Υλικά
- 1 κουπα ρυζι γλασε
- 2 κουπες νερο
- λιγο αλατι
- 4 κουπες φρεσκο γαλα
- 4 κουπες εβαπορε σε διαλυση με νερο
- 3/4 κουπας ζαχαρη
- 1 φακελακι ανθος αραβοσιτου βανιλια
- ξυσμα απο ενα πορτοκαλι
- κανελλα
Οδηγίες
- Αρχικα πρεπει να προσεξουμε τα σκευη που θα χρησιμοποιησουμε ως μεζουρα να ειναι τα ιδια.
- Βαζουμε σε μια κατσαρολα μεγαλη το νερο και ρυζι με το αλατι να βρασουν.
- Οταν το ρυζι πιει ολο το νερο ριχνουμε το γαλα ενω εχουμε κρατησει 1/2 της κουπας φρεσκο γαλα να διαλυσουμε το ανθος αραβοσιτου.
- Μοιλις παρει βραση το γαλα με το ρυζι ελεγχουμε αν το ρυζι ειναι βρασμενο.
- Τοτε αφηνουμε να βρασει με το γαλα σε χαμηλη φωτια.
- Οταν ειναι ετοιμο προσθετουμε την ζαχαρη και το διαλυμενο με γαλα ανθος αραβοσιτου.
- Ανακατευουμε συνεχως σε μετρια φωτια μολις πηξει οχι ομως πολυ ριχνουμε και το ξυσμα πορτοκαλιου.
- Βγαζουμε την κατσαρολα απο την φωτια και σερβιρουμε το ρυζογαλο σε μπωλ η βαθια πιατα.
- Τελος πασπαλιζουμε με κανελα.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου