Δευτέρα, 25 Οκτωβρίου 2010

Πατάτες κρασάτες


Μια πολύ νόστιμη εκδοχή για τις πατάτες.

Υλικά

  • 1 κιλό πατάτες κομμένες σε μεγάλα κομμάτια ή μικρές πατατούλες ολόκληρες καθαρισμένες.
  • 2/3 της κούπας λάδι
  • 2 κ.σ. κοφτές ζάχαρη
  • 1 κούπα κρασί λευκό
  • 1 πρέζα σαφράν (1 σακουλάκι τριμμένο σαφράν), μπορεί να φαίνεται ελάχιστη ποσότητα αλλά κάνει το «θαύμα της»
  • Αλάτι και πιπέρι

    Οδηγίες

    1. Σε κατσαρόλα ζεσταίνουμε το λάδι και σοτάρουμε καλά τις πατατούλες μας.
    2. Ρίχνουμε τη ζάχαρη και συνεχίζουμε το σοτάρισμα.
    3. Σβήνω με το κρασί που μέσα του έχω ανακατέψει τον κρόκο, να διαλυθεί.
    4. Σκεπάζω την κατσαρόλα για 10 λεπτά σε μέτρια θερμοκρασία.
    5. Ξεσκεπάζω και αλατοπιπερώνω.
    6. Αφήνω να εξατμιστεί εντελώς το κρασί σε δυνατή φωτιά για λίγο και να μείνει με το λάδι του.
    7. Δεν ανακατεύουμε τις πατάτες, αφού ξεσκεπάσουμε την κατσαρόλα και μετά, παρά μόνο κουνώντας την κατσαρόλα, γιατί είναι μελωμένες και μαλακές και θα διαλυθούν.

      Μικρά tips
      Τις εχω φτιάξει και στον φουρνο και γίνονται εξίσου υπέροχες.
      Αυτή η συνταγή είναι του Ηλία Μαμαλάκη .

1 σχόλιο: