Πέμπτη, 4 Νοεμβρίου 2010

Πιλάφι φούρνου


Νόστιμο και εύκολο!
Αριστο συνοδευτικό!

 Υλικά

  • 1 κόκκινη πιπεριά ψιλοκομμένη
  • 1 κίτρινη πιπεριά ψιλοκομμένη
  • 3 φέτες μπέικον
  • 3 κούπες ρύζι για πιλάφι
  • 6 κούπες νερό
  • αλάτι
  • 2 κουτ. σ. ελαιόλαδο
  • 2 κουτ. σ. βούτυρο Κερκύρας
Οδηγίες


  1. Σε ένα ταψί βάζουμε όλα τα υλικά μαζί, το ελαιόλαδο, τις πιπεριές, το μπέικον (αν θέλουμε μπορούμε πριν να το έχουμε περάσει λίγο από το τηγάνι), το ρύζι, το νερό και το αλάτι και ανακατεύουμε.
  2. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 200 C για 45 λεπτά περίπου (ανάλογα με το φούρνο).
  3. Όταν ψηθεί το πιλάφι προσθέτουμε το βούτυρο Κερκύρας για να αρωματιστεί και να γυαλίσει.
  4. Φορμάρουμε σε ό,τι σχήμα φόρμας επιθυμούμε και σερβίρουμε.

Μικρά tips
Εαν θέλουμε μπορούμε να αφαιρέσουμε το μπέικον.
Επίσης μπορούμε να το βάλουμε στον φούρνο με καβουρμά.


Την συνταγή αυτήν  την έχει δημοσιεύσει η φίλη Margo στον παρακατω σύνδεσμο:
Πιλάφι φούρνου

5 σχόλια:

  1. Δεν το έχω δοκιμάσει ώς τώρα και όπως το παρουσιάζεις ακούγεται απίθανο!!!

    Καλή σου μέρα mara :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αυτό το πιλαφάκι το έχω φτιάξει και είναι υπέροχο! Μπράβο στη Margo μας για την αρχική συνταγή και μπράβο και σε σένα Μαράκι μας, που μας το θύμισες!
    Καλό μεσημέρι...φιλιά!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Μία παραλλαγή, επίσης πολύ πολύ νόστιμη, την οποία εμπνεύστηκε η αδελφή μου:
    Αρχικά, τσιγαρίζουμε κρεμμυδάκι ξερό ψιλοκομμένο σε ελαιόλαδο, στη συνέχεια προσθέτουμε το ρύζι και το φέρνουμε μια-δυο βόλτες να τσιγαριστεί λίγο μαζί με το κρεμμύδι. Κατεβάζουμε από τη φωτιά, τοποθετούμε σε ταψάκι στο φούρνο, προσθέτουμε νερό ζεστό να σκεπαστεί, αλάτι,πιπέρι και δύο κύβους ζωμό, σκεπάζουμε με αλουμινόχαρτο και ψήνουμε όπως παραπάνω. Γίνεται τέλειο!!! Σε όσα τραπέζια το έχω κάνει, έχει εξαφανιστεί και όλοι αναρωτιούνται τι ωραίο πιλάφι ήταν αυτό! Δοκιμάστε το! Λένα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Θα δοκιμαστεί Λένα μου άμεσα!Ευχαριστώ για την παραλλαγή!

    ΑπάντησηΔιαγραφή