Τρίτη 19 Οκτωβρίου 2010

Ρυζόγαλο



Υλικά


  • 1 κουπα ρυζι γλασε
  • 2 κουπες νερο
  • λιγο αλατι
  • 4 κουπες φρεσκο γαλα
  • 4 κουπες εβαπορε σε διαλυση με νερο
  • 3/4 κουπας ζαχαρη
  • 1 φακελακι ανθος αραβοσιτου βανιλια
  • ξυσμα απο ενα πορτοκαλι
  • κανελλα
Οδηγίες
  1. Αρχικα πρεπει να προσεξουμε τα σκευη που θα χρησιμοποιησουμε ως μεζουρα να ειναι τα ιδια.
  2. Βαζουμε σε μια κατσαρολα μεγαλη  το νερο και ρυζι με το αλατι να βρασουν.
  3. Οταν το ρυζι πιει ολο το νερο ριχνουμε το γαλα ενω εχουμε κρατησει 1/2 της κουπας φρεσκο γαλα να διαλυσουμε το ανθος αραβοσιτου.
  4. Μοιλις παρει βραση το γαλα με το ρυζι ελεγχουμε αν το ρυζι ειναι βρασμενο.
  5. Τοτε αφηνουμε να βρασει με το γαλα σε χαμηλη φωτια.
  6. Οταν ειναι ετοιμο προσθετουμε την ζαχαρη και το διαλυμενο με γαλα ανθος αραβοσιτου.
  7. Ανακατευουμε συνεχως σε μετρια φωτια μολις πηξει οχι ομως πολυ ριχνουμε και το ξυσμα πορτοκαλιου.
  8. Βγαζουμε την κατσαρολα απο την φωτια και σερβιρουμε το ρυζογαλο σε μπωλ η βαθια πιατα.
  9. Τελος πασπαλιζουμε με κανελα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου