Πέμπτη, 21 Οκτωβρίου 2010

Κρεμμυδόψωμο


Μια συνταγή που έχω λατρέψει.Την φτίαχνω τακτικά σε ατομικά ψωμακία και συνήθως οταν το μενού περιλαμβάνει ψάρι.
Ε'ιναι μια συνταγή απο τις Μαγειρικές διαδρομές.
http://www.mageirikesdiadromes.gr/recipes/kremmydopsomo.html

Υλικά


  • 500 γρ. αλεύρι και λίγο ακόμη για το πλάσιμο
  • 1 κ,γ. αλάτι
  • 180 γρ. γάλα
  • 40 γρ. μαργαρίνη
  • 42 γρ. μαγιά φρέσκια
  • 1 κ,σ. ζάχαρη
  • 1 κ.γ. κάρυ (προαιρετικά)
  • 250 γρ. κρεμμύδια σε κύβους κομμένα
  • λίγο βούτυρο ή μπέικον (για να ψηθούν τα κρεμμύδια μέσα)
  • 1 κρόκο αυγού για το άλειμμα του ψωμιού

    Οδηγίες
    1. Ζεσταίνουμε το γάλα και διαλύουμε μέσα την μαγιά
    2. Μετά ανακατεύουμε όλα τα άλλα υλικά όλα μαζί
    3. Στο τέλος προσθέτουμε και τα κρεμμύδια σε κύβους και ψημμένα μέσα σε λίγο βούτυρο ή μπέικον, αλλά δεν ζυμώνουμε πολύ, για να μην λειώσουν μέσα στην ζύμη μας
    4. Αφήνουμε την ζύμη να ανέβει
    5. Ανάβουμε τον φούρνο στους 220 βαθμούς
    6. Πλάθουμε σε καρβελάκι, το βάζουμε σε μια βουτυρωμένη φόρμα και  αφήνουμε πάλι να ανέβει
    7. Αλείφουμε την φρατζόλα με κρόκο αυγού και ψήνουμε για 60 λεπτά
    8. Φτιάξτε την διπλή δόση γιατί....εξαφανίζεται !!

1 σχόλιο: