Παρασκευή, 19 Νοεμβρίου 2010

Μηλοπιτάκια εξπρές της Αντας


Μούρλια μηλοπιτάκια!Νόστιμα και πραγματικά γρήγορα!
Ευχαριστώ την φίλη μου την Άντα που μου παραχώρησε την συνταγή της!

Υλικά
Για την ζύμη

  • 1 ποτήρι του νερού σπορέλαιο
  • 1 ποτήρι του νερού νερό
  • 2 κουταλιές της σούπας ζάχαρη
  • 2 βανίλιες
  • 750 γραμμάρια αλεύρι που φουσκώνει μόνο του.

    Για την γέμιση
    • 2 μήλα.
    • Το κάθε κομμάτι του μήλου το κόβουμε σε τρία οριζόντια κομμάτια.
    • Δηλαδή το κάθε μήλο μας δίνει 12 κομμάτια.
    • ζάχαρη ( 1 κουταλάκι του γλυκού σε κάθε μηλοπιτάκι)
    • κανέλλα.
    • Ζάχαρη άχνη και κανέλλα για πασπάλισμα.

      Οδηγίες
      1. Αναμιγνύουμε όλα τα υλικά της ζύμης και τα ζυμώνουμε στο μίξερ ή στο χέρι.
      2. Παίρνουμε ένα κομμάτι ζύμης, το ανοίγουμε σα μικρό πιτάκι στην παλάμη μας, βάζουμε στην άκρη ένα κομμάτι μήλο και πασπαλίζουμε με ένα κουταλάκι ζάχαρη και λίγη κανέλλα.
      3. Το κλείνουμε σε μισοφέγγαρο και το τοποθετούμε σε ταψί που έχουμε καλύψει με αντικολλητικό  χαρτί.
      4. Ψήνουμε τα μηλοπιτάκια στους 180 βαθμούς μέχρι να ροδίσουν.
      5. Όταν τα βγάλουμε από το φούρνο τα αφήνουμε να κρυώσουν και μετά τα πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη και κανέλλα.

        Μικρά tips
        • Καλό θα είναι για να μη γίνουν σκληρά τα μηλοπιτάκια να προσέξουμε λίγο το αλεύρι.
        • Η ζύμη να είναι μαλακή και εύπλαστη.
        • Επειδή η ζάχαρη άχνη νοτίζει, εγώ τα πασπαλίζω όταν θέλω να τα σερβίρω.
        • Τα μηλοπιτάκια αυτά διατηρούνται σε κουτί μπισκότων ή σε τάπερ μία εβδομάδα.

          Την συνταγή αυτή θα την βρείτε : http://www.mageirikesdiadromes.gr/Μηλοπιτάκια express

2 σχόλια:

  1. Τέλεια μηλοπιτάκια,μοσκοβόλησαν μέχρι εδώ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. γεια σου μαρααααααααααααααααααα... τι κανεις?.. χαρηκα παρα πολυ που θα μπορουμε να τα λεμε και απο εδω... φιλακιααααααααααααα... zeta

    ΑπάντησηΔιαγραφή