Πέμπτη 21 Οκτωβρίου 2010

Σαβόρο



Ένας μεζές για μερακλήδες  η  μπορούμε να το κάνουμε και όταν περισσέψουν τα ψάρια μας, την επόμενη μέρα δηλαδή!


Υλικά



  • 1 κιλό μπαρμπούνια ή λυθρίνια ή γόπες
  • 4 σκελίδες σκόρδο
  • 3 ντομάτες κομμένες σε κύβους
  • δεντρολίβανο
  • 1 κρεμμύδι
  • αλάτι, πιπέρι
  • λίγο αλεύρι
  • ελαιόλαδο

    Οδηγίες
    Καθαρίζουμε τα ψάρια μας, τα αλατίζουμε, τα αλευρώνουμε και τα τηγανίζουμε.
    Σε ένα βαθύ τηγάνι βάζουμε ελαιόλαδο και τοποθετούμε το σκόρδο κομμένο, το κρεμμύδι κομμένο σε ροδέλες και σοτάρουμε.
    Έπειτα ρίχνουμε τις ντομάτες που έχουμε κόψει σε κύβους.
    Μόλις πάρουν βράση, βάζουμε τα ψάρια μέσα και τα αφήνουμε για 5 λεπτά.Ρίχνουμε το πιπέρι μας και το δεντρολίβανο.
    Εάν θέλουμε την σάλτσα πιο πυκνή, βάζουμε λίγο αλεύρι να δέσει.

    Μικρά tips
    Μπορούμε αν θέλουμε πιο έντονη γεύση να ρίξουμε μια κουταλιά της σούπας ξύδι.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου