Κυριακή, 28 Νοεμβρίου 2010

Σού σπιτικά



Χτές το απόγευμα παρακολούθησα τις γλυκές αλχημίες με τον Στέλιο Παρλιάρο! Μέσα στις συνταγές που έφτιαξε ήταν και "σού".Θυμήθηκα ότι έχω και εγώ μια καλή συνταγή για Σού.Ετσι την μοιράζομαι μαζί σας.



Υλικά

  • 1 βιταμ
  • 2 φλυτζανια αλευρι
  • 1 κουταλακι του γλυκου μπεικιν παουντερ
  • 1 κουταλακι του γλυκου αλατι
  • 6 αυγα

Οδηγίες

  1. Αρχικά σε μια λεκάνη ανακατεύουμε το αλεύρι με το μπέικιν και το αλάτι.
  2. Σε μια βαθιά κατσαρόλα βάζουμε 2 φλυτζάνια νερό και το βιτάμ να βράσουν μέχρι το βιτάμ να λιώσει.

  1. Κατεβάζουμε από το μάτι της κουζίνας την κατσαρόλα και ρίχνουμε μέσα το αλεύρι ανακατεύοντας πολύ καλά.
  2. Επειτα βάζουμε πάλι την κατσαρόλα στο μάτι και συνεχίζουμε το ανακάτεμα ώσπου η ζύμη μας να ξεκολλά από την κατσαρόλα.

  1. Μόλις η ζύμη μας κρυώσει προσθέτουμε ένα ένα  τα αυγά και ζυμώνουμε με το χέρι.
  2. Επειτα στρώνουμε μια λαδόκολλα στην λαμαρίνα του φούρνου πλάθουμε τα σου στο μέγεθος που επιθυμούμε.
  3. Τα βαζουμε στην λαδοκολλα επανω οχι πολυ κοντά.

  1. Ψήνουμε στους 170-180 βαθμούς για 20 λεπτά περίπου.

Μικρά tips

  • Αν πλάσουμε τα σου σε μέγεθος καρυδιού βγάζουμε περίπου 40 σου
  • Μπορούμε να τα φτιάξουμε και να τα φυλάξουμε σκέτα στην κατάψυξη και τα βγάζουμε όταν χρειαστεί
  • Είναι νόστιμα και με αλμυρή αλλα και γλυκιά γέμιση!

4 σχόλια:

  1. τα ονειρεύομαι γεμισή τά με κρέμα και περιχυμένα με ζεστή λιωμένη σοκολάτα!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Καλά κάνεις και τα ονειρεύσαι!Σε λίγες μέρες νέα ανάρτηση για προφιτερόλ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Εγώ πάλι με τη σειρά μου αυτά τα υπέροχα σουδάκια, θα τα ήθελα με μια αλμυρή γέμιση λιπαρών και πολλών τυριών!
    Γιατί....έτσι θέλω...."αμαρτωλά" και παχυντικά!!
    Ε!! δε μπορώ πια, μη φας αυτό, μη φας το άλλο!
    Φτιάξε βρε Μαράκι μου και τα προφιτερόλ, νάρθει να δέσει η "δίαιτα"!!!!!!
    Φιλιά και καλό βράδυ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Μάρα, σουδάκια δεν έχω φτιάξει ποτέ! και το προφιτερόλ είναι η αγαπημένη αμαρτία του καλού μου την οποία του στερώ...Τι κακία κουβαλώ! ε;
    Όμως μου φαίνονται τόσο δύσκολα!!! Άμα το αναρτήσεις -έχω εμπιστοσύνη σε σένα- και είναι εύκολη η συνταγή, θα του το φτιάξω!

    Φιλί

    ΑπάντησηΔιαγραφή