Πέμπτη 11 Νοεμβρίου 2010

Κρεατόσουπα


Απαραίτητη στο κρύο.....


Υλικά

1 κιλό στήθος μοσχάρι
500 γρ. ελιά η ποντίκι (για ψαχνό)
4 πατάτες μέτριες
2 καρότα
3-4 κλωνάρια σέλινο
2 κρεμμύδια μέτρια
αλάτι,πιπέρι,ελαιόλαδο
ρύζι
προεραιτικά κολοκυθάκια,λάχανο,κουνουπίδι

Οδηγίες
Πλένουμε καλά το κρέας και το βάζουμε σε βαθιά κατσαρόλα με νερό μέχρι να το σκεπάσει.
Ξεκινάμε την διαδικασία βρασμού και ξαφρίζουμε το κρέας μας.
Εάν χρησιμοποιήσουμε απλή κατσαρόλας χρειάζεται 1,5 -2 ώρες μέχρι να βράσει το κρέας.Με την χύτρα περίπου 45 λεπτά.
Αφού βράσει το κρέας το αφαιρούμε από τον ζωμό του ,σουρώνουμε τον ζωμό και τον βάζουμε ξανά στην κατσαρόλα μας και προσθέτουμε τα λαχανικά μας,αλάτι,πιπέρι και λίγο λάδι.
Αφήνουμε τα λαχανικά να βράσουν για 20-30 λεπτά και προσθέτουμε το ρύζι.
Σε 10 λεπτά η σούπα μας είναι έτοιμη για κατανάλωση.

Μικρά tips
Λάδι ρίχνουμε λίγο γιατί το στήθος του μοσχαριού έχει αρκετό λίπος.
Μετράμε τον ζωμό μας με νεροπότηρα.11/2 νεροπότηρο ένα πιάτο σούπα.
Για κάθε πιάτο σούπας αντιστοιχεί  1κουτάλι της σούπας ρύζι.
Αν θέλουμε πιό πηκτή υφή αλέθουμε μέρος λαχανικών στο μπλέντερ μας και τα ρίχνουμε στην σούπα.
Τέλος σερβίρουμε με λεμόνι.

7 σχόλια:

  1. αγαπημένη σουπίτσα, βάλε πιατο κι έφτασα!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Μπράβο βρε Μαράκι μου!!!
    Και κάτι μου έλειπε σήμερα, που είμαι κρυωμένη!
    Ζεστάθηκα και χόρτασα, και μόνον από τη φωτογραφία!
    Καλό βράδυ...φιλιά!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Αγαπημένη Μάρα μου σουπίτσα!!!!! και τις κρύες μέρες του χειμώνα τρώγεται ευχάριστα!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Την λατρεύω την κρεατόσουπα με αυτό τον τρόπο!
    Εγώ βάζω και 2-3 κρεμύδια ολόκληρα μέσα.
    Η μαμά μου την έφτιαχνε και με καλό κομμάτι γίδας ψαχνό και πράγματι ήταν νοστιμότατη!
    Καλό βράδυ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Η σούπα αυτή ειναι βάλσαμο για όσους ασθενούν!
    Εφη και με γιδα γίνεται πολύ νόστιμη.Κατι ήξερε η μαμά.Καλό βράδυ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Καλα ειναι οταν ανεβαζουμε μια συνταγη απο αντιγραφη να ελεγχουμε κιολας αν ειναι ελλιπης η οχι !
    Οι πατατες τι γινονται τελικα ; Τηγανιτες ; Υπαρχουν και αδαεις !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αγαπητό Ανώνυμο.Το ότι θα πρότεινα την σούπα ,που φτιάχνω με μοσχάρι και την έφτιαχνε και η μαμά μου,θα την έλεγαν παρθενογέννεση συνταγής κάποιου άλλου δεν το περίμενα.Δυστυχώς για σένα η πορεία μου στο blogging και το διαδικτυακό μαγείρεμα είναι μια πορεία γεμάτη αξιοπρέπεια και ποτέ copypaste χωρίς αναφορά του ανάλογου ιστιότοπου....Όσο για τις πατάτες τις έχω συμπεριλάβει στα λαχανικά.Εσύ αν θες λόγω λιπώδους εγκεφαλικού ιστού και κακού αγγειοκυκλοφορικού,να τις κάνεις τηγανιτές.it's your problem.....

      Διαγραφή