Μια γιαουρτόπιτα που λατρέυουν τα παιδία!
Υλικά
- 250 γρ. βούτυρο σε υδαρή μορφή (λιωμένο)
- 500 γρ. φαρίνα
- 2 φλιτζάνια του τσαγιού ζάχαρη
- 1 γιαούρτι (200 γρ.)
- 4 αυγά
- ξύσμα από ένα πορτοκάλι και ένα λεμόνι
- χυμό από ένα μανταρίνι, μισό πορτοκάλι, μισό λεμόνι
- 3 κουταλιές της σούπας κουβερτούρα τριμμένη
- Άχνη και κουβερτούρα τριμμένη για το ντεκόρ.
- 3 κουταλιές της σούπας ψιλοκομμένα αμύγδαλα, φουντούκια και καρύδια
Οδηγίες
- Βάζουμε στο μίξερ το βούτυρο με την ζάχαρη και χτυπάμε μέχρι να ασπρίσουν.
- Έπειτα ρίχνουμε το γιαούρτι και στην συνέχεια τα αυγά.
- Κρατάμε από το αλεύρι 2-3 κουταλιές και τις ανακατεύουμε με την κουβερτούρα και τους ξηρούς καρπούς.
- Προσθέτουμε τους χυμούς και το ξύσμα.
- Μετά ρίχνουμε το αλεύρι και στο τέλος την κουβερτούρα με τους ξηρούς καρπούς.
- Βάζουμε το μίγμα μας σε καλά βουτυρωμένο ταψί και ψήνουμε στους 170 βαθμούς, για 40-45 λεπτά.
Μικρά tipsΕάν την πασπαλίσουμε την γιαουρτόπιτά μας με άχνη, καλό θα ήταν να έχει κρυώσει το γλυκό μας καλά.
μ'αρεσειιιιι!και με σιροπι μ'αρεσει και με φρουτάκι και με καβουρντισμενο μυγαδαλακι :)
ΑπάντησηΔιαγραφή