Παρασκευή 26 Νοεμβρίου 2010

Βραχάκια


Ένας εύκολος και απολαυστικός μεζές με πατάτες !




Υλικά


Πατάτες βρασμένες με την φλούδα
αλάτι
λάδι για τηγάνι
τυρί ή φέτα  της αρεσκείας σας.


Οδηγίες

  1. Παίρνουμε 6-8 πατάτες ιδίου μεγέθους και της πλένουμε πολύ καλά με ένα σφουγγάρι . Ξύνουμε ελαφρώς τις πατάτες με ένα μαχαίρι χωρίς όμως να αφαιρέσουμε την φλούδα .
  2. Έπειτα τις βάζουμε να βράσουν όπως είναι σε αλατισμένο νερό . Πριν βράσουν καλά καλά τις βγάζουμε και αφήνουμε να κρυώσουν .
  3. Όπως είναι με το φλούδι , τις κόβουμε με τα χέρια σε άτακτα σχήματα , σαν μικρά βραχάκια .

4.Έχουμε βάλει σε ένα βαθύ τηγάνι ή φριτέζα λάδι μπόλικο να ζεσταθεί και ρίχνουμε τις πατάτες μας να τηγανιστούν για 5-6 λεπτά , ανάλογα με το μέγεθος .
5.Μόλις ροδοκοκκινίσουν , τις βάζουμε σε μια πιατέλα και πασπαλίζουμε με τριμμένο τυρί της αρεσκείας μας .

Μικρά tips
Εάν θέλουμε μπορούμε να βράσουμε τις πατάτες από την προηγούμενη μέρα ή να χρησιμοποιήσουμε όσες έμειναν από πατατοσαλάτα .

Τέλος μπορούμε να βάλουμε ρίγανη ή αρωματικό της αρεσκείας μας .

4 σχόλια:

  1. Aπλό εύκολο και γαργαλιστικό για τον ουρανίσκο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Κάτι μου θυμίζουν...κάτι μου θυμίζουν!!!!!!
    Ουζάκι στη Λήμνο, μ' αυτές τις πατατούλες δίπλα, φτιαγμένες από τα χεράκια σου!!!
    Καλημέρα και φιλιά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. χαχ όπως διαβασα τον τιτλο νομιζα οτι μιλουσες για σοκολατενια βραχακια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Και τα σοκολατένια καλά είναι...αλλά αυτά τραβάνε ουζάκι όπως αναφέρει και η Δάφνη που τα δοκίμασε!
    Ασε που μου έβαλες ιδέες τώρα...χαχαχα

    ΑπάντησηΔιαγραφή