Πέμπτη, 21 Οκτωβρίου 2010

Μακαρόνια με κιμά





Αγαπημένο πιάτο πολλών.Μακαρόνια με κιμά η «σπαγγέτι μπόλονεζ".


Υλικά


500γρ.κιμας μοσχαρίσιο
1 μέτριο κρεμμύδι
1 σκελίδα σκόρδο
4-5 σπόροι μπαχάρι
8-10 σπόροι πιπέρι, αλάτι
ελαιόλαδο
1-2 κουταλιές τοματοπολτός
φρέσκια τριμμένη ντομάτα
1 ξύλο κανέλλας
1 δαφνόφυλλο
1 φλιτζανάκι του καφέ κόκκινο κρασί (προαιρετικά)


Οδηγίες

  1. Σε μια κατσαρόλα βάζουμε ελαιόλαδο και αφήνουμε να ζεσταθεί ελαφρώς το λάδι. Έχουμε τρίψει σε μούλτι η έχουμε ψιλοκόψει το κρεμμύδι μας. Το ρίχνουμε στην κατσαρόλα και το σοτάρουμε ελαφρώς.
  2. Ύστερα ρίχνουμε τον κιμά και ανακατεύουμε καλά μέχρι να σατιριστεί και αυτός. Στην διάρκεια που σοτάρουμε τον κιμά ρίχνουμε την σκελίδα το σκόρδο ολόκληρη και για αρώματα μπαχάρι, το πιπέρι και το αλάτι.
  3. Αφού έχει σοτιριστεί ο κιμάς και έχει γίνει ψιλά ψιλά κομματάκια, προσθέτουμε το κρασί, την τριμμένη ντομάτα τον τοματοπολτέ και όσο νερό χρειάζεται. Χαμηλώνουμε την φωτιά και αφήνουμε τον κιμά να σιγοβράσει για 20 λεπτά.
  4. Στην συνεχεία προσθέτουμε το φύλλο δάφνης και το ξύλο κανέλλας και αφήνουμε άλλα 10 λεπτά περίπου.

Μικρά tips
Βλέπουμε τακτικά την ποσότητα υγρών του φαγητού μας.
Την κανέλλα και τη δάφνη την προσθέτουμε προς το τέλος να μην εξατμιστεί το άρωμα τους από τον πολύ βρασμό.
Την ώρα που βράζουμε τον κιμά ετοιμάζουμε και το σπαγγέτι μας.Σερβίρουμε συνοδεία με ξηρό τυρί τύπου κεφαλοτύρι, παρμεζάνα κτλ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου