Παρασκευή 22 Οκτωβρίου 2010

Μεθυσμένο χοιρινό με δαμάσκηνα







Πολύ νόστιμο κι αγαπημένο, ιδιαίτερα το χειμώνα !Είναι μια συνταγή της καλύτερης μου φίλης "Ελενα"
Είναι επίσης αναρτημένη  και στο
www.sintagespareas.gr,



Υλικά



  • 1,5 κιλό χοιρινό χωρίς κόκκαλο (το μπούτι είναι μια χαρά)
  • 1/2 κιλό δαμάσκηνα χωρίς κουκούτσι
  • 1 μεγάλο κρεμμύδι
  • χυμό από τρία πορτοκάλια
  • 1 ποτήρι του νερού άσπρο κρασί
  • 1 ποτήρι του νερού κονιάκ
  • λίγο ελαιόλαδο
  • 1 κουταλιά μαργαρίνη (προαιρετικά)
  • αλάτι, πιπέρι
Οδηγίες


  1. Βάζουμε σε βαθύ μπωλ τα δαμάσκηνα να μείνουν με το χυμό πορτοκαλιού και το κονιάκ.
  2. Στο μεταξύ, ζεσταίνουμε στη χύτρα το ελαιόλαδο και τη μαργαρίνη (δίνει πολύ ωραίο άρωμα) και ροδίζουμε το κρέας απ'όλες τις μεριές.
  3. Προσθέτουμε το κρεμμύδι κομμένο σε φέτες και ανακατεύουμε με το κρέας στην κατσαρόλα να σωταρισθεί κι αυτό.
  4. Σβήνουμε με το κρασί, προσθέτουμε λίγο νερό και κλείνουμε τη χύτρα.
  5. Αφήνουμε να ψηθεί για 45 λεπτά.
  6. Μόλις είναι έτοιμη η χύτρα, την ανοίγουμε και προσθέτουμε όλο το περιεχόμενο του μπωλ με τα δαμάσκηνα.
  7. Βάζουμε αλάτι και πιπέρι και το αφήνουμε μισή ώρα ακόμα να σιγοβράσει χωρίς να κλείσουμε τη χύτρα.
  8. Όταν είναι έτοιμο κόβουμε το κρέας και σερβίρουμε.
  9. Ταιριάζει καταπληκτικά με πουρέ πατάτας.
  10. Άλλη επιλογή είναι με ρύζι.

Μικρά tips


  • Μαζί με το χυμό πορτοκαλιών στα δαμάσκηνα, μπορούμε να προσθέσουμε και χυμό από ένα μανταρίνι.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου