Κλασσική συνταγή με μια γευστική πινελιά !
Υλικά
10-12 μελιτζάνες
500γρ κιμάς μοσχαρίσιος
2 κρεμμύδια
2 σκελίδες σκόρδο 2-3 ντομάτες ώριμες
2 κουταλιές τοματοπολτέ
Αλάτι , πιπέρι , ελαιόλαδο
1-2 δαφνόφυλλα ,λάδι για τηγάνισμα
Για την σως
3-4 κουταλιές βούτυρο
3-4 κουταλιές αλεύρι
2,5 φλιτζάνια γάλα πιπέρι 250 γρ φέτα .
Οδηγίες
Καθαρίζουμε και κόβουμε τις μελιτζάνες σαν να θέλουμε να σχηματίσουμε μια βαρκούλα .
Έπειτα τις βάζουμε στο τηγάνι να σατιριστούν τόσο ώστε να μαλακώσουν και ελαφρώς να ροδίσουν . Εάν θέλουμε πριν τις τηγανίσουμε τις βάζουμε για μια ώρα σε αλατόνερο .
Ετοιμάζουμε τον κιμά . Στην συνέχεια τοποθετούμε σε ένα ταψί τις μελιτζάνες και γεμίζουμε τις μελιτζάνες με τον κιμά .
Βάζουμε σε μια καθαρή κατσαρόλα το βούτυρο και σοτάρουμε ελαφρώς το αλεύρι . Μετά ρίχνουμε το γάλα και αναδεύουμε γρήγορα .
Πριν πάρει βράση το γάλα , ρίχνουμε και την φέτα που πριν έχουμε κόψει σε κύβους .
Αποσύρουμε την κατσαρόλα μας από την φωτιά και ανακατεύουμε καλά . Ρίχνουμε την σως πάνω από τις γεμισμένες μελιτζάνες . Ψήνουμε στους 200-220 βαθμούς για 30-40 λεπτά .
Ακόμα μια περίφημη συνταγή απο τα χεράκια σου Μάρα , πόση φέτα θα βάλώ για να φτιάξω την σως ;
ΑπάντησηΔιαγραφήφιλιά πολλά
άκυρο Μαρα μου το γραφεις ... 250 γρ!
ΑπάντησηΔιαγραφή