Ενα πιάτο που τρώγεται χειμώνα καλοκαίρι!
Υλικά
- 1 κιλο χοιρινο σπαλα
- 1 πιπερια πρασινη
- 1 πιπερια κιτρινη
- 1 πιπερια κοκκινη
- 1 μεγαλο κρεμυδι
- 2-3 σκελιδες σκορδο
- 200 γρ. μανιταρια
- 1 σφηνακι κονιακ
- 1 ποτηρι του νερου λευκο κρασι
- ελαιολαδο
- αλατι πιπερι
- θυμαρι
Οδηγίες
- Προετοιμαζουμε τα υλικα μας κοβοντας τις πιπεριες σε μικρες λωριδες τα μανιταρια,το κρεμυδι σε φετες,το κρεας σε κυβους.
- Σε βαθυ τηγανι ριχνουμε λιγο ελαιολαδο και το κρεμυδι, σωταρουμε ελαφρως.
- Επειτα ριχνουμε και το κρεας.
- Αφου σωταριστουν οχι πολυ καλα, ριχνουμε το σκορδο, τα μανιταρια και τις πιπεριες.Όλα αυτα σωταρονται για 4-5 λεπτα σε μετρια φωτια.
- Υστερα ριχνουμε το κονιακ και αφηνουμε να εξατμιστει.
- Προσθετουμε στο τελος το κρασι ,το αλατι και το πιπερι.αφηνουμε να βρασουν για 15-20 λεπτα και αν δουμε οτι χρειαζεται, βαζουμε λιγο νερο.
- Λιγο πριν σβησουμε τη φωτιά, βαζουμε και το θυμαρι.
- Αν θελουμε πιο ξυνη γευση, προσθετουμε και λιγο λεμονι.
Σερβιρουμε με πατατες,ρυζι ή πουρε.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου