Υλικά
4 μέτρια καρότα
4 ρεπανάκια
Σέλινο(κατά βούληση)
Σχοινόπρασσο
Αγγουράκι τουρσί
1 ½ κούπα του τσαγιού μαγιονέζα
Μια κουταλία κέτσαπ
Προαιρετικά κάπαρη
Οδηγίες
Πλένουμε πολύ καλά τα λαχανικά μας και τα καθαρίζουμε όποια θέλουν καθάρισμα(καρότα,ρεπανάκια).
Στην συνέχεια τρίβουμε τα καρότα,τα ρεπανάκια και το αγγουράκι με τον ειδικό τριφτη.Αν δεν έχουμε σε κοινό τρίφτη η με το εξάρτημα του μίξερ.
Κόβουμε και τα φύλλα του σέλινου πολύ ψιλά κομμάτακια.Εδω ένα ψαλίδι είναι ιδανικό.
Τα αφήνουμε περίπου μια ώρα σε σουρωτήρι να βγάλουν όποια υγρά έχουν.Εαν θέλουμε ρίχνουμε λίγο αλάτι(προσωπικά δεν το συνηστώ)
Σε ένα μπώλ έχουμε ανακατέψει την μαγιονέζα με την κέτσαπ και προσθέτουμε τα λαχανικά μας.
Αφήνουμε στο ψυγείο για 2-3 ωρες ώστε να δέσουν οι γεύσεις.
Σερβίρουμε την σαλάτα μας σχεδόν με όλα τα φαγητά.Επίσης μπορεί να εμπλουτίσει άριστα και σάντουιτς.
Διατηρήτε στο ψυγείο και καλά κλεισμένο δοχείο για 5 ημέρες.
Καλή επιτυχία!
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου