Δευτέρα 22 Νοεμβρίου 2010

Κρέπελ



Λαχταριστά κρέπελ! Τρώγονται ζεστά και κρύα!
Ευχαριστώ την φίλη μου  Georgia Weismüller   για την υπέροχη αυτή συνταγή.
Υλικά

Για την ζύμη
30 γρ μαγιά
150 γρ γάλα
300 γρ αλεύρι
40 γρ βούτυρο λιωμένο
4 αυγά
ξύσμα από μισό λεμόνι
40 γρ ζάχαρη.
καλαμποκέλαιο για το τηγάνισμα

Για το πασπάλισμα
1 κούπα ζάχαρη
1 κουταλάκι του γλυκού κανέλα
1 βανίλια

Οδηγίες
Βάζουμε όλα τα υλικά για την ζύμη και τα ζυμώνουμε.Εάν χρειαστεί παραπάνω αλεύρι προσθέτουμε ώσπου να έχουμε ένα εύπλαστο μαλακό ζυμάρι.
Αφήνουμε περίπου 40-50 να φουσκώσει η ζύμη μας.
Στην συνέχεια ανοίγουμε  σε φύλλο.

Κόβουμε με την βοήθεια ενός μικρού ποτηριού.
Τα αφήνουμε να φουσκώσουν.

Πρίν τα τηγανίσουμε πιέζουμε τα κρέπελ με το δάχτυλο χωρίς όμως να τα τρυπήσουμε.

Τηγανίζουμε σε ζεστό λάδι μέχρι να ροδίσουν.

Τα τοποθετούμε πάνω σε απορροφητικό χαρτί και τα πασπαλίζουμε με την ζάχαρη και την κανέλα.

18 σχόλια:

  1. Mπραβο Μαρα μου !και στην Γεωργια που μοιραστηκε την συνταγη της μαζι μας συντομα θα τα φτιαξω και εγω!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Πρωτη φορά ακουω κρεπελ.. νοστημα φαινονται!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Kai go proti fora ta akouo, moiazoun me loukoumades? deixnoyn poly nostima

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Giasas korhtsia!!Krepel legonte sta Germanika.Kai se alles perioxes sthn Germania,gnostes os Berliner!!An thelete tous afinete strongilous,tous bazete sto ladi napsithoun,kai prin tous zaxarosete,mporite na tous gemisete,me oti marmelada thelete!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. τελεια δειχνουν.. θα τα δοκιμασω ..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. τέλεια, ευχαριστώ και τις δυό σας που μοιράστηκαν τη νοστιμιά αυτή μαζί μας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. gia sta xerakia sou mara!telia ta eftiaxes!edo sti souidia ta leme pariserbullar!kai gemista me krema vanilia ine fantastika!!ta ftiaxno kai ego mas aresoun poli!!na exis mia omorfi evdomada!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. εγώ ήξερα τα κραπφεν(γλυκια ζυμη που τηγανίζεται)...αλλά είναι τα κρέπελ?
    πολύ νοστιμια εδώ!καλώς σας βρηκα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Κάτι σαν ντόνατς χωρίς τρύπα μοιάζουν??? πάντως φαίνονται πεντανόστιμα!!!
    Ευχαριστούμε πολύ, καλή εβδομάδα!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Τί ωραίο γλύκισμα είναι αυτό?
    Δεν το έχω ξανακούσει αλλά μετά χαράς θα το φτιάξω!
    Ευχαριστούμε για την ωραία συνταγή την φίλη και την καταπληκτική εκτέλεση!
    Καλό βράδυ!
    Φιλάκια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Καταπλητικά πρέπει να είναι! Από εμφάνιση άψογα αλλά και από γεύση σίγουρα νόστιμα. Ευχαριστούμε για την ωραία συνταγή!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Τα εφτιαξα και ειναι καταπληκτικα αφρατα και πεντανοστιμα το ξυσμα λεμονιου τα απογειωνει δοκιμαστε τα οπωσδηποτε!!!
    Μονο που μου πηρε πολυ παρα πανω αλευρι με τα 300 γρμ ηταν ακομη χυλος
    Ευχαριστουμε τα κοριτσια για την υπεροχη συνταγη!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Καλημέρα!!!!

    Επειδή φαίνονται τέλεια και θα ήθελα να τα φτιάξω μπορείτε να μου πείτε αν τα 30 γραμμάρια μαγιά είναι νωπή ή ξερή? Και αν είναι νωπή με πόσα γραμμάρια ξερή να την αντικαταστήσω? Μισό φακελάκι θα είναι καλά? Επίσης, πόσα κομμάτια περίπου βγαίνουν με αυτή τη δόση? Πρέπει να φαγωθούν την ίδια μέρα ή αντέχουν 1-2 μέρες?Τέλος, νομίζετε ότι θα μπορούσα να βάλω τη γέμιση στο πλάι με το κορνέ πριν τα τηγανίσω ή θα μου χυθεί μέσα στο τηγάνι? Σκέφτομαι να βάλω την έτοιμη κρέμα ζαχαροπλαστικής. Συγνώμη αν σας κούρασα και ευχαριστώ εκ των προτέρων...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Τα 30 γραμμαρια ειναι ξερη μαγια.Πρεπει να βγαινουν περιπου 40 κομματια.Δεν ξερω αν αντεχουν 1-2 μερες γιατι εξαφανιζονατι.Οσο για την γεμιση ,αυτο ειναι θεμα δικου μας γουστου.Τι μας αρεσει και τι οχι.Εγω τα προτιμω σκετα,αλλος με σοκολατα...κτλ.Ευχομαι να βοηθησα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Apanthsh ston`Anonhmos´
    Ta 30 gramaria magia,eine freskia!Ena fakelakh kserh eine gia 500 gr Aleurh,sthn suntagh,grafh 300 Aleurh,alla sto doulema xriazete parapano,oso shkosh ,na mhnkolah.Mia orea malakh zumh.Eine guro sta 50 komatia,eksartate poso tha anhkseta to filo sas.Ego to anhgo na exei perhpou miso ponto giati tha fouskosoun kiolas!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Σας ευχαριστώ για την απάντηση. Τώρα μάλλον πρέπει να βρω την αναλογία ξερής-φρέσκιας μαγιάς...Αλλά αφού όπως είπε και η φίλη Νίκη πιο πάνω παίρνει παραπάνω αλεύρι και ένα φακελάκι μαγιά είναι για μισό κιλό αλεύρι τότε ίσως μπορώ και να χρησιμοποιήσω την ξερή...Δε ξέρω..Μπερδεύτηκα λίγο. Θα το δοκιμάσω και ότι γίνει...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Αν σας ενδιαφέρει μόλις βρήκα τελικά ότι τα 30γραμμάρια νωπής μαγιάς ισοδυναμούν με 1 φακελάκι ξερής μαγιάς(9γραμμάρια).

    ΑπάντησηΔιαγραφή