Σάββατο 23 Οκτωβρίου 2010

Ρεβύθια σούπα!



Απλά διαχρονίκο!

  • Μισο κιλο ρεβυθια
  • ενα κρεμμυδι μεγαλο
  • 1/2 ποτηρι του κρασιου ελαιολαδο(η οσο θελετε)
  • αλατι, πιπερι
  • λεμονι
Οδηγίες

  1. Μουσκεύουμε τα ρεβύθια 8-12 ώρες πριν την παρασκεύη τους.
  2. Αφού μουσκέψουν τα βάζουμε στην χύτρα  και τα αφήνουμε να πάρουν βράση και ξαφρίζουμε.
  3. Μόλις φύγει ο αφρός ρίχνουμε το κρεμμύδι ψιλοκομμένο,αλάτι πιπέρι και το λάδι.
  4. Κλείνουμε την χύτρα και αφήνουμε να βράσουν 20-30 απο την έναρξη βρασμού(μόλις αρχίσει να σφυρίζει η βαλβίδα της χύτρας)
  5. Τέλος αφού ανοίξουμε την χύτρα ρίχνουμε το χυμό λεμονιού και βράζουμε ακόμα για 10 λεπτά η μέχρι να χυλώσουν.

Μικρά tips
Οταν σερβίρουμε στο πιάτο προσθέτουμε λεμόνι!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου