Μέχρι να πετύχω την γεύση που απογειώνει άλλαξα πολλές φόρες τα υλικά.Οι προηγούμενες απόπειρες όχι ότι είχαν κάτι, αλλά έκαναν τους γίγαντες "βαρετούς".
Υλικά
500γρ γίγαντες
1/2 φλυτζάνι του τσαγιού ελαιόλαδο
3 ντομάτες ψιλοκομμένες η 1 κουτί κονκασέ
1 κουταλιά της σούπας τοματοπελτέ
4 σκελίδες σκόρδο
1 μεγάλο κρεμμύδι
αλάτι
πιπέρι
μάραθο
Οδηγίες
Βάζουμε τους γίγαντες να μουλιάσουν 12 ώρες περίπου πριν την παρασκευή τους.
Αφού μουλιάσουν τους πλένουμε και τους βάζουμε να βράσουν.Στην χύτρα χρειάζεται 10 λεπτά βρασμού.Σε απλή κατσαρόλα 40-50 λεπτά.Προσέχουμε οι γίγαντες να μην μας λιώσουν.
Αφού βράσουν τους βάζουμε σε ένα ταψί με το ζουμάκι από τον βρασμό.
Ρίχνουμε μέσα την ντομάτα μας και τα υπόλοιπα υλικά.
Ψήνουμε στους 200 βαθμούς για 30-40 λεπτά.
Μικρά tips
Καλό θα είναι να μην πεταχτεί το νερό έχουμε βράσει τους γίγαντες.Δίνει περισσότερη νοστιμιά.
Επίσης καλό θα είναι να μην έχει πολλά υγρά το φαγητό μας όταν το βάλουμε στον φούρνο για να μελώσει γρήγορα η σάλτσα του χωρίς να παραψηθούν οι γίγαντες.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου