Πολύ νόστιμο κι αγαπημένο, ιδιαίτερα το χειμώνα !Είναι μια συνταγή της καλύτερης μου φίλης "Ελενα"
Είναι επίσης αναρτημένη και στο
www.sintagespareas.gr,
Υλικά
- 1,5 κιλό χοιρινό χωρίς κόκκαλο (το μπούτι είναι μια χαρά)
- 1/2 κιλό δαμάσκηνα χωρίς κουκούτσι
- 1 μεγάλο κρεμμύδι
- χυμό από τρία πορτοκάλια
- 1 ποτήρι του νερού άσπρο κρασί
- 1 ποτήρι του νερού κονιάκ
- λίγο ελαιόλαδο
- 1 κουταλιά μαργαρίνη (προαιρετικά)
- αλάτι, πιπέρι
Οδηγίες
- Βάζουμε σε βαθύ μπωλ τα δαμάσκηνα να μείνουν με το χυμό πορτοκαλιού και το κονιάκ.
- Στο μεταξύ, ζεσταίνουμε στη χύτρα το ελαιόλαδο και τη μαργαρίνη (δίνει πολύ ωραίο άρωμα) και ροδίζουμε το κρέας απ'όλες τις μεριές.
- Προσθέτουμε το κρεμμύδι κομμένο σε φέτες και ανακατεύουμε με το κρέας στην κατσαρόλα να σωταρισθεί κι αυτό.
- Σβήνουμε με το κρασί, προσθέτουμε λίγο νερό και κλείνουμε τη χύτρα.
- Αφήνουμε να ψηθεί για 45 λεπτά.
- Μόλις είναι έτοιμη η χύτρα, την ανοίγουμε και προσθέτουμε όλο το περιεχόμενο του μπωλ με τα δαμάσκηνα.
- Βάζουμε αλάτι και πιπέρι και το αφήνουμε μισή ώρα ακόμα να σιγοβράσει χωρίς να κλείσουμε τη χύτρα.
- Όταν είναι έτοιμο κόβουμε το κρέας και σερβίρουμε.
- Ταιριάζει καταπληκτικά με πουρέ πατάτας.
- Άλλη επιλογή είναι με ρύζι.
Μικρά tips
- Μαζί με το χυμό πορτοκαλιών στα δαμάσκηνα, μπορούμε να προσθέσουμε και χυμό από ένα μανταρίνι.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου