Δευτέρα, 1 Νοεμβρίου 2010

Αχλάδια με σαφράν


Το αχλάδι όπως δεν το φάγατε ποτέ!Υπέροχο,γκουρμέ  επιδόρπιο και το σιρόπι του γίνεται δροσιστικό ποτό!


Υλικά


1 / 2 φακελάκι κρόκο Κοζάνης
4-5 φλούδες τζίντζερ.
12 μεγάλα αχλάδια
300 γρ. ζάχαρη
2 1 / 2 φλιτζάνι νερό
1 ½ φλιτζάνι λευκό ξηρό κρασί
Οδηγίες
Καθαρίζουμε τα αχλάδια μας προσπαθώντας να κρατήσουμε το κοτσάνι επάνω.
Σε μια κατσαρόλα βάζουμε όλα τα υλικά μας εκτός από τα αχλάδια. Μόλις πάρει βράση το σιρόπι μας βάζουμε τα αχλάδια και χαμηλώνουμε την φωτιά. Αφήνουμε περίπου 30 λεπτά να βράσουν βλέποντας τα τακτικά ώστε να μην λιώσουν.
Τα αφήνουμε να κρυώσουν και τα φυλάμε σε γυάλινο κατά προτίμηση σκεύος στο ψυγείο.
Μικρά tips

Σερβίρετε κρύο σαν επιδόρπιο.
Το σιρόπι δεν πρέπει να είναι πολύ παχύρευστο.
Μπορούμε να προσφέρουμε το σιρόπι και σαν απεριτίφ σκέτο η σαν κοκτέηλ ανάμεικτο με σαμπάνια.

5 σχόλια:

  1. Χωρίς πολλά λόγια, εξαιρετικό!!!
    Μπράβο Μαράκι μου!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Υπέροχη συνταγούλα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Το έκανα !,εξαιρετικό είναι μικρή κουβέντα γιαυτό το επιδόρπιο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Χαίρομαι Ειρήνη που σου άρεσε.Ευχαριστώ για τα καλά σου λόγια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή