Παρασκευή, 22 Οκτωβρίου 2010

Κοτόπουλο με κάρυ



Ενα ιδιαίτερο πιάτο με εξαιρετική γεύση και άρωμα!

Υλικά

1 κοτόπουλο(1500γρ περίπου)
3 κρεμμύδια μέτρια κομμένα σε φέτες
1 σκελίδα σκόρδο
1 κουταλιά της σούπας κάρυ
Λίγο τζίντζερ κομμένο σε λεπτές φέτες(όσο ένα καρύδι)
1/2 φλυτζάνι ελαιόλαδο
11/2 -2 φλυτζάνια νερό
αλάτι,πιπέρι
αλεύρι.

Οδηγίες

Πλένουμε το κοτόπουλο και το κόβουμε σε μερίδες.
Σε ένα μπώλ βάζουμε αλεύρι αλάτι, το 1/3 απο το κάρυ, το  πιπέρι,τα ανακατεύουμε ελαφρώς  και αλευρώνουμε το κοτόπουλο μας.
Σε μια πλατιά κατσαρόλα βάζουμε το λάδι και σωτάρουμε το κοτόπουλο μέχρι να πάρει ροδίσει.
Το βγάζουμε και ρίχνουμε μέσα το κρεμμύδι κομμένο σε φέτες,το σκόρδο και τα σωτάρουμε μέχρι να ξανθίνουν.Προσθέτουμε το υπόλοιπο κάρυ,το τζίντζερ και το νερό.
Μόλις παρει βράση το νερό βάζουμε και το κοτόπουλο.Χαμηλώνουμε την φωτιά και αφήνουμε να σιγοβράσει για 30-40 λεπτά.

Μικρά tips

Αν η σάλτσα μας είναι πολύ νερουλή,αφαιρούμε το κοτόπουλο και την αφήνουμε να βράσει μέχρι να δέσει.
Σερβίρουμε με ρύζι η πουρέ

5 σχόλια:

  1. Μάρα μου...
    Καλή αρχή και καλή επιτυχία!!
    Ο χώρος που έφτιαξες είναι πανέμορφος.
    Συνέχισε έτσι, με το ήθος και την σοβαρότητα που σε διακρίνει και σε κάνει ξεχωριστή!
    Υπέροχη και η συνταγή σου επίσης.
    Φιλιά πολλά!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Μάρα μου καλορίζικο το μπλόγκ σου!!!
    Είναι πανέμορφο και με πολύ ενδιαφέρουσες συνταγές...ανυπομονώ για τις επόμενες!!!
    Το κοτόπουλο με κάρυ είναι αγαπημένο φαγητάκι..μιαμ μιαμ...
    Φιλάκια πολλά xxx

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ευχαριστώ πολύ Δάφνη!Φιλάκια!
    Νατάσα μου σε ευχαριστώ!Φιλια πολλα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Καλορίζικο Μάρα μου το blog σου! Οι πρώτες συνταγές σου είναι καταπληκτικές! Περιμένουμε με ανυπομονησία τις επόμενες γευστικές σου προτάσεις! Φιλάκια πολλά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή