Τρίτη 19 Οκτωβρίου 2010

Χοιρινό με λαχανικά



Ενα πιάτο που τρώγεται χειμώνα καλοκαίρι!

Υλικά

  • 1 κιλο χοιρινο σπαλα
  • 1 πιπερια πρασινη
  • 1 πιπερια κιτρινη
  • 1 πιπερια κοκκινη
  • 1 μεγαλο κρεμυδι
  • 2-3 σκελιδες σκορδο
  • 200 γρ. μανιταρια
  • 1 σφηνακι κονιακ
  • 1 ποτηρι του νερου λευκο κρασι
  • ελαιολαδο
  • αλατι πιπερι
  • θυμαρι
Οδηγίες



  1. Προετοιμαζουμε τα υλικα μας κοβοντας τις πιπεριες σε μικρες λωριδες τα μανιταρια,το κρεμυδι σε φετες,το κρεας σε κυβους.
  2. Σε βαθυ τηγανι ριχνουμε λιγο ελαιολαδο και το κρεμυδι, σωταρουμε ελαφρως.
  3. Επειτα ριχνουμε και το κρεας.
  4. Αφου σωταριστουν οχι πολυ καλα, ριχνουμε το σκορδο, τα μανιταρια και τις πιπεριες.Όλα αυτα σωταρονται για 4-5 λεπτα σε μετρια φωτια.
  5. Υστερα ριχνουμε το κονιακ και αφηνουμε να εξατμιστει.
  6. Προσθετουμε στο τελος το κρασι ,το αλατι και το πιπερι.αφηνουμε να βρασουν για 15-20 λεπτα και αν δουμε οτι χρειαζεται, βαζουμε λιγο νερο.
  7. Λιγο πριν σβησουμε τη φωτιά, βαζουμε και το θυμαρι.
  8. Αν θελουμε πιο ξυνη γευση, προσθετουμε και λιγο λεμονι.
    Σερβιρουμε με πατατες,ρυζι  ή πουρε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου