Θέλει κόπο, υπομονή και αγάπη !
Υλικά
- 1 κιλό αλεύρι
- 1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
- 2-3 ποτήρια χλιαρό νερό
- 1/2 κουταλάκι ζάχαρη
- προζύμι
Οδηγίες
- Έχουμε το προζύμι σε θερμοκρασία δωματίου.
- Σε μια λεκάνη ρίχνουμε το προζύμι με λίγο νερό και το διαλύουμε.
- Προσθέτουμε το αλάτι ,την ζάχαρη και το αλεύρι με το νερό σταδιακά.
- Ζυμώνουμε ώσπου να γίνει μια σφιχτή ζύμη.
- Αφήνουμε να ξεκουραστεί μισή ώρα.
- Έπειτα αρχίζουμε και ξαναπλάθουμε και τοποθετούμε την ζύμη στο ταψί μας ή δίνουμε το σχήμα που θέλουμε.
- Σκεπάζουμε το ψωμί μας και το τοποθετούμε σε ζεστό μέρος για 2-4 ώρες (ώσπου να φουσκώσει).
- Ψήνουμε στους 200-220 βαθμούς για 35 -45 λεπτά.
- Βγάζοντας το ψωμί αλείφουμε ελαφρώς με νερό την επιφάνεια και το αφήνουμε να κρυώσει.
Μικρα tips- Πρέπει να ζυμώσουμε αρκετή ώρα, ώστε να ζεστάνουμε την ζύμη μας.
- Επίσης κρατάμε αν θέλουμε προζύμι για το επόμενο μας ψωμί σε ποσότητα ίση με ένα μεγάλο μήλο.
Εκπληκτικά όμορφο και πετυχημένο!!! Μπράβο!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΥπέροχο φαίνεται! Μπράβο σου :)
ΑπάντησηΔιαγραφή