Σάββατο 6 Νοεμβρίου 2010

Μανταρινάτο





Αυτή την συνταγή μου την έστειλε η φίλη Γεωργία Weismuller!
Είναι ένα εξαιρετικά δροσερό,ανάλαφρο και αρωματικό γλυκό ψυγείου.
Γεωργία μου σε ευχαριστώ πολύ!




Για το κέικ
4 μεγάλα αυγά
3/4 της κούπας φυτική μαργαρίνη
1 βανίλια
3 κούπες αλεύρι
1 μπέικιν πάουντερ
1 μεγάλη κούπα φάντα
 
Ψήνουμε στους  175 βαθμούς με αέρα για 30'

Για την επικάλυψη

2 δόσεις ζελέ για τούρτες
5 μικρές κονσέρβες μανταρίνια
2 κρέμες γάλακτος 30%
2 γιαούρτια στραγγιστά
1 δόση στερεωτικό για σαντιγύ
κανέλλα για το πασπάλισμα.


Οδηγίες 


Ξεκινάμε το γλυκό μας  από την παρασκευή του κέικ το οποίο ψήνουμε στους 175 βαθμούς για 30 λεπτά.Σουρώνουμε τα μανταρίνια και τα στρώνουμε στο κρύο κέικ.
 Ανακατεύουμε το ζουμί  από τα μανταρίνια  με το ζελέ  να πάρει μια βράση. Οταν αρχίζει να πήζει το βγάζουμε απο τη φωτιά και με ένα κουτάλι καλύπτουμε τα μανταρίνια.
 Βάζουμε σε μπωλ το γιαούρτι και το χτυπάμε με την κρέμα και το στερεωτικό. Το στρώνουμε πάνω στα μανταρίνια και το ζελέ. Τέλος πασπαλίζουμε με  κανέλλα...


Μικρά tips.
Tο στερεωτικό το βρίσκουμε σε μεγάλα σούπερ μάρκετ.
Είναι αυτό στην φωτογραφία.
Και εγώ δεν το ήξερα και μου το σύστησε η φίλη μου η Λιάνα.







9 σχόλια:

  1. Ωραίο μου φαίνεται το γλυκάκι αλλά τί ακριβώς είναι το "στερεωτικό" ?? Και πού το βρίσκουμε??
    Λ.Σ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αυτό που ξέρω εγώ για στερεωτικό είναι ένα φακελάκι που ρίχνεις μέσα στην σαντυγί όταν την χτυπάς.Κυκλοφορεί σε μεγάλη αλυσίδα γερμανικού σούπερ μάρκετ.Λέγεται Sahnesteif
    Θα τοποθετήσω φωτογραφία στα μικρά tips.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Eυχαριστώ θερμά για την άμεση ανταπόκριση σου στο ερώτημα μου.Αν δεν γίνομαι κουραστική, έχω μια δεύτερη απορία:Είναι απαραίτητο το στερεωτικό για να στέκεται η σαντιγύ?
    Και πάλι ευχαριστώ.
    Λ.Σ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Η συνταγή αυτή όπως εξηγώ στην αρχή είναι της φίλης Γεωργίας.Το στερεωτικό προφανώς δεν είναι απαραίτητο.Η φίλη μας το βάζει γιατί έτσι έχουμε μία πιο συμπαγή επιφάνεια.Εγώ το δοκίμασα το υλικό σε τούρτα και η σαντυγί απλά ήταν πιο στέρεη.
    Τέλος να πω αγαπητή φίλη ότι ρωτώντας πας στην πόλη.Δεν είναι δυνατόν να τα ξέρουμε όλα.Και εγώ ανακαλύπτω πράγματα που ίσως εσύ τα γνωρίζεις.
    Ο σκοπός είναι αυτός. Γράφω τις συνταγές μου,συνταγές που δοκίμασα και λάτρεψα.Να γνωρίζω καινούργια πράγματα και να τα μοιράζομαι.Οποτε δεν τίθεται θέμα "κούρασης".Εγώ σε ευχαριστώ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Τι υπέροχη και αρωματική συνταγή είναι αυτή!!! Το μανταρίνι είναι λατρεμένο φρούτο και δίνει πολύ δυνατό άρωμα σε όλα τα γλυκά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Πολυ ωραιο γλυκο,θα ηθελα να το φτιαξω αλλα δεν γνωριζω μερικα υλικα. Θα με υποχρεωνες πολυ εαν εβαζες φωτο τα υλικα.Μου αρεσει πολυ το site σου και οι νοστιμες συνταγες που κανεις εχω φταξει αρκετες.Ευχαριστω πολυ. J.V

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. J.V.Η συνταγή είναι από μια φίλη που μένει στην Γερμανία.Προσωπικά θα σου συνιστούσα αν δεν βρεις το στερεωτικό που υπάρχει σε αλυσίδα γερμανικού σουπερ μάρκετ να αντικαταστήσεις την κρέμα γάλακτος με ερμολ η σαντιγί που υπάρχει σε κουτια(χτυπάς με κρύο γαλα).Οσο για την κονσέρβα μανταρίνι δυστυχώς εγώ ακόμη δεν έχω βρει..Για όποια απορία περιμένω σχόλιο σου.Ευχαριστώ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Κονσέρβα μανταρίνι μπορείτε να παραγγείλετε από το Amazon, έχει μεγάλη ποικιλία και καλές τιμές. Στην ελληνική αγορά δεν κατάφερα να βρω πουθενά, παρόλο το ψάξιμο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή