Μούρλια μηλοπιτάκια!Νόστιμα και πραγματικά γρήγορα!
Ευχαριστώ την φίλη μου την Άντα που μου παραχώρησε την συνταγή της!
Υλικά
Για την ζύμη
- 1 ποτήρι του νερού σπορέλαιο
- 1 ποτήρι του νερού νερό
- 2 κουταλιές της σούπας ζάχαρη
- 2 βανίλιες
- 750 γραμμάρια αλεύρι που φουσκώνει μόνο του.
Για την γέμιση- 2 μήλα.
- Το κάθε κομμάτι του μήλου το κόβουμε σε τρία οριζόντια κομμάτια.
- Δηλαδή το κάθε μήλο μας δίνει 12 κομμάτια.
- ζάχαρη ( 1 κουταλάκι του γλυκού σε κάθε μηλοπιτάκι)
- κανέλλα.
- Ζάχαρη άχνη και κανέλλα για πασπάλισμα.
Οδηγίες- Αναμιγνύουμε όλα τα υλικά της ζύμης και τα ζυμώνουμε στο μίξερ ή στο χέρι.
- Παίρνουμε ένα κομμάτι ζύμης, το ανοίγουμε σα μικρό πιτάκι στην παλάμη μας, βάζουμε στην άκρη ένα κομμάτι μήλο και πασπαλίζουμε με ένα κουταλάκι ζάχαρη και λίγη κανέλλα.
- Το κλείνουμε σε μισοφέγγαρο και το τοποθετούμε σε ταψί που έχουμε καλύψει με αντικολλητικό χαρτί.
- Ψήνουμε τα μηλοπιτάκια στους 180 βαθμούς μέχρι να ροδίσουν.
- Όταν τα βγάλουμε από το φούρνο τα αφήνουμε να κρυώσουν και μετά τα πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη και κανέλλα.
Μικρά tips- Καλό θα είναι για να μη γίνουν σκληρά τα μηλοπιτάκια να προσέξουμε λίγο το αλεύρι.
- Η ζύμη να είναι μαλακή και εύπλαστη.
- Επειδή η ζάχαρη άχνη νοτίζει, εγώ τα πασπαλίζω όταν θέλω να τα σερβίρω.
- Τα μηλοπιτάκια αυτά διατηρούνται σε κουτί μπισκότων ή σε τάπερ μία εβδομάδα.
Την συνταγή αυτή θα την βρείτε : http://www.mageirikesdiadromes.gr/Μηλοπιτάκια express
Τέλεια μηλοπιτάκια,μοσκοβόλησαν μέχρι εδώ!
ΑπάντησηΔιαγραφήγεια σου μαρααααααααααααααααααα... τι κανεις?.. χαρηκα παρα πολυ που θα μπορουμε να τα λεμε και απο εδω... φιλακιααααααααααααα... zeta
ΑπάντησηΔιαγραφή