Τρίτη, 19 Οκτωβρίου 2010

Αγκινάρες αλα πολίτα.



Γρήγορο και νόστιμο!


Υλικά

8-10 αγκινάρες
2 λεμόνια
3-4 φρέσκα κρεμμυδάκια
1/2 φλυτζάνι του τσαγιού ελαιόλαδο
2 κουταλίες κοφτές της σούπας αλεύρι.
2 φλυτζάνια του τσαγίου νερό
2 μέτρια καρότα
12 μικρές πατάτες.
αλάτι,πιπέρι,ανιθο

Οδηγίες

Καθαρίζετε τις αγκινάρες και τις ρίχνετε σε νερό με χυμό λεμονιού για να μην μαυρίσουν.
Στην συνέχεια καθαρίζουμε και κόβουμε τα υπόλοιπα λαχανικά μας.Τ α καρότα σε φέτες και τις πατάτες κυδωνοτές.
Σε μια πλατία κατσαρόλα βάζουμε το λάδι και σωτάρουμε τα κρεμμυδάκια.Επειτα  ρίχνουμε το αλεύρι να σωταριστεί και αυτό.
Προσθέτουμε  τις αγκινάρες,τα καρότα  και τα υπόλοιπα υλικά εκτός απο τον άνιθο και τον χυμό απο το ένα λεμόνι.Σκεπάζουμε την κατσαρόλα και αφήνουμε να βράσει για 40-45 λεπτά η μέχρι να βράσουν.
Σβήνουμε το φαγητό μας και πασπαλίζουμε με άνιθο.
Σερβίρουμε με λεμόνι.

Μικρά tips

 Εαν θέλουμε μπορούμε να φτιάξουμε και αυγολέμονο με ένα αυγό και το δεύτερο λεμόνι και να περιχύσουμε το φαγητό μας.

1 σχόλιο: