Απλά διαχρονίκο!
- Μισο κιλο ρεβυθια
- ενα κρεμμυδι μεγαλο
- 1/2 ποτηρι του κρασιου ελαιολαδο(η οσο θελετε)
- αλατι, πιπερι
- λεμονι
Οδηγίες
- Μουσκεύουμε τα ρεβύθια 8-12 ώρες πριν την παρασκεύη τους.
- Αφού μουσκέψουν τα βάζουμε στην χύτρα και τα αφήνουμε να πάρουν βράση και ξαφρίζουμε.
- Μόλις φύγει ο αφρός ρίχνουμε το κρεμμύδι ψιλοκομμένο,αλάτι πιπέρι και το λάδι.
- Κλείνουμε την χύτρα και αφήνουμε να βράσουν 20-30 απο την έναρξη βρασμού(μόλις αρχίσει να σφυρίζει η βαλβίδα της χύτρας)
- Τέλος αφού ανοίξουμε την χύτρα ρίχνουμε το χυμό λεμονιού και βράζουμε ακόμα για 10 λεπτά η μέχρι να χυλώσουν.
Μικρά tips
Οταν σερβίρουμε στο πιάτο προσθέτουμε λεμόνι!
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου