Τρίτη 9 Νοεμβρίου 2010

Κέικ καρότου


Κέικ γεμάτο βιταμίνες.

Υλικά


§  250 γρ. βούτυρο
§  2 φλιτζάνια του τσαγιού ζάχαρη
§  500 γρ. Φαρίνα
§  1 κουταλιά του γλυκού σόδα σκόνη
§  1 κουταλιά του γλυκού κανέλλα
§  1/2 κουταλιά του γλυκού μοσχοκάρυδο τριμμένο
§  ξύσμα από 1 πορτοκάλι και 1 λεμόνι
§  2 κουταλιές της σούπας χυμός πορτοκάλι και 2 λεμόνι
§  4 αυγά
§  3 φλιτζάνια του τσαγιού τριμμένο καρότο
§  1 1/2 φλιτζάνι του τσαγιού ψιλοκομμένο καρύδι
Οδηγίες

1.     Ξεκινάμε και έχουμε φροντίσει όλα τα υλικά να είναι σε θερμοκρασία δωματίου.
2.     Χτυπάμε πολύ καλά το βούτυρο με την ζάχαρη στο μίξερ.
3.     Έπειτα ρίχνουμε τα αυγά
4.     Στην συνέχεια βάζουμε τους χυμούς, το καρότο, το ξύσμα, το αλεύρι το οποίο έχουμε ανακατέψει με τα υπόλοιπα υλικά μας (καρύδια, σόδα, κανέλλα, μοσχοκάρυδο)
5.     Ανακατεύουμε ελαφρώς και το βάζουμε σε μια πολύ καλά βουτυρωμένη φόρμα κέικ.
6.     Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στου 160-170 για 50-60 λεπτά.


Μικρά tips
§  Αν πάρει σκούρο χρώμα απ’ έξω,  είναι επειδή έχει τα μπαχαρικά και το καρύδι.

§  Για να ελέγχουμε το ψήσιμο στα 40 λεπτά και μετά, μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε ένα μαχαίρι.

2 σχόλια: