Τρίτη, 30 Νοεμβρίου 2010

Λικέρ Λεμόνι η Limoncello



Αρωματικό,γευστικό και ταυτόχρονα χωνευτικό!


Ευχαριστώ την φίλη μου Ειρήνη για την υπέροχη συνταγή!





Υλικά


Φλούδες 8 λεμονιών ( μόνο το κίτρινο , όχι άσπρο γιατί πικρίζει ) αφού έχουν πλυθεί πολύ καλά για να φύγει το κερί .
1 κιλό τσίπουρο χωρίς γλυκάνισο ή βότκα .
1200 γραμμάρια ζάχαρη .
1200 γραμμάρια νερό .


Οδηγίες


  1. Πλένουμε και σκουπίζουμε πολύ καλά τα λεμόνια . Αφαιρούμε την φλούδα με το εργαλείο που καθαρίζουμε τις πατάτες .
  2. Τοποθετούμε τις φλούδες μαζί με το τσίπουρο σε φιάλη για 15 μέρες . Την ανακινούμε κάθε μέρα .
  3. Βράζουμε το νερό με τη ζάχαρη 2-3 βράσεις και κρυώνουμε το .
  4. Αφαιρούμε τις φλούδες από το οινόπνευμα και τις πετάμε . Σουρώνουμε  το περιεχόμενο του βάζου και προσθέτουμε μέσα το σιρόπι . Το αφήνουμε 15 μέρες και μετά το βάζουμε στο ψυγείο .
  5. Σερβίρεται με το φαγητό ως χωνευτικό !

Μικρά tips

Από τα ξυσμένα λεμόνια στύβετε το χυμό και αφού τον διαχνίσετε , τον βάζετε σε παγοθήκες και έχετε χυμό λεμονιού ότι ώρα θέλετε , αρκεί να βγάλετε ένα παγάκι και να το αφήσετε να λιώσει μέσα σε ένα μικρό ποτηράκι !
Όταν έρθει η ώρα να το βάλετε σε άλλο μπουκάλι καλό θα είναι να μην αναταραχθεί. Έτσι το ποτό μας θα έχει διαύγεια. Εγώ το σούρωσα σταδιακά 4 φορές με αποστειρωμένες γάζες.Τέλος αν θέλουμε για καθαρότερο χρώμα μπορούμε να βάλουμε μερικές σταγόνες χρώμα ζαχαροπλαστικής κίτρινο.

7 σχόλια:

  1. Αγαπημένο λικεράκι και χωνευτικό!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Genikws mou aresoun ola ta liker!!8a to dokimasw sigoura!!Thanks!!
    xxxx

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ωραίο αγαπημένο ηδύποτο.Θα το φτιάξω σίγουρα.Ωραία η ιδέα σου και για τα παγάκια από λεμόνι.Να είσαι καλά.Καλή σου εβδομάδα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Αγαπημένο λικεράκι, στην υγειά μας!!!
    Καλό απόγευμα!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ναι,είναι χωνευτικό το άτιμο! Ένα ποτηράκι μετά το φαγάκι και είσαι μια χαρά!
    Εύκολο, το μόνο που έχεις είναι να περιμένεις να γίνει!!!
    Καλό βράδυ!
    :-))

    ΑπάντησηΔιαγραφή