Παρασκευή, 5 Νοεμβρίου 2010

Μπισκότα με πορτοκάλι



Αυτά τα μπισκότα τα έφτιαξα πρίν 25 χρόνια περίπου.
Από τότε είναι στην λίστα των αγαπημένων γλυκών.
Αρωματικά και τραγανά!


Υλικά

  • 2 ποτήρια του νερού βούτυρο (φυτική μαργαρίνη)
  • 1 ποτήρι του νερού καλαμποκέλαιο
  • 2 ποτήρια του νερού ζάχαρη
  • 2 κουταλάκια του γλυκού μπέικιν πάουντερ
  • 1 ποτήρι του νερού χυμό πορτοκάλι
  • το ξύσμα από τα πορτοκάλια που θα στύψουμε
  • 1,5 -2 κιλά αλεύρι για όλες τις χρήσεις

    Οδηγίες

    1. Βάζουμε στο μίξερ το λάδι και την ζάχαρη και χτυπάμε μέχρι να ασπρίσει.
    2. Προσθέτουμε το βούτυρο.
    3. Έπειτα ρίχνουμε το χυμό πορτοκάλι.
    4. Ανακατεύουμε και ρίχνουμε το ξύσμα.
    5. Τέλος προσθέτουμε το μπέικιν πάουντερ και το αλεύρι σταδιακά,  ώσπου να γίνει μια εύπλαστη ζύμη.
    6. Βάζουμε την ζύμη σε μηχανή φορμαρίσματος για μπισκότα ή και κορνέ για σαντιγί.
    7. Πάλι αν θέλουμε απλώνουμε σε φύλλο πάχους 1 εκατοστού και δίνουμε σχήμα με κουπ για μπισκότα ή ποτήρι κρασιού ή με το φλιτζάνι του καφέ.

    8. Στρώνουμε σε λαμαρίνα λαδόκολλα και τοποθετούμε τα μπισκοτάκια.
    9. Ψήνουμε σε 170 βαθμούς για 15 λεπτά περίπου.

      Μικρά tips

      Μπορούμε να λιώσουμε  60 γρ κουβερτούρα με λίγο καλαμποκέλαιο και να βουτήξουμε μέσα τα μπισκοτάκια μας.
      Επίσης να ενώσουμε δύο μπισκοτάκια με λίγο μαρμελάδα σαν πτιφούρ.

18 σχόλια:

  1. mara μου τελευταία έψαχνα συνταγή για μπισκότα πορτοκαλιού , νομίζω πως την βρήκα! :):):) ευχαριστώ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Υπέροχα!!
    Στείλε τα μισά...εδώ μύρισαν!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Το πακέτο ετοιμάζεται Δαφνη μου!!!
    Αφροδίτη μου τα παιδιά τα λατρεύουν αυτά τα μπισκότα!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ωραία μπισκοτάκια! Θα πρέπει να γίνονται πάρα πολλά, έτσι;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Γίνονται πολλά αλλά τρώγονται γρήγορα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Aυτά τα μπισκοτάκια όλο άρωμα και γεύση πολύ μου αρέσουν!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Μάρα μου τα μπισκοτάκια πορτοκαλιού έγιναν!!! Ξεκαταχώνιασα και το εργαλείο μπισκότων...χαχαχαα...και τα έφτιαξα με σχέδια!!! Εφτιαξα τη μισή δόση, και εξαφανίστηκαν σε χρόνο ρεκόρ!!! Μοσχομυρίζουν πορτοκάλι και είναι νοστιμότατα!! Ευχαριστώ για την συνταγή σου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Χαίρομαι που σου άρεσαν!!!Πραγματικά αν αρχίσεις με αυτά δεν σταματάς.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Θαυμάσια τα μπισκότα σου!! Θα μπουν σίγουρα στο πρόγραμμα!! Φαίνονται τέλεια!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Mara μου , μοναδικά τα μπισκότα σου ,
    τα έφτιαξα εχτες το απόγευμα!
    Τα παιδιά τα λάτρεψαν ,
    ο σύζηγος με "θαυμασέ" ακόμα
    μια φορά .... χαχαχα
    και οι συνάδελφοι στο γραφείο
    ρωτούσαν απο πιο φούρνο τα αγόρασα!

    φιλιά :-)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. mapa ta biskota,o adras mou ithele na mou ta kopanisi sto kefali

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αγαπητή ανώνυμη!!!
      Τα συγκεκριμένα μπισκότα είναι μια συνταγή που την φτιάχνω από το 1987..
      Επίσης την έχουν δοκιμάσει πολλές φιλές μου αλλά και αναγνώστες της σελίδας μου.Το λάθος είναι στην εκτέλεση και όχι στην συνταγή.Όλα μα όλα χρειάζονται την ανάλογη προσοχή.Γι αυτό σου συνιστώ να είσαι προσεχτική όταν "μαγειρεύεις" το οτιδήποτε.Ευχαριστώ!!!

      Διαγραφή
  12. Καλησπέρα. Καποτε τα εκανε και η μαμα μου αλλα έχασε τη συνταγή. Μπορω να αντικαταστησω το λαδι καλαμποκιού με ελαιόλαδο;ευχαριστώ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλημέρα!Αν και καθυστέρησα ...ζητώ συγγνώμη.Αν αντικαταστήσεις το καλαμποκέλαιο με ελαιόλαδο καλό είναι να βάλεις την μισή δόση ελαίου και το άλλο μισό νερό.Η γεύση του ελαιόλαδου είναι βαριά καθώς και η πυκνότητα του.Εύχομαι να βοήθησα!

      Διαγραφή
  13. καλησπέρα!
    μπορειτε σας παρακαλώ να μου πείτε αν το βουτυρο στο ποτηρι πρειπει να ειναι λιωμενο ή σε στερεά κατασταση?
    κι ακόμη αν ο φουρνος πρεπει να εχει προθερμανθει..
    ευχαριστω πολύ εκ των προτερων.

    ΑπάντησηΔιαγραφή