Πέμπτη, 4 Νοεμβρίου 2010

Παντεσπάνι σοκολάτας





Το πιο γρήγορο, εύκολο και νόστιμο παντεσπάνι που έχω φτιάξει ποτέ !!!




Υλικά

§  250 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
§  250 γρ. ζάχαρη
§  7 αυγά
§  4-5 κουταλιές κακάο

Οδηγίες
1.     Βάζουμε στο μίξερ τα αυγά ολόκληρα με την ζάχαρη και τα αναδεύουμε για 5-10 λεπτά ή έως ότου ασπρίσει και αφρατέψει το μίγμα.
2.     Έχουμε ανακατέψει το αλεύρι με το κακάο και το έχουμε κοσκινίσει ώστε να είναι "αεράτο"
3.     Παίρνουμε το μίγμα μας και με μια σπάτουλα ανακατεύοντας ελαφρώς, προσθέτουμε σιγά- σιγά το αλεύρι με το κακάο.
4.     Έχουμε στρώσει μια λαδόκολλα σε μια λαμαρίνα του φούρνου.
5.     Βάζουμε το μισό περίπου μίγμα και το απλώνουμε μέχρι να έχει πάχος ένα εκατοστό
6.     Με μια λαδόκολλα σκεπάζουμε το μίγμα και το πιέζουμε ελαφρώς να είναι ομοιόμορφη η επιφάνεια και να μην μας καεί στο ψήσιμο
7.     Επαναλαμβάνουμε το ίδιο σε δεύτερη λαμαρίνα.
8.     Εάν θέλουμε μπορούμε να το ψήσουμε σταδιακά και σε φόρμα στρογγυλή με τσέρκι.
9.     Ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο για 10-12 στους 170-180 βαθμούς.


Πατήστε πάνω στην εικόνα




      Μικρά  tips

§  Μπορούμε να το ετοιμάσουμε εάν θέλουμε να φτιάξουμε τούρτα και από την προηγούμενη μέρα
§  Προσέχουμε πολύ την πρώτη φάση δημιουργίας του
§  Είναι σημαντικό να βγάζει φουσκάλες το μίγμα αυγού και ζάχαρης

7 σχόλια:

  1. Μάρα μου , μπράβο σου μια πολύ χρήσιμη συνταγή! :)φιλιά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Μπράβο Μάρα μου, πραγματικά εύκολο και αφράτο το παντεσπάνι σου!!! Και αυτό το tip με την λαδόκολα έξυπνο και για να μη καίγεται αλλά και να φουσκώνει ομοιόμορφα. Πές μου αν θέλεις να το κάνεις λευκό αντικαθιστάς το κακάο με αλεύρι;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ακριβώς Γιάννα μου!Αντικαθιστάς με αλεύρι το κακάο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΠΟΙΑ ΘΑ ΜΟΥ ΠΕΙ ΕΝΑ ΚΑΛΟ ΣΙΡΟΠΙ ΓΙΑ ΤΟ ΣΟΚΟΛΑΤΕΝΙΟ ΠΑΝΤΕΣΠΑΝΙ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Νικολίτσα καλημέρα!Δεν υπάρχει κάποιο συγκεκριμένο σιρόπι.Πολλές φορές χρησιμοποιούμε το σιρόπι από μια κομπόστα (ροδάκινο,βύσσινο κτλ)άλλες πάλι φορές και εγώ προσωπικά από γλυκά κουταλιού διαλύοντας το με χλιαρό νερό.Για άρωμα προσθέτω εσανς πικραμύγδαλο η κάποιο λικέρ.Εξαρτάται τι άρωμα θέλω να δώσω.Μια κλασσική όμως δοσολογία για να φτιάξεις σιρόπι είναι 2 κούπες ζάχαρη και 2 κούπες νερό.Τα βράζει για 1-2 λεπτά το πολύ και το αφήνεις να κρυώσει. Μετά προσθέτεις το άρωμα που εσύ θέλεις.Για παραπάνω λεπτομέρειες σου δίνω ένα λινκ με όλες τις τούρτες μου. Τούρτες .Πάτα πάνω στην λέξη .Ελπίζω να βοήθησα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή