑ ΕΥΧΗΘΩ Ο ΝΕΟΣ ΜΗΝΑΣ ΠΟΥ ΕΡΧΕΤΑΙ ΝΑ ΜΑΣ ΒΡΕΙ ΟΛΟΥΣ ΚΑΛΑ ΣΤΗ ΜΠΛΟΚΟΓΕΙΤΟΝΙΑ!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Καλώς τον "Θείο "μου...Καλό μήνα και να είσαι πάντα καλά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Τρελαίνομαι για φτερούγες όπως κι αν είναι μαγειρεμένες...
    Μπράβο Μάρα μου, τέλεια συνταγή!!!
    Αχ τι χάνω που δεν μένουμε κοντά.....
    Καλό μήνα!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Δεν υπαρχει........πες οτι το δοκιμασα κιολας!!!
    θα την κανω γιατι με ξετρελενει το μελι στο κρεας!!!φιλια πολλα Χ2 Μαρα και καλη σου μερα!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Aliki Καλώς όρισες!Ευχαριστώ!

    Μανουσίνα έστω και καθυστερημένα Καλό μας μήνα!

    Νατάσα μου τι να σου κάνω...μόνο μια μετακόμιση θα μας σώσει....φιλιάααααααααααα

    Handmade X2 φιλιά μελένια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή