Σάββατο, 23 Οκτωβρίου 2010

Σαρλότ σοκολάτας



Γρήγορη,εύκολη,νόστιμη

Υλικά

10 κουταλιές άνθος αραβοσίτου με γεύση σοκολάτα
 3 ½ φλιτζάνια του τσαγιού γάλα 
4-5 κουταλιές της σούπας ζάχαρη 
1κουταλιά της σούπας βούτυρο 
75 γρ κουβερτούρα σε μικρά κομμάτια
 40-45 σαβαγιάρ           
 Για το σιρόπι
1 φλιτζάνι ζάχαρη 
1 φλιτζάνι νερό
 1 κουταλιά της σούπας κονιάκ η μπέιλις 

Οδηγίες
Σε μια μικρή κατσαρόλα βράζουμε το σιρόπι μας για 5 λεπτά. Αφού αποσύρουμε το σιρόπι μας τότε ρίχνουμε το ηδύποτο. Σε μια κατσαρόλα βάζουμε να βράσει το γάλα.
 Από την ποσότητα έχουμε κρατήσει ½ φλιτζάνι, όπου θα διαλύσουμε το άνθος αραβοσίτου. Πριν πάρει βράση το γάλα μας ρίχνουμε την κουβερτούρα και ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει.
 Στην συνέχεια ρίχνουμε το άνθος αραβοσίτου που έχουμε διαλύσει. Συνεχίζουμε την βράση αναδεύοντας συνέχεια μέχρι να πήξει η κρέμα μας.
 Τραβάμε από την φωτιά και προσθέτουμε το βούτυρο ανακατεύοντας μέχρι να ενσωματωθεί με την κρέμα.
 Σε μια φόρμα με τσέρκι μεγέθους 25 cm βάζουμε τα σαβαγιάρ που τα έχουμε κόψει στα 2/3 του ύψους τους και τα έχουμε βρέξει στο σιρόπι γύρω γύρω σαν στεφάνι.
 Βάζουμε επίσης και στο πάτο της φόρμας. Έπειτα ρίχνουμε το μισό μίγμα της κρέμας. Σκεπάζουμε με βρεγμένα σαβαγιάρ και το υπόλοιπο της κρέμας. Αφήνουμε να παγώσει στο ψυγείο για 3-4 ώρες! 

Μικρά tips
Εάν θέλουμε μπορούμε να βάλουμε από πάνω σαντιγί με γεύση σοκολάτας και φυσικά να την διακοσμήσουμε με νιφάδες κουβερτούρας τρούφα και ότι άλλο προστάζει ο ουρανίσκος μας.
Καλή επιτυχία!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου