Κυριακή, 24 Οκτωβρίου 2010

Ινδοκάρυδο της μαμάς



Το  αγαπημένο μου γλυκό απο τα παιδικά μου χρόνια!


Υλικά




  • 1 ποτήρι του κρασιού βούτυρο (λιωμένο)
  • 1 ποτήρι του κρασιού ζάχαρη
  • 1 ποτήρι του κρασιού γάλα εβαπορέ αδιάλυτο
  • 4 αυγά
  • 2 βανίλιες
  • 1  1/2 ποτήρι του νερού αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1  1/2 ποτήρι του νερού ινδική καρύδα
  • 1 φακελάκι μπέικιν πάουντερ
Για το σιρόπι .
1 1/2 ποτήρι του νερού ζάχαρη,
1 1/2 ποτήρι του νερού νερό


Οδηγίες

  1. Λιώνουμε αρχικά σε 30αρι ταψί το βούτυρο και έτσι βουτυρώνουμε ταυτόχρονα το ταψί μας.
  2. Βάζουμε την ζάχαρη και το βούτυρο στο μίξερ και χτυπάμε μέχρι να ασπρίσει το μίγμα
  3. Προσθέτουμε το γάλα και έπειτα τα αυγά
  4. Σε μια λεκανίτσα έχουμε ανακατέψει το αλεύρι ,την ινδική καρύδα,το μπέικιν και τις βανίλιες.
  5. Αφού ανακατευουτούν τα αυγά 1-2 λεπτά, προσθέτουμε σταδιακά τα στερεά υλικά σε 3-4 δόσεις.
  6. Μόλις προσθέσουμε όλο το στερεό μας υλικό χτυπάμε 1 λεπτό ακόμη και τοποθετούμε το μείγμα στο ταψί
  7. Ψήνουμε στους 170-180 βαθμούς για 40-45 λεπτά.
  8. Στην διάρκεια του ψησίματος ετοιμάζουμε το σιρόπι σε σιγανή φωτιά.
  9. Όταν ψηθεί το γλυκό μας σιροπιάζουμε αμέσως και το κόβουμε σε κομμάτια.

Μικρά tips
Αν θέλουμε γαρνίρουμε με ινδική καρύδα !!Επίσης με σαντυγί που έχουμε χτυπήσει με άρωμα ινδικης καρύδας η έχουμε ρίξει μέσα στην σαντυγί 2 κουταλιές της σούπας ινδική καρύδα.Καλό θα είναι να μην ανοίξουμε τον φούρνο για 20 λεπτά στην αρχή.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου