Το αχλάδι όπως δεν το φάγατε ποτέ!Υπέροχο,γκουρμέ επιδόρπιο και το σιρόπι του γίνεται δροσιστικό ποτό!
Υλικά
1 / 2 φακελάκι κρόκο Κοζάνης
4-5 φλούδες τζίντζερ.
12 μεγάλα αχλάδια
300 γρ. ζάχαρη
2 1 / 2 φλιτζάνι νερό
1 ½ φλιτζάνι λευκό ξηρό κρασί
Οδηγίες
Καθαρίζουμε τα αχλάδια μας προσπαθώντας να κρατήσουμε το κοτσάνι επάνω.
Σε μια κατσαρόλα βάζουμε όλα τα υλικά μας εκτός από τα αχλάδια. Μόλις πάρει βράση το σιρόπι μας βάζουμε τα αχλάδια και χαμηλώνουμε την φωτιά. Αφήνουμε περίπου 30 λεπτά να βράσουν βλέποντας τα τακτικά ώστε να μην λιώσουν.
Τα αφήνουμε να κρυώσουν και τα φυλάμε σε γυάλινο κατά προτίμηση σκεύος στο ψυγείο.
Καθαρίζουμε τα αχλάδια μας προσπαθώντας να κρατήσουμε το κοτσάνι επάνω.
Σε μια κατσαρόλα βάζουμε όλα τα υλικά μας εκτός από τα αχλάδια. Μόλις πάρει βράση το σιρόπι μας βάζουμε τα αχλάδια και χαμηλώνουμε την φωτιά. Αφήνουμε περίπου 30 λεπτά να βράσουν βλέποντας τα τακτικά ώστε να μην λιώσουν.
Τα αφήνουμε να κρυώσουν και τα φυλάμε σε γυάλινο κατά προτίμηση σκεύος στο ψυγείο.
Μικρά tips
Σερβίρετε κρύο σαν επιδόρπιο.
Το σιρόπι δεν πρέπει να είναι πολύ παχύρευστο.
Μπορούμε να προσφέρουμε το σιρόπι και σαν απεριτίφ σκέτο η σαν κοκτέηλ ανάμεικτο με σαμπάνια.
Χωρίς πολλά λόγια, εξαιρετικό!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΜπράβο Μαράκι μου!!
Υπέροχη συνταγούλα!
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαι τι χρώμα! Άπαιχτο...
ΑπάντησηΔιαγραφήxxx
Το έκανα !,εξαιρετικό είναι μικρή κουβέντα γιαυτό το επιδόρπιο!
ΑπάντησηΔιαγραφήΧαίρομαι Ειρήνη που σου άρεσε.Ευχαριστώ για τα καλά σου λόγια!
ΑπάντησηΔιαγραφή