Μια συνταγή της φίλης μου Δάφνης που όπως λέει και η ίδια μυρίζει Κέρκυρα.
Δοκιμάστε το θα σας αρέσει!Εμάς μας ξετρέλανε!
Υλικά
- 4-6 φιλέτα από βακαλάο, συναγρίδα ή σφυρίδα -
- 4 σκελίδες σκόρδου, κομμένες στα δύο -
- ½ φλ. τσαγιού ελαιόλαδο -
- 1 κουτ. γλυκού ρίγανη -
- 1 κουτ. γλυκού δενδρολίβανο -
- ¾ φλ. τσαγιού κρασί λευκό ξηρό -
- Χυμό ενός μεγάλου λεμονιού -
- 3-4 πατάτες σε φέτες μέτριες -
- Αλατοπίπερο -
Οδηγίες
Σοτάρω σε πλατύ σκεύος το σκόρδο ελαφρά στο ελαιόλαδο, σε χαμηλή φωτιά.
Προσθέτω και τις πατάτες, σοτάρω μαζί 3 λεπτά ακόμη και σβήνω με το κρασί.
Αφού εξατμιστεί το κρασί, τοποθετώ πάνω τα φιλέτα του ψαριού, βάζω αλάτι και πιπέρι, πασπαλίζω με την ρίγανη και το δενδρολίβανο, σκεπάζω το σκεύος και μαγειρεύω πάντα σε χαμηλή φωτιά για 20 λεπτά περίπου μέχρι να μαλακώσουν οι πατάτες μας, ελέγχοντας αν χρειάζεται νερό.
Αφού το φαγητό μας είναι έτοιμο και έχει μείνει με το λάδι του, ρίχνουμε τον χυμό λεμονιού και δεν ανακατεύουμε, απλά ανακινούμε το σκεύος μας.
Το αφήνουμε μερικά λεπτά μέχρι να «μελώσει» η σάλτσα του.
Μικρά tips
Αν δεν πάρετε ψάρι έτοιμο φιλέτο κάντε το φιλέτο εσείς.Για ευκολία στο καθάρισμα και το φιλετάρισμα φροντίστε το ψάρι να είναι ελαφρώς παγωμένο Βάλτε το για μισή ώρα στην κατάψυξη.Η διαδίκασία γίνεται παιχνίδι.
Μικρά tips
Αν δεν πάρετε ψάρι έτοιμο φιλέτο κάντε το φιλέτο εσείς.Για ευκολία στο καθάρισμα και το φιλετάρισμα φροντίστε το ψάρι να είναι ελαφρώς παγωμένο Βάλτε το για μισή ώρα στην κατάψυξη.Η διαδίκασία γίνεται παιχνίδι.
Τέλειο σου έγινε το ψαράκι, μπράβο Μαράκι μου!
ΑπάντησηΔιαγραφήΜου αρέσουν πολύ οι πατάτες σου, που είναι κομμένες στρογγυλές και η "μελωμένη" σάλτσα του.
Και η ιδέα να μπει το ψάρι στην κατάψυξη, πριν το φιλετάρισμα, πανέξυπνη!!
Φιλιά, καλό απόγευμα!