Μία εκπληκτική ζύμη για πίτσα.Απο τότε που την έφτιαξα είναι η αγαπημένη μας.
Υλικά
- 300 γρ. αλεύρι
- 100 γρ. σιμιγδάλι ψιλό
- 100 ml. ζεστό νερό
- 100 ml ζεστό γάλα
- 24 γρ. φρέσκια μαγιά
- 2 κ,σ. ελαιόλαδο
- 1 κ,σ. ζάχαρη
- 1 κ,γ. αλάτι
- Λίγο λάδι για το ταψί
Οδηγίες
- Διαλύουμε την μαγιά με την ζάχαρη, αλάτι, ρίχνουμε το γάλα και το νερό, αφήνουμε 2 λεπτά
- Σε μια λεκάνη του μίξερ βάζουμε το αλεύρι και το σιμιγδάλι και ανακατεύουμε
- Προσθέτουμε και την διαλυμένη μαγιά και το λάδι
- Δουλεύουμε με τον γάντζο για 10 λεπτά
- Αφήνουμε για 10 λεπτά
- Μοιράζουμε την ζύμη σε μερίδες μέσα σε φόρμες πίτσας ατομικές ή σε ένα μεγάλο ταψί
- Διπλώνουμε λίγο προς μέσα τις άκρες του και λαδώνουμε τις άκρες μόνον
- Έτσι μένουν αφράτες και τραγανές
- Αφήνουμε 20 λεπτά σε ζεστό μέρος
- Μετά βάζουμε επάνω ντομάτα σάλτσα και ελιές κομμένες και λίγη ρίγανη και μετά τα υλικά που θέλουμε.
Μικρά tipsΑν δεν έχουμε φρέσκια μαγία μπορούμε να βάλουμε ένα φακελάκι ξηρή μαγιά.Η γέμιση είναι της αρεσκείας μας.Ιδανική για παιδικό πάρτυ η μπουφέ.
Ψήνουμε στους 220 βαθμούς για 20-25 λεπτά.
τα υλικά της πρώτης είναι της αρεσκείας μου, οπότε παίρνω κομμάτι και φεύγω!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΜΠΡΑΒΟ ΜΑΡΑ ΜΟΥ ΠΑΝΤΑ ΤΕΤΟΙΑ
ΑπάντησηΔιαγραφήΦΙΛΑΚΙΑ ΛΙΑΝΑ
Λιάνα μου σε ευχαριστώ πολύ!Και σε ευχαριστώ δις για κάποιες υπέροχες συνταγές σου που τις έχω βάλει στο τραπέζι μας.Θα ήταν άδικο να μην μοιραστώ με τους αναγνώστες αυτές τις γεύσεις!
ΑπάντησηΔιαγραφήμπραβο Μαρα μου να βαζης
ΑπάντησηΔιαγραφήφιλακια απο μενα
λιανα