Μία συνταγή που είδα στο διαδύκτιο και την λάτρεψα!
Υλικά
· 60γρ. βούτυρο
· 220 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα
· 100 γρ. ζαχαρη
· 2 αυγά
· βανίλια
· αλάτι
· 1 1/2 φλυτζάνι του τσαγίου αλεύρι για όλες τις χρήσεις
· 1/2 κουταλάκι μπέικιν
· . ζάχαρη άχνη
Οδηγίες
· Λιώνουμε το βούτυρο σε μπεν μαρί μαζί με την κουβερτούρα
· Βγάζουμε την κουβερτούρα από την φωτιά και αφήνουμε να κρυώσει λίγο.
Επειτα χτυπάμε τα αυγά με την ζάχαρη καλά, μέχρι να αφρατέψει το μίγμα.
· Προσθέτουμε το μίγμα της σοκολάτας
· Έχουμε ανακατεύσει σε άλλο μπωλ το αλεύρι με το αλάτι, τη βανίλια και το μπέικιν. Το μϊγμα αυτό το ρίχνουμε σιγά σιγά στο πρώτο μίγμα, ανακατεύοντας ίσα ίσα ώστε να ανακατευτούν. Το μίγμα πρεπει είναι μαλακό.
· Σκεπάζουμε με διαφανή μεμβράνη και το βάζουμε στο ψυγείο να κρυώσει καλά 3-4 ώρες η στην κατάψυξη για μια ώρα περίπου
· Πλάθουμε μικρές μπαλίτσες, σαν καρύδια και τα τυλίγουμε με την ζάχαρη άχνη. Θα πρέπει η άχνη να τις καλύψει εντελώς.
· Τις βάζουμε σε ταψάκι με λαδόχαρτο, αφήνωντας 5 εκ. απόσταση μεταξύ τους.
· Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 175 βαθμούς.
· Τα ψήνουμε 8-10 λεπτά. σε φουρνο με αέρα.
· Δεν πρέπει να ψηθούν πολύ για να μην ξεραθούν.
Μικρά tips
Επίσης καλό θα είναι να χρησιμοποιήσουμε λαμαρίνα και όχι ταψί.
Είναι θαυμάσιο κέρασμα και ευπρόσδεκτο δώρο!
Καλή επιτυχία!
Φαίνονται πολύ ωραία Μάρα μου αυτά τα σοκολατένια μπισκότα.Πρέπει να λιώνουν στο στόμα.Θα τα φτιάξω πολύ σύντομα
ΑπάντησηΔιαγραφήδυστυχως ειναι κολασμενα, δεν μπορεις να φας ποτε μονο ενα
ΑπάντησηΔιαγραφήγι αυτο και δεν κανω ποτε μονο μια δοση
Το ίδιο και εγώ Ελευθερία μου.2 και 3 δόσεις μαζί κάνω.
ΑπάντησηΔιαγραφή