Υπέροχο και μυρωδάτο!!
Υλικά
§ 1 κοτόπουλο 1,5-2 κιλά
§ 2 κουταλάκια του γλυκού αλάτι
§ 1 κουταλάκι του γλυκού πιπέρι
§ 1 κουταλάκι του γλυκού κάρυ
§ 1 κουταλάκι του γλυκού τσίλι
§ 1 κρεμμύδι μέτριο
§ 1 καρότο
§ 2 σκελίδες σκόρδο
§ 3-4 κουταλιές μουστάρδα (χρησιμοποιώ dijon ή απαλή)
Οδηγίες
1. Πλένουμε καλά το κοτόπουλο και αφαιρούμε τυχόν πούπουλα και εντόσθια.
2. Αρχίζουμε με το να πασπαλίσουμε την κοιλιά με το μισό μίγμα μπαχαρικών και αλατιού.
3. Έπειτα βάζουμε στην κοιλιά, μια κουταλιά μουστάρδα.
4. Τέλος προσθέτουμε το κρεμμύδι, το σκόρδο και το καρότο.
5. Κλείνουμε την κοιλιά δένοντας τα ποδιά του κοτόπουλου ή με την πέτσα ή με μια κλωστή.
6. Αρχίζουμε και πασπαλίζουμε το κοτόπουλο με το υπόλοιπο μίγμα μπαχαρικών και τέλος με την υπόλοιπη μουστάρδα.
7. Σε μια λαμαρίνα τοποθετούμε μια λαδόκολλα και βάζουμε το κοτόπουλο επάνω.
8. Ψήνουμε στους 170 βαθμούς για 45 λεπτά και μετά 200 βαθμούς για άλλα 45 λεπτά περίπου.
Μικρά tips
§ Μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε ειδικά ταψάκια μιας χρήσης που στραγγίζουν τα ζουμιά (όπως το ταψάκι της πιο κάτω φωτογραφίας)
- Σε διαφορετική περίπτωση καλό θα ήταν να αφαιρούμε στην διάρκεια του ψησίματος τα ζουμιά που θα βγάζει το κοτόπουλό μας.
- Τέλος στην διάρκεια του ψησίματος, γυρνάμε το κοτόπουλο και από την κάτω πλευρά, ώστε να ροδοκοκκινίσει και εκεί.
Ωραίος τρόπος για στεγνό και νόστιμο κοτόπουλο!
ΑπάντησηΔιαγραφήΤο τρυπητό ταψάκι σούπερ!!!
τελειο φαινεται μμμμμμμμ..... μπραβο !!!!
ΑπάντησηΔιαγραφή