Τρίτη, 9 Νοεμβρίου 2010

Πρόταση σερβιρίσματος


Μία πρόταση για ψωμάκια σε τραπέζι με επίσημους καλεσμένους  η για μία μέρα ξεχωριστή με την οικογένεια μας.

Φτιάχνουμε ζύμη για ψωμί.
αντί όμως να του δώσουμε μορφή φρατζόλας η καρβελιού,πλάθουμε τρία λεπτά μπαστούνια.

Έπειτα μπλέκουμε τα μπαστούνια της ζύμης σε κοτσίδα.

Στην συνέχεια  τα κόβουμε σε μέγεθος ατομικού ψωμιού.
Μετά βρέχουμε τα ψωμάκια μας με νερό και τα τυλίγουμε με σουσάμι
Aφήνουμε τα ψωμάκια να φουσκώσουν λίγη ώρα και στη συνέχεια τα ψήνουμε 15 -20 λεπτά στου 180 βαθμούς.
Τα σερβίρουμε σε κάθε πιάτο ξεχωριστά .

6 σχόλια:

  1. Εξαιρετικά τα ψωμάκια σου Μαράκι μας!!!!
    Είσαι γνωστή πια, για τις ζύμες και τα ψωμιά σου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Τι όμορφα που γίνονται! Μικρά και πρακτικά κι από εμφάνιση σούπερ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. εγω λιγουρευτηκα τσουρεκι ετσι που τα ειδα ομορφα και στρουμπουλα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή