Αυτά τα μπισκότα τα έφτιαξα πρίν 25 χρόνια περίπου.
Από τότε είναι στην λίστα των αγαπημένων γλυκών.
Αρωματικά και τραγανά!
Υλικά
- 2 ποτήρια του νερού βούτυρο (φυτική μαργαρίνη)
- 1 ποτήρι του νερού καλαμποκέλαιο
- 2 ποτήρια του νερού ζάχαρη
- 2 κουταλάκια του γλυκού μπέικιν πάουντερ
- 1 ποτήρι του νερού χυμό πορτοκάλι
- το ξύσμα από τα πορτοκάλια που θα στύψουμε
- 1,5 -2 κιλά αλεύρι για όλες τις χρήσειςΟδηγίες
- Βάζουμε στο μίξερ το λάδι και την ζάχαρη και χτυπάμε μέχρι να ασπρίσει.
- Προσθέτουμε το βούτυρο.
- Έπειτα ρίχνουμε το χυμό πορτοκάλι.
- Ανακατεύουμε και ρίχνουμε το ξύσμα.
- Τέλος προσθέτουμε το μπέικιν πάουντερ και το αλεύρι σταδιακά, ώσπου να γίνει μια εύπλαστη ζύμη.
- Βάζουμε την ζύμη σε μηχανή φορμαρίσματος για μπισκότα ή και κορνέ για σαντιγί.
- Στρώνουμε σε λαμαρίνα λαδόκολλα και τοποθετούμε τα μπισκοτάκια.
- Ψήνουμε σε 170 βαθμούς για 15 λεπτά περίπου.
Μικρά tips
Μπορούμε να λιώσουμε 60 γρ κουβερτούρα με λίγο καλαμποκέλαιο και να βουτήξουμε μέσα τα μπισκοτάκια μας.
Επίσης να ενώσουμε δύο μπισκοτάκια με λίγο μαρμελάδα σαν πτιφούρ.
mara μου τελευταία έψαχνα συνταγή για μπισκότα πορτοκαλιού , νομίζω πως την βρήκα! :):):) ευχαριστώ!
ΑπάντησηΔιαγραφήΥπέροχα!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΣτείλε τα μισά...εδώ μύρισαν!!!!
Το πακέτο ετοιμάζεται Δαφνη μου!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΑφροδίτη μου τα παιδιά τα λατρεύουν αυτά τα μπισκότα!!!
Ωραία μπισκοτάκια! Θα πρέπει να γίνονται πάρα πολλά, έτσι;
ΑπάντησηΔιαγραφήΓίνονται πολλά αλλά τρώγονται γρήγορα!
ΑπάντησηΔιαγραφήAυτά τα μπισκοτάκια όλο άρωμα και γεύση πολύ μου αρέσουν!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΜάρα μου τα μπισκοτάκια πορτοκαλιού έγιναν!!! Ξεκαταχώνιασα και το εργαλείο μπισκότων...χαχαχαα...και τα έφτιαξα με σχέδια!!! Εφτιαξα τη μισή δόση, και εξαφανίστηκαν σε χρόνο ρεκόρ!!! Μοσχομυρίζουν πορτοκάλι και είναι νοστιμότατα!! Ευχαριστώ για την συνταγή σου!
ΑπάντησηΔιαγραφήΧαίρομαι που σου άρεσαν!!!Πραγματικά αν αρχίσεις με αυτά δεν σταματάς.
ΑπάντησηΔιαγραφήΘαυμάσια τα μπισκότα σου!! Θα μπουν σίγουρα στο πρόγραμμα!! Φαίνονται τέλεια!!
ΑπάντησηΔιαγραφήαα!!τελεια θα ειναι ..
ΑπάντησηΔιαγραφήμυρωδάτα και πεντανόστιμα!
ΑπάντησηΔιαγραφήMara μου , μοναδικά τα μπισκότα σου ,
ΑπάντησηΔιαγραφήτα έφτιαξα εχτες το απόγευμα!
Τα παιδιά τα λάτρεψαν ,
ο σύζηγος με "θαυμασέ" ακόμα
μια φορά .... χαχαχα
και οι συνάδελφοι στο γραφείο
ρωτούσαν απο πιο φούρνο τα αγόρασα!
φιλιά :-)
Τέλεια συνταγή! Σ'ευχαριστώ!
ΑπάντησηΔιαγραφήmapa ta biskota,o adras mou ithele na mou ta kopanisi sto kefali
ΑπάντησηΔιαγραφήΑγαπητή ανώνυμη!!!
ΔιαγραφήΤα συγκεκριμένα μπισκότα είναι μια συνταγή που την φτιάχνω από το 1987..
Επίσης την έχουν δοκιμάσει πολλές φιλές μου αλλά και αναγνώστες της σελίδας μου.Το λάθος είναι στην εκτέλεση και όχι στην συνταγή.Όλα μα όλα χρειάζονται την ανάλογη προσοχή.Γι αυτό σου συνιστώ να είσαι προσεχτική όταν "μαγειρεύεις" το οτιδήποτε.Ευχαριστώ!!!
Καλησπέρα. Καποτε τα εκανε και η μαμα μου αλλα έχασε τη συνταγή. Μπορω να αντικαταστησω το λαδι καλαμποκιού με ελαιόλαδο;ευχαριστώ
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλημέρα!Αν και καθυστέρησα ...ζητώ συγγνώμη.Αν αντικαταστήσεις το καλαμποκέλαιο με ελαιόλαδο καλό είναι να βάλεις την μισή δόση ελαίου και το άλλο μισό νερό.Η γεύση του ελαιόλαδου είναι βαριά καθώς και η πυκνότητα του.Εύχομαι να βοήθησα!
Διαγραφήκαλησπέρα!
ΑπάντησηΔιαγραφήμπορειτε σας παρακαλώ να μου πείτε αν το βουτυρο στο ποτηρι πρειπει να ειναι λιωμενο ή σε στερεά κατασταση?
κι ακόμη αν ο φουρνος πρεπει να εχει προθερμανθει..
ευχαριστω πολύ εκ των προτερων.