Τρίτη, 16 Νοεμβρίου 2010

Γιουβαρελάκια αυγολέμονο


Μία σούπα γρήγορη και θρεπτική

Υλικά
500γρ κιμά μοσχαρίσιο
1 κρεμμύδι μεγάλο
5-6 κουταλιές της σούπας ρύζι
μαιτανό η άνιθο
1 καρότο μεγάλο
3-4 κουταλιές ελαιόλαδο
αλάτι,πιπέρι
1 αυγό
Για το αυγολέμονο
1-2 αυγά
1-2 λεμόνια

Οδηγίες

Τρίβουμε το κρεμμύδι και το καρότο.Ψιλοκόβουμε τα μυρωδικά μας.
Σε μία λεκανίτσα βάζουμε όλα τα υλικά μας εκτός του ελαιολάδου  και τα ζυμώνουμε.
Κάνουμε μικρές μπάλες και τις βάζουμε σε βαθιά κατσαρόλα.
Ρίχνουμε ελαιόλαδο και νερό εώς ότου να σκεπαστούμε τα γιουβαρελάκια.
Εάν χρειαστεί στην αρχή του βρασμού ξαφρίζουμε το φαγητό μας.
Χαμηλώνουμε την φωτιά και αφήνουμε να βράσουμε για 30 λεπτά περίπου.
Αφήνουμε το φαγητό μας 10 λεπτά  και στην διάρκεια αυτή ετοιμάζουμε το αυγολέμονο και το ρίχνουμε στο φαγητό μας.

Μικρά tips
Για ρύζι μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε αυτό για το πιλάφι γιατί μένει σπυρωτό μέσα στον κιμά.
Βάζουμε καρότο μέσα στην ζύμη γιατί αρχικά προσφέρει βιταμίνες και δίνει ωραία γεύση.

2 σχόλια:

  1. Τρελαινόμαστε για τα γιουβαρλάκια, χειμώνα-καλοκαίρι! Εγώ μέσα στην κατσαρόλα ρίχνω και κύβους πατάτας-καρότου και χυλώνει πιο γρήγορα.Επίσης τα "στουμπώνω" πιο πολύ με ρυζάκι και όλο μου φωνάζει η πεθερά μου...χιχιχι!!!

    Καλημερούδια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. αυτες τις μερες που ειχα αρρωστουλη το μικρο
    την τιμησαμε δεοντως!!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή