Δευτέρα 1 Νοεμβρίου 2010

Λεμονάτο μοσχάρι


Και ποίος δεν έχει φάει στο κυριακάτικο τραπέζι της οικογένειας αυτό το πιάτο.
Απλό και αγαπημένο!

Υλικά
1500γρ μοσχάρι(κατά προτίμηση νουά κομμένο φέτες)
10 κόκκοι μπαχάρι
10 κόκκοι πιπέρι
3 σκελίδες σκόρδο
χυμό από ένα λεμόνι
ξύσμα  λεμονιού
1 ποτήρι του κρασιού ελαιόλαδο
αλάτι
1 ποτήρι του κρασιού κρασί λευκό

Οδηγίες
Σε μία μεγάλη και αν είναι δυνατόν ρηχή κατσαρόλα ρίχνουμε το λάδι να ζεσταθεί(όχι να κάψει).
Βάζουμε μέσα το μπαχάρι,το πιπέρι το σκόρδο.Αφήνουμε ένα λεπτό περίπου να αφήσουν το άρωμα τους και βάζουμε το κρέας μέσα και σωτάρουμε.Προσθέτουμε το κρασί και μόλις πάρει βράση βάζουμε και το ξύσμα μαζί με τον χυμό λεμονιού.
Συμπληρώνουμε νερό μέχρι να σκεπαστεί το κρέας.
Αφήνουμε να βράσει περίπου 1,5 ώρα.
Δοκιμάζουμε εάν έβρασε το κρέας και αναλόγως προσθέτουμε νερό και το αλάτι μας πλέον.

Σερβίρουμε με μακαρόνια χοντρά,πιλάφι,πατάτες τηγανιτές.


Μικρά tips

Στην περίπτωση που το κρέας έχει βράσει και το ζουμί μας είναι πολύ και υδαρό,αφαιρούμε το κρέας και αφήνουμε να δέσει η σάλτσα μας.

2 σχόλια: