Πέμπτη 21 Οκτωβρίου 2010

Γιαουρτόπιτα


Μια γιαουρτόπιτα  που λατρέυουν τα παιδία!


Υλικά

  • 250 γρ. βούτυρο σε υδαρή μορφή (λιωμένο)
  • 500 γρ. φαρίνα
  • 2 φλιτζάνια του τσαγιού ζάχαρη
  • 1 γιαούρτι (200 γρ.)
  • 4 αυγά
  • ξύσμα από ένα πορτοκάλι και ένα λεμόνι
  • χυμό από ένα μανταρίνι, μισό πορτοκάλι, μισό λεμόνι
  • 3 κουταλιές της σούπας κουβερτούρα τριμμένη
  • Άχνη και κουβερτούρα τριμμένη για το ντεκόρ.
  • 3 κουταλιές της σούπας ψιλοκομμένα αμύγδαλα, φουντούκια και καρύδια
Οδηγίες

  1. Βάζουμε στο μίξερ το βούτυρο με την ζάχαρη και χτυπάμε μέχρι να ασπρίσουν.
  2. Έπειτα ρίχνουμε το γιαούρτι και στην συνέχεια τα αυγά.
  3. Κρατάμε από το αλεύρι 2-3 κουταλιές και τις ανακατεύουμε με την κουβερτούρα και τους ξηρούς καρπούς.
  4. Προσθέτουμε τους χυμούς και το ξύσμα.
  5. Μετά ρίχνουμε το αλεύρι και στο τέλος την κουβερτούρα με τους ξηρούς καρπούς.
  6. Βάζουμε το μίγμα μας σε καλά βουτυρωμένο ταψί  και ψήνουμε στους 170 βαθμούς, για 40-45 λεπτά.

    Μικρά tips
    Εάν την πασπαλίσουμε την γιαουρτόπιτά μας με άχνη, καλό θα ήταν να έχει κρυώσει το γλυκό μας καλά.


1 σχόλιο:

  1. μ'αρεσειιιιι!και με σιροπι μ'αρεσει και με φρουτάκι και με καβουρντισμενο μυγαδαλακι :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή