Μια συνταγή που έχω λατρέψει.Την φτίαχνω τακτικά σε ατομικά ψωμακία και συνήθως οταν το μενού περιλαμβάνει ψάρι.
Ε'ιναι μια συνταγή απο τις Μαγειρικές διαδρομές.
http://www.mageirikesdiadromes.gr/recipes/kremmydopsomo.html
Υλικά
- 500 γρ. αλεύρι και λίγο ακόμη για το πλάσιμο
- 1 κ,γ. αλάτι
- 180 γρ. γάλα
- 40 γρ. μαργαρίνη
- 42 γρ. μαγιά φρέσκια
- 1 κ,σ. ζάχαρη
- 1 κ.γ. κάρυ (προαιρετικά)
- 250 γρ. κρεμμύδια σε κύβους κομμένα
- λίγο βούτυρο ή μπέικον (για να ψηθούν τα κρεμμύδια μέσα)
- 1 κρόκο αυγού για το άλειμμα του ψωμιούΟδηγίες
- Ζεσταίνουμε το γάλα και διαλύουμε μέσα την μαγιά
- Μετά ανακατεύουμε όλα τα άλλα υλικά όλα μαζί
- Στο τέλος προσθέτουμε και τα κρεμμύδια σε κύβους και ψημμένα μέσα σε λίγο βούτυρο ή μπέικον, αλλά δεν ζυμώνουμε πολύ, για να μην λειώσουν μέσα στην ζύμη μας
- Αφήνουμε την ζύμη να ανέβει
- Ανάβουμε τον φούρνο στους 220 βαθμούς
- Πλάθουμε σε καρβελάκι, το βάζουμε σε μια βουτυρωμένη φόρμα και αφήνουμε πάλι να ανέβει
- Αλείφουμε την φρατζόλα με κρόκο αυγού και ψήνουμε για 60 λεπτά
- Φτιάξτε την διπλή δόση γιατί....εξαφανίζεται !!
θα ειναι πολυ νοστιμο ..
ΑπάντησηΔιαγραφή