Πέμπτη, 11 Αυγούστου 2011

Μεζές από πιπεριές






Φέτος μπορεί να μην πήγαμε διακοπές αλλά απολαμβάνουμε φρέσκα και βιολογικά λαχανικά από τον μικρό μας μπαξέ.

Είναι στο φόρτε του αυτές τις μέρες.Πόσα να αποθηκεύσεις και πόσα να φας.Μια εκδοχή μαγειρέματος
ακόμη είναι το τηγανιτό.Δεν λέω είναι λίγο ανθυγιεινό αλλά μια στο τόσο δεν βλάπτει.
Ας δούμε τα υλικά

Υλικά
Πιπεριές
μπέικον
κεφαλοτύρι
ντομάτα αγουρωπή

Οδηγίες
Πλένουμε και σκουπίζουμε τις πιπεριές και την ντομάτα.
Χαράζουμε την πιπεριά σε ένα σημείο
.Κόβουμε το μπέικον ψιλές φετούλες και την ντομάτα σε κύβους.Σε μικρούς κύβους και το κεφαλοτύρι.


Στην κάθε πιπεριά βάζουμε επαρκή ποσότητα από τα τεμαχισμένα υλικά μας.


Όταν τις γεμίσουμε όλες   τις τηγανίζουμε σε λίγο λάδι (κατά προτίμηση ελαιόλαδο) και σε μέτρια φωτιά.Δεν χρειάζεται να τις ψήσουμε πάρα πολύ.


Όταν οι πιπεριές είναι έτοιμες τις σερβίρουμε ραντίζοντας με λίγο βαλσάμικο.



Καλή επιτυχία!

  

5 σχόλια:

  1. Πιο καλοκαιρινος μεζες δεν γινεται!!!!
    Ουζακι υπαρχει;;;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. mmmmmmmmmmmmmmmmmiami miam miami miaaaaaaaaaaaaam
    από τον κήπο, αν είναι τηγανητό δεν πειράζει αφού οι θερμίδες έφυγαν στον κόπο της καλλιέργειας...δεν είναι τέλεια δικαιολογία;
    :))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))
    παίρνω ένα μεζεδάκι...και δύο...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Μαρία και Ευδοκία καλώς ορίσατε στην κουζίνα μου!
    Και ουζάκι έχουμε και τσιπουράκι καθώς και παγωμένη μπύρα. :)

    Θάλασσα μου αυτό δεν είναι δικαιολογία..ολόκληρο εγκώμιο είναι...χαχαχαχαχ και 3-4-5..δόξα τον ύψιστο το μπαξεδάκι μας είναι αποδοτικό.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ως λάτρης της πιπεριάς, θα το τιμήσω σίγουρα!!!

    καλημέρες!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Τρελαίνομαι για τηγανητές πιπεριές...μμμμ!!!
    Εφη

    ΑπάντησηΔιαγραφή