Σάββατο, 16 Ιουλίου 2011

Γαύρος ο "τσιτσιριστός"


Ο γαύρος είναι το αγαπημένο μου ψάρι.Μου αρέσουν όλες οι εκδοχές μαγειρέματος του.Αυτό όμως που με ξετρελαίνει είναι όταν "τσιτσιρίζεται" μέσα στο τηγάνι.Η συνταγή αυτή είναι μεν γαύρος τηγανιτός αλλά με μια άλλη είδους προετοιμασία.

Υλικά
1 κιλό γαύρος(κατά προτίμηση φρέσκος)

Για την μαρινάδα
αλάτι
ένα ψυχανέμισμα  λευκού πιπεριού
Ξύσμα από 1-2 λεμόνια (ελληνικά που μοσχοβολάνε)
Ξύσμα από 1-2 σκελίδες σκόρδο
1-2 κουταλιές τσίπουρο χωρίς γλυκάνισο

Για το τηγάνισμα
αλεύρι
λάδι (ελαιόλαδο )

Οδηγίες
Καθαρίζουμε το γαύρο από τα κεφάλια και τα εντόσθια και τον πλένουμε.
15-20 λεπτά πριν τον τηγανίσουμε αλατίζουμε τον γαύρο,ρίχνουμε το ψυχανέμισμα του πιπεριού.το ξύσμα και το τσίπουρο.Ανακατεύουμε και αφήνουμε τον γαύρο στο ψυγείο..
Σε βαθύ τηγάνι  βάζουμε το λάδι να ζεσταθεί και τηγανίζουμε τον γαύρο αφού τον αλευρώσουμε.
Σερβίρουμε τον γαύρο ζεστό και συνοδεύουμε με σαλάτα χωριάτικη,τσιπουράκι και την καλοκαιρινή μας διάθεση.

Μικρά tips
Προτιμώ το ελαιόλαδο στο τηγάνισμα γιατί δίνει πολύ ωραία γεύση.




Για το αλεύρωμα χρησιμοποίησα αλεύρι Λήμνου.

2 σχόλια:

  1. Και εμένα μου αρέσουν πολύ τα ψαριά, ειδικά τα μικρά όπως ο γαύρος. Το κάνω λίγο διαφορετικά, βέβαια... Την επόμενη φορά θα δοκιμάσω την δικιά σου εκδοχή!

    ΑπάντησηΔιαγραφή